АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зростання населення Європи в 1000-1500 рр. (млн чол.)

Читайте также:
  1. Аналіз бюджетного фінансування соціального захисту населення в регіоні (Калуський район, Івано-Франківська область)
  2. Аналіз диференціації населення за доходами
  3. Безробіття населення: види, структура, причини
  4. Вартість робочої сили, рівень життя та структура доходів населення
  5. Види доходів населення
  6. Використання сучасних технологій психологічного впливу для нейтралізації негативних психічних станів серед населення
  7. Вкажіть номер правильної відповіді. Гранично допустима річна ефективна доза опромінення населення в мирний час складає:
  8. Вплив інвестицій на зростання національної економіки. Модель макроекономічного мультиплікатора
  9. Вразливі групи населення. Необхідна допомога
  10. Господарська діяльність населення Європи
  11. Державне регулювання зайнятості населення в Україні
  12. Державні гарантії зайнятості населення в Україні
Країни Роки
             
Франція               15,5  
Англія   1,6   1,8   2,3     2,4     3,6  
Німеччина 5,4   6,4   7,3   9,1   8,5   9,6   10,8
Італія     7,5            
Іспанія і Португалія               8,5  

Запитання до таблиці

1) Як змінювалася чисельність населення Європи?

2) Чи був час, коли чисельність населення різко скорочувалася?

3) Спробуйте визначити причини такого різкого зменшення числа людей, що населяли Європу.

«Становище лісового покриву в Західній Європі»

Запитання до схеми

1) Як змінилося становище лісового покриву Європи?

2) З чим це було пов’язано?

В Європі спостерігалося зростання чисельності населення. Тому виникла необхідність у збільшенні запасів продовольства. Ліси вирубувалися та оралися під поля. У XIV ст., ймовірно, через голод і хвороби, відбувається різке скорочення чисельності населення в Європі.

Дійсно, порівняно з нинішнім часом, середньовічна Європа була дуже мало населена. У 1000 р. в ній проживало близько 38-39 мільйонів чоловік (зараз понад 460 млн). До середини XIV ст. населення Європи збільшилося майже вдвічі та складало вже близько 74 мільйонів чоловік. Але потім через чуму та голод відбулося різке зменшення населення - воно скоротилося до 25 мільйонів чоловік. Лише до кінця XVI ст. воно досягло свого колишнього рівня - 75 мільйонів чоловік.

Деякі історики вважають, що до початку XVI ст. усі придатні для обробки землі у Західній Європі були оброблені, розчищати було вже нічого. У ті роки, коли зібраний урожай був нижче за середній, люди голодували. Між 1315 та 1320 роками на більшій частині Європи панував голод. Через проливні дощі врожай гнив на корені, а тварини через нестачу кормів слабшали й гинули. У цей час почалася зміна клімату: зима стала довшою, а літо - коротшим і холоднішим. Період XIV-XVII ст. іноді називають малим льодовиковим періодом.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)