АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Раптово зі словом ангельським небесні воїнства закликали: Слава Богові во вишніх, на землі мир, в людях благовоління; засяяв Христос, благословенний Бог отців

Читайте также:
  1. Аномалії орбіти штучного супутника Землі
  2. Атмосфера як зовнішня оболонка Землі.
  3. Бо Тобі належить усяка слава, честь і поклоніння, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.
  4. БОГЪ – говорящий, передающий информацию и сотворяющий, созидающий словом.
  5. Велеслава изумилась, а затем весело рассмеялась. Я, не понимая, смотрела на нее.
  6. Выходит Герштейн Станислава и читает свой текст.
  7. Географічний простір – складний земний простір, що розвивається в часі та охоплює всі сфери географічної оболонки землі (літосферу, гідросферу, атмосферу, біосферу) і соціосферу.
  8. Гідросфера-водна оболонка Землі.
  9. Глава шестая. Первоочередность знания перед словом и действием
  10. Года Гастроли в Словакию г. Братислава
  11. Господь Иисус Христос, я верю, что Ты есть Сын Божий и являешься единственным путем к Богу; и что Ты умер на кресте за мои грехи и воскрес из мертвых.
  12. Для того чтобы угождать Богу, нам нужно научиться жить поступая в соответствии с Его написанным словом, слушая свой дух, который говорит нам и его голос-совесть.

Слава, і нині: Що це за слово? – мовили пастирі. – Прийдіть і побачимо того, хто прийшов – Христа божественного. А дійшовши до Вифлеєму, поклонились йому разом з Матір’ю його, співаючи: Боже батьків, ти благословенний.

Катавасія: Юнаки, що виховані були у побожності,* безбожного наказу не послухались,* ані погроз вогнем не злякалися,* але серед полум'я співали:* Боже батьків, ти благословенний.

 

Пісня 8

Ірмос: Образом незбагненного чуда була росоносна піч,* бо, як вона не спалила юнаків,* так і вогонь Божества не спалив Діви,* що у її лоно ввійшов.* Тому голосно заспіваймо:* Всі створіння нехай благословляють Господа і величають його повіки!

Приспів: Слава, Господи, святому різдву Твоєму.

Забирає у полон отроків Давидових із Сіону до себе дочка Вавилонська, а дітей своїх – волхвів з дарами – до богоприйнятної дочки Давидової з поклоном посилає. Тому голосно заспіваймо: Всі створіння нехай благословляють Господа і величають його повіки!

Приспів: Слава, Господи, святому різдву Твоєму.

Не грали гуслі пісень скорботних, бо не співали у землі чужій отроки сіонські, а всю спокусу вавилонську і музику ідольську знищив Христос, що у Вифлеємі засяяв. Тому голосно заспіваймо: Всі створіння нехай благословляють Господа і величають його повіки!

Приспів: (замість Слава, і нині:) Благословім Отця, і Сина, і Святого Духа – Господа,* і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Здобич і багатство царства Сіону колись Вавилон у полон забрав, а тепер Христос зіркою наставляє до Сіону царів-звіздарів зі скарбами. Тому голосно заспіваймо: Всі створіння нехай благословляють Господа і величають його повіки!

Приспів: Хвалимо, благословимо, поклоняємося Господеві,* оспівуючи і прославляючи Його по всі віки.

Катавасія: Образом незбагненного чуда була росоносна піч,* бо, як вона не спалила юнаків,* так і вогонь Божества не спалив Діви,* що у її лоно ввійшов.* Тому голосно заспіваймо:* Всі створіння нехай благословляють Господа і величають його повіки!

 

Пісня 9

Диякон: Богородицю і Матір світла в піснях звеличаймо.

Приспів: Величай, душе моя, чеснішу і славнішу від небесних воїнств Діву, пречисту Богородицю.

Ірмос: Таїнство бачу я дивне й преславне:* небом стає вертеп,* престолом херувимським Діва, оселею – ясла, в яких лежить неосяжний Христос Бог.* Його, оспівуючи, величаємо!

Приспів: Величай, душе моя, чисту Діву і єдину Богородицю, що народила Христа Царя.

Коли мудреці побачили дивний рух надзвичайної нової зорі,* що засяяла на небі,* здогадалися, що народився у Вифлеємі Христос Цар,* задля нашого спасіння.

