АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 1. Вимоги до особистості аналітика, права і обов’язки спеціалістів у галузі інформації

Читайте также:
  1. B. 2. Вимоги до транзакцій
  2. E. АВТОРСКИЕ ПРАВА
  3. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  4. I. ОСНОВНЫЕ ЦЕЛИ, ЗАДАЧИ И ПРИНЦИПЫ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ КПРФ, ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ПАРТИИ
  5. II. Права тюремных священников.
  6. II. ЧЛЕНСТВО В ПАРТИИ. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ЧЛЕНОВ КПРФ
  7. II. ЧЛЕНСТВО В ПАРТИИ. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ЧЛЕНОВ КПРФ
  8. III. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ОРГАНИЗАЦИИ
  9. III. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ПАРТИИ
  10. III. Права и обязанности Сторон
  11. III. УЧАСТНИКИ КЛУБА. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ЧЛЕНОВ КЛУБА
  12. ISO посилює вимоги до випробування машинозчитуваних паспортів

 

Аналітична діяльність. Особливості аналітичної діяльності. Аналітична діяльність і перспективне планування стратегічного розвитку. Основні вимоги до аналітика в галузі інформаційної діяльності. Природний інтелект і творча натура. Зв’язок аналітичної діяльності із специфікою діяльності підприємства, закладу, організації, фірми тощо. Аналітик і психолог, політик і науковець. Аналітика та логіка. Пізнання як ознайом чий процес в аналітичній діяльності. Аналіз та синтез. Орієнтація аналітика у питаннях зовнішньої та внутрішньої політики, у проблемах ринкової економіки, в оточуючому кримінальному та терористичному середовищі, в пошукових системах Інтернету, засобах масової інформації, спеціальній тематичній літературі, у світі довідкової літератури тощо. Обов’язки аналітика у сучасному світі.

 

Тема 2. Зміст інформаційної та аналітичної роботи

 

Інформація – повідомлення про значущі факти, події, які слугують підставою

для вироблення і прийняття рішень. Інформаційна діяльність. Засоби інформаційної діяльності. Форми інформаційної діяльності. Процес інформаційної діяльності. Якість інформації. Відбір інформації. Накопичення інформації. Збереження інформації. Видача інформації. Способи відбору і межі інформаційного пошуку. Опрацювання інформації. Відбір і опрацювання матеріалів по темі дослідження. Документування. Аналітична діяльність. Зміст аналітичної діяльності. Мета дослідження. Завдання дослідження. Об’єкт і предмет дослідження. Тематичне дослідження. Засоби та форми аналітичної діяльності. Технологія аналітичної діяльності. План та методика дослідження. Постановка проблеми та її попереднє опрацювання. Інформаційна база дослідження. Аналіз зібраних матеріалів у відповідності з метою і завданням дослідження. Документування результатів дослідження. Апробація результатів дослідження. Реалізація результатів. Основні етапи інформаційно-аналітичної діяльності.

 

Тема 3. Планування інформаційно-аналітичної роботи

 

Визначення плану. Простий і складний план. Достоїнства плану. Короткі записи. Наочність. Узагальнення змісту. Відновлення у пам’яті прочитаного. Порядок складання плану. Початок роботи. Вірна робота з документами та вміння складання плану. Способи роботи. Способи складання складного плану та вимоги до нього. Особливості складання простого плану. Нотування та зберігання планів. Зберігання планів у зошитах, конвертах, у джерелі інформації, каталогах. Достоїнства та недоліки. У яких випадках що зручніше? У чому обмеженість використання планів? Для чого спеціалісту у галузі інформаційно-аналітичної діяльності потрібен план?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)