АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Принципи організації ІАР

Читайте также:
  1. Cхема электрическая принципиальная блока ТУ-16. Назначение, принцип действия.
  2. V. Несколько принципиальных соображений
  3. Бытие как сознание и бытие как реальность. Принципиальное различие способов созерцания
  4. Визначення площі зони для поточного методу організації ТО
  5. Визначення площі зони для поточного методу організації ЩО
  6. Виявляти хиби в організації та методиці проведення навчального процесу.
  7. Властивості організації
  8. Громадські організації
  9. Держава як основний елемент політичної організації суспільства
  10. Державна реєстрація суб'єктів господарювання: поняття, принципи, порядок.
  11. Дидактичні принципи — це основоположні ідеї, що пронизують усі рівні й компоненти освіти та засвідчують їх системну цілісніть.
  12. Динаміка розвитку колективу організації.

Лекція 3: Зміст інформаційно-аналітичної роботи (ІАР).

 

Питання: 1. Інформаційна робота. 2. Аналітична робота.

3. Основні етапи інформаційно-аналітичної роботи.

Незалежні аспекти ІАР.

Принципи організації ІАР.

 

1. ІНФОРМАЦІЙНА РОБОТА

 

Зміст поняття "інформація" залежить від позиції, з якої дається його визначення і від області його застосування (мал.1).

Мал. 1. Зміст поняття "інформація"

 
 

Інформація це відомості про значущі факти (особи, дії, організації, події), які служать основою для ухвалення рішень про проведення адміністративних, організаційних заходів, а також для підготовки пропозицій і рекомендацій.

У філософському розумінні інформація забезпечує зменшення або зняття невизначеності наших уявлень про явища (процесах), що вивчаються, в результаті отримання повідомлення (знаку).

Інформаційна робота діяльність по забезпеченню посадовців відомостями, необхідними для вирішення покладених на них задач.

Засоби інформаційної роботи це сукупність документальних засобів, технічних і інших пристроїв, призначених для накопичення, обробки, систематизації, зберігання і видачі інформації (бази даних як документальні, так і електронні; облікові картки, форми і т.д.).

Форми інформаційної роботи особливості документування, накопичення, зберігання, інтеграції інформаційних даних в різних ланках системи управління в цілях раціонального і ефективного здійснення управлінської діяльності.

Документування це форма інформаційної роботи, вживана для закріплення результатів, одержуваних в процесі управління діяльністю (довідки, ухвали, плани і т. п.).

Справи форма інформаційної роботи, призначена для систематизації документальних матеріалів.

Процес інформаційної роботи це послідовна сукупність операцій (реєстрація, передача, накопичення, зберігання, обробка, видача інформації), яка дозволяє швидко знайти в повному об'ємі потрібні відомості, що зажадаються конкретними споживачами.

Якість інформації це ступінь розвиненості властивостей (характеристик) інформації, визначаюча її практичну придатність для дослідження. Характеристики інформації, що визначають її якість:

• достовірність;

• значущість;

• своєчасність;

• повнота;

• важливість.

Відбір інформації це результат перегляду матеріалів і документів, уточнення, доповнення і формалізації інформації.

Накопичення інформації це результат інтеграції, систематизації, уточнення і обліку інформації в певних системах.

Зберігання інформації це результат централізації, корекції, оновлення і заощадження банківданих.

Видача інформації це передача інформації споживачу в режимі сигнального інформування або відповідно до програми, вказаної в запиті.

Способи відбору і рамки інформаційного пошуку визначаються з врахуванням:

• структури і змісту проблеми, що вивчається, з виділенням конкретних задач, що підлягають аналізу;

• наявності суміжних областей і проблем, в яких може знаходитися потрібна інформація;

• глибини ретроспективного пошуку;

• видів документальних джерел, необхідних для дослідження.

Обробка інформації впорядкування зібраних матеріалів шляхом їх систематизації з метою зробити видимими, компактними, придатними для аналізу, тобто приведення їх до вигляду, коли фактичні дані починають «говорити».

Відбір і обробка матеріалів по темі дослідження це підготовчий етап процесу аналітичної роботи, на якому здійснюється пошук інформації, перевірка її якісних характеристик, а також її обробка з метою створення умов для правильної оцінки досліджуваних фактів, подій і явищ.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)