АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Про встановлення батьківства, та стягнення аліментів

Читайте также:
  1. III. ДИСЦИПЛІНАРНІ СТЯГНЕННЯ
  2. IV. Встановлення психологічного контакту із свідком.
  3. Вів банку. Встановлення високого мінімального рівня регулятивного
  4. Встановлення дотацій
  5. Встановлення опіки над майном
  6. Встановлення підсумків голосування у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу
  7. Встановлення податків
  8. Встановлення причиново-наслідкових зв'язків.
  9. Встановлення профілю торгового підприємства
  10. Встановлення ринкової рівноваги
  11. Встановлення рівноваги та максимізація прибутку на ринку монополістичної конкуренції
  12. Встановлення фашистської диктатури. Зміни в державному ладі та праві.

КОНТРОЛЬНА РОБОТА

З дисципліни: „ Практикум із складання процесуальних документів із цивільних справ”

 

 

Варіант ІІ

 

Виконала:

Студентка 47 групи

ЗФО

Ніколаєва М.І.

Сімферополь,2014

Завдання № 1

Степаненко пред’явила позов до Овода про визнання батьківства та стягнення аліментів, посилаючись на те, що з відповідачем вони проживали в її будинку, вели спільне господарство, під час вагітності він турбувався про неї та придбав одяг для дитини, але напередодні народження дитини залишив її і не надає ніякої допомоги, заявляючи, що він не є батьком дитини.

З посиланням на норми матеріального і процесуального права складіть відповідний процесуальний документ. На які засоби доказування потрібно посилатися позивачці?

Додаткові питання:

1.Чи вправі кожна особа, як зазначено в ст. 3 ЦПК України, подати відповідний позов?

2. Яка відмінність між визнанням батьківства в позовному провадженні від встановлення факту визнання батьківства і факту батьківства в порядку окремого провадження?

Київський районний суд м. Сімферополь

Автономної Республіки Крим

95000, АР Крим м. Сімферополь

вул. Воровського, 16

 

позивач: Степаненко Ольга Володимирівна

95000, АР Крим, м. Сімферополь,

вул. Беспалова 55 кв. 44

тел. 066-50-55-421

 

відповідач: Овода Борис Аркадійович

95000, АР Крим, м. Сімферополь

вул. Київська 144, кв.15

 

треті особи: Відділ РАЦС Київського району

м. Сімферополь

95000, АР Крим, м. Сімферополь

вул. Шмідта 15

 

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА

Про встановлення батьківства, та стягнення аліментів

З відповідачем Овода Борисом Аркадійовичем, я вела сімейне життя без укладення шлюбу з 2005 року по 2012 рік. Під час спільного життя ми поживали у моєму будинку, вели спільне господарство. У 2012 я завагітніла, під час вагітності він турбувався про мене та придбав одяг для дитини. Напередодні народження дитини залишив мене і не надає ніякої допомоги, заявляючи, що він не є батьком дитини.

12 листопада 2012 року я народила сина Степаненко Олега Миколайовича. Відповідач є його батьком, однак він відмовився подати в органи РАЦСу заяву про реєстрацію батьківства і не надає мені матеріальної допомоги на утримання дитини.

Як мені відомо Овода Б.А. аліментів нікому не платить, стягнення за виконавчими документами з відповідача не провадиться, інших дітей він не має. Разом з тим наш син постійно потребує матеріального забезпечення на їжу, одяг, а також на медичний огляд та придбання предметів особової гігієни.

Відповідно до ч.1 ст.15 ЦПК України, суди розглядають в порядку цивільного судочинства справи, які витікають, в тому числі із сімейних правовідносин.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 51,55 Конституції України, ст. 128,150,182,184 Сімейного кодексу, ст..15,110,118-120 ЦПК України, -

ПРОШУ:

1. Встановити що, Овода Борис Аркадійович 25.08.1980 р.н. ІНН 2145862096 є батьком Степанеко Олега Миколайовича 12.11.2012 р.н.

2. Стягнути з Овода Бориса Аркадійовича 25.08.1980 р.н. аліменти на користь Степаненко Ольги Володимирівни, на утримання малолітньої дитини – Степаненко Олега