Приспів: Величай, душе моя, Бога, якому волхви поклоняються.

Коли мудреці питали,* де народжене Дитятко Цар,* про яке зоря сповістила,* бо вони прийшли йому поклонитися,* то богоборець Ірод у гніві схвилювався,* наважившись убити Христа.

Приспів: (замість Слава, і нині:) Величай, душе моя, могутність триіпостасного і нероздільного Божества.

Ірод розпитав про час, коли з’явилася зоря,* що привела мудреців у Вифлеєм з дарами,* поклонитися Христові;* але вони направлені цією ж зорею,* повернулися до своєї країни,* залишивши посоромленим лютого, душогубця дітей.

Приспів: Величай, душе моя, чеснішу і славнішу від небесних воїнств Діву, пречисту Богородицю.

Катавасія: Таїнство бачу я дивне й преславне:* небом стає вертеп,* престолом херувимським Діва, оселею – ясла, в яких лежить неосяжний Христос Бог.* Його, оспівуючи, величаємо!

Мала єктенія

Диякон: Ще і ще в ми́рі Господéві помолíмся.

Хор: Гóсподи, поми́луй.

Заступи́, спаси́, поми́луй і охорони́ нас, Бóже, Твоє́ю благодáттю.

Хор: Гóспод и, поми́луй.

Пресвятý, пречи́сту, преблагословéнну, слáвну Влади́чицю нáшу Богорóдицю і приснодíву Марíю, з усімá святи́ми пом’янýвши, самí себé, і оди́н óдного, і все життя́ нáше Христý Бóгові віддáймо.

Хор: Тобí, Гóсподи.

Священик: Бо Тебе хвалять усі сили небесні, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків.

Хор: Амінь.

 

Світильний

Завітав до нас з неба Спаситель наш:* Схід із сходу.* І ми, що перебували в тіні й темряві,* знайшли істину,* бо від Діви народився Господь (3).

 

«Усе, що живе», глас 4, самогласний

Псалом 148

Усе, що живе, нехай хвалить Господа.* Хваліте Господа з неба,* хваліте його на висотах.* Бо тобі належить пісня, о Боже.

Хваліте його, всі ангели його,* хваліте, всі воїнства небесні.* Бо тобі належить пісня, о Боже.

І по чину стихи псалмів.

Хваліте його, ви – сонце й місяцю,* хваліте його, всі ясні зорі.

Хваліте його, ви – небеса небес,* і води, що над небесами,

Нехай вони ім'я Господнє хвалять,* бо він повелів, і створились.

Поставив їх на віки віків* і дав закон, який не перейде.

Хваліте Господа з землі,* кити і всі морські безодні;

Вогонь і град, сніг і туман,* і буйний вітер, який виконує його слово;

Гори й усі пагорби,* садовина й усі кедри;

Звір дикий і скот усілякий,* гад і птах крилатий;

Царі землі й усі народи,* князі й усі земні судді;

Хлопці й дівчата,* старі разом з юнацтвом.

Нехай ім'я Господнє хвалять, високе бо ім'я його єдине.* Велич його понад землю й небо.

Він підняв ріг народу свого.* Хвала всім його святим, синам Ізраїля, народові, що йому близький.

Псалом 149

Співайте Господеві нову пісню,* а хвалу йому на зборі праведників.

Нехай Ізраїль своїм Творцем радіє,* нехай своїм царем сини Сіону веселяться.

Нехай хвалять ім'я його танком,* при бубні й при гарфі нехай йому співають.

Господь бо ласкавий до народу свого,* оздоблює перемогою покірних.

Нехай торжествують праведні у славі,* на своїх ложах нехай ликують.

Нехай хвала Божа буде на устах у них,* і двосічний меч у руці в них.

Щоб між народами вчинити відплату,* між племенами – покарання.

Щоб їх царів закути в кайдани,* а їхніх вельмож – у залізні окови.

Щоб суд написаний над ними вчинити.* Це слава всіх його преподобних.

Псалом 150

Хваліте Бога у святині його,* хваліте його у твердині сили його.

Тут переплітаються стихи псалма зі стихирами служби:

Стих: Хваліте його за його подвиги великі,* хваліте його в його величі безмежній.

