АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТА І ЗАВДАННЯ КУРСУ

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

Інформаційно-аналітична діяльність

 

Робоча програма для студентів

спеціальності „Документознавство та інформаційна діяльність”

денної форми навчання

 

Маріуполь - 2007

 

 

Курс „Інформаційно-аналітична діяльність”. Робоча програма для студентів спеціальності „Документознавство” денної форми навчання складена кандидатом соціологічних наук, професором Слющинським Б.В.

 

 

Робоча програма розглянута на засіданні кафедри культурології та інформаційної діяльності Маріупольського державного гуманітарного університету (протокол від)

 

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

ВСТУП

 

Сучасний світ постійно збагачується новими знаннями, які надходять від нових наукових відкриттів, популярної наукової літератури, творів художників, ЗМІ тощо. Донесення до людей відомостей про ці чи інші досягнення, відкриття, події відбуваються завдяки інформаційній діяльності. У всі часи вона була головним зберігачем, передавачем та оброблювачем всього людського надбання.

Сьогодні інформація стає „локомотивом” процесу світової глобалізації, передвісником загальносвітової „стандартизації” людського суспільства. Адже ми вступаємо у новий період – період інформаційного суспільства. Саме тому цей курс і вводиться спеціалістам даного профілю.

Курсом передбачені теоретичні та практичні заняття. Завдяки запропонованій програмі майбутні спеціалісти оволодіють не тільки теоретичним матеріалом але й зможуть його професійно використовувати на практиці.

 

 

МЕТА І ЗАВДАННЯ КУРСУ

 

Мета дисципліни полягає у виробленні у студентів вірного розуміння тих загальнолюдських цінностей, системи методологічних принципів, які відіграють особливо важливу роль під час збору, опрацювання та аналізу інформаційних матеріалів; вмінні застосовувати нейтральність і неупередженість при оцінці матеріалу, вести пошук додаткового матеріалу та готувати його до використання.

Оскільки аналітична робота – комплексне дослідження матеріалів розмаїтої цільової спрямованості, призначене для виявлення та вивчення об’єктивних і суб’єктивних, потенційних та реальних ситуацій, історичних та сучасних подій, задокументованих у найрізноманітніших документах у різні періоди розвитку суспільства, які підпадали під різні політичні, ідеологічні та інші соціальні впливи, майбутній фахівець повинен оволодіти цілої низкою необхідних знань, які передбачено програмою курсу і перш за все чіткою методологією та навиками аналітичної діяльності.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)