АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Правопорушення, його ознаки

Читайте также:
  1. IX. У припущенні про розподіл ознаки по закону Пуассона обчислити теоретичні частоти, перевірити погодженість теоретичних і фактичних частот на основі критерію Ястремського.
  2. Акти застосування права: поняття, ознаки, види, структура
  3. Атрибутивні ознаки і властивості культури
  4. Держава як суб’єкт міжнародного приватного права. Імунітет держави: поняття, ознаки, види.
  5. ДЕРЖАВНІ ОРГАНИ: ЇХ ОЗНАКИ, ХАРАКТЕРИСТИКА І ВИДИ
  6. Для знаходження середнього квадрата ознаки складемо таблицю
  7. ЗАГАЛЬНЕ ПОНЯТТЯ. СУТНІСТЬ І ОЗНАКИ ДЕРЖАВИ
  8. Клінічні ознаки природженого сифілісу
  9. Кредитна система: суть, види, ознаки, складові
  10. Мова і культура мовлення в житті професійного комунікатора. Комунікативні ознаки культури мови
  11. Мова і культура мовлення в житті професійного комунікатора. Комунікативні ознаки культури мови. Комунікативна професіограма фахівця
  12. Найістотніші ознаки літературної мови

Тема: «Правопорушення: поняття, ознаки, склад, види і причини»

 

 

Одеса-2010

План

ВСТУП

Правопорушення, його ознаки і види

Види правопорушень

Юридичний склад правопорушення

Причини правопорушень

ВИСНОВКИ

Навчальна мета лекції: сформувати укурсантів уявлення про поведінку яка є суспільно-шкідливою, винною, протиправною, за здійснення якої передбачена юридична відповідальність. Розглядання та засвоєння сутності, характерних рис і особливостей правопорушення, як однієї з найважливіших категорій теорії держави і права, виробітка вміння застосовувати отримані знання при вивченні інших юридичних дисциплін, з'ясування ролі органів внутрішніх справ у боротьбі з правопорушеннями.

Виховна мета: виховувати у курсантів повагу до права та закону. Виховання у дусі поваги до законів та активної правомірної поведінки.

Зв'язок з іншими темами, навчальними дисциплінами: галузеві юридичні науки: кримінальне право, адміністративне право, цивільне право, трудове право.

Зв'язок з практикою: Закласти підстави формування у майбутніх працівників необхідні якості теоретичної підготовки, формування професійних знань та навичок майбутнього фахівця-юриста за допомогою яких він розрізняв правову поведінку від не правової поведінки, та формування навичок боротьби з правопорушеннями. Засвоєння правової категорії “склад правопорушення”, яка має загальнотеоретичне значення та використовується з урахуванням специфіки в різних галузях права. Засвоєння матеріалу щодо видів правопорушень.


Література

1. Вдовина Т.В. Понятие и виды социально-негативного поведения // Lex Russica. Научные труды Московской государственной юридической академии. – 2005. - №1. – С.164-176.

2. Зарубаева Е.Ю. Правомерное поведение: подходы к определению дефиниции, социальная значимость и типология // Сибирский Юридический Вестник. - 2005. - № 1. (знаходиться на сайті www.law.edu.ru)

3. Колпаков В. Административный проступок в истории права //Закон и жизнь. - 2004. - № 5. - С. 6-10.

4. Константинов П.Ю., Соловьева А.К., Стуканов А.П. Взаимосвязь административных правонарушений и преступлений: проблемы теории и практики //Правоведение. - 2005. - № 3. - С. 58-74.

5. Кудрявцев В.Н. Право и поведение. - М.: Юрид.лит., 1978. - 191 с.

6. Оксамытный В.В. Правомерное поведение личности. – К.: Наукова думка, 1985. – 175 с.

7. Поцелуев Е.Л. Виды правонарушений в современной учебной
литературе по теории права: Критический анализ //Правоведение. - 2004. - № 5. - С. 244-257.

8. Пьянов Н. А.Правовое поведение: понятие и виды // Сибирский Юридический Вестник. - 2004. - № 4. (знаходиться на сайті www.law.edu.ru)

 


ВСТУП

Правопорушення як вид правової поведінки, є антиподом правомірної поведінки. Противоправна поведінка має анти правову природу, а тому входить до механізму правового регулювання тільки як юридичний факт, тобто конкретна обставина, що є однією з причин виникнення охоронних правовідносин.

Правопорушення належать до суспільно шкідливих життєвих обставин. Їх шкідливість виявляється в тому, що вони спроможні здійснити таки зміни в функціонуванні суспільних відносин, які не відповідають соціальному прогресу, нормальним умовам існування людини та суспільства. Шкідливість юридичних правопорушень визначається кількістю суспільних зв’язків, що ними порушуються, та ступенем можливості відновлення цих зв’язків.

Правопорушення, його ознаки


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)