(глас 4, самогласний) Веселіться праведні, радійте небеса,* тремтіть радісно гори, бо народився Христос!* Сидить Діва, до херувимів подібна,* і тримає у своїх обіймах Бога Слово, що стало тілом.* Пастирі подивляють Народженого,* мудреці володареві приносять дари,* ангели ж співають:* Неосяжний Господи, - слава тобі!

Стих: Хваліте його звуком рогу,* хваліте його на гарфі й на гуслах.

Богородице Діво, що породила Спаса!* Ти знищила первісне прокляття Єви,* бо стала Матір’ю того, хто є вподобанням Отця,* тримаючи в обіймах воплочене Боже Слово.* Це тайна незбагненна,* яку ми єдиною вірою всі звеличуємо, проголошуючи з тобою:* Невимовний Господи, - слава тобі!

Стих: Хваліте його на бубні й танком,* хваліте його на струнах і сопілці.

Прийдіть, прославмо Матір Спасителя,* що й після різдва залишилась Дівою!* Радуйся, духовний городе Царя і Бога,* в якому Христос, живши, довершив спасіння.* З Гавриїлом оспівуймо, з пастирями прославляймо, кажучи:* Богородице, моли того, що від тебе прийняв тіло,* щоб ми спаслися.

Стих: Хваліте його на дзвінких цимбалах, хваліте його на гучних цимбалах.* Усе, що живе, нехай хвалить Господа.

Отець змилувався, і Слово тілом стало,* а Діва народила Бога, що став людиною.* Зоря сповіщає, мудреці поклоняються,* пастухи дивуються, створіння ж радується.

Слава: (глас 6, самогласний) Коли настав час твого на землю пришестя, Христе,* стався перший перепис вселенної;* тоді ти зволив записати імена людей, що вірують у різдво твоє.* Ради цього такий наказ був кесарем проголошений,* щоб твоє безначальне і вічне царство оновилося у твоєму різдві.* Тому й ми приносимо тобі замість матеріальної данини багатство православного богослов’я,* як Богові й Спасителю душ наших.

І нині: (глас 2, самогласний) Сьогодні Христос, народжується в Вифлеємі від Діви,* сьогодні Безпочатковий починається і Слово стає тілом;* небесні сили радіють і земля з людьми веселиться;* мудреці Владиці дари приносять і пастирі подивляють Народженого.* Ми ж раз у раз виголошуємо:* Слава во вишніх Богу,* і на землі мир, в людях благовоління.

 

Велике славослов’я

Священик: Слава Тобі, що світло нам показав.

Хор: Слава в вишніх Богу,* і на землі мир,* в людях благовоління.

Хвалимо Тебе, благословимо Тебе, кланяємось Тобі,* славимо Тебе, дякуємо Тобі заради великої Твоєї слави.

Господи, Царю небесний, Боже, Отче вседержителю,* Господи, Сину єдинородний, Ісусе Христе, і Святий Душе.

Господи, Боже, Агнче Божий, Сину Отця,* що береш гріхи світу, помилуй нас.

Ти, що береш гріхи світу,* прийми нашу молитву.

Ти, що сидиш по правиці Отця,* помилуй нас.

Ти бо один лише святий, Ти єдиний Господь, Ісус Христос,* на славу Бога Отця. Амінь.

Щодня буду Тебе благословити* і хвалити ім’я Твоє на віки віків.

Сподоби, Господи, сьогодні* без гріха зберегтися нам.

Благословенний Ти, Господи, Боже отців наших,* і хвальне, і прославлене ім’я Твоє навіки. Амінь.

Нехай буде, Господи, милість Твоя на нас,* бо ми надіємось на Тебе.

Благословенний Ти, Господи,* навчи мене установ Твоїх.

Благословенний Ти, Владико,* врозуми мене установами Твоїми.

Благословенний Ти, Святий,* просвіти мене установами Твоїми.

Господи, Ти був нам пристановищем* по всі роди.

Молюсь: Господи, змилуйся надо мною,* вилікуй мою душу, бо гріх мій – перед Тобою.

Господи, до Тебе я прибігаю,* навчи мене творити Твою волю, бо Ти Бог мій.

Бо в Тебе є джерело життя,* у Твоїм світлі побачимо світло.

Добавляй ласку тим,* що визнають Тебе.

 

Святий Боже, святий кріпкий, святий безсмертний, помилуй нас (3).

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові,* і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.009 сек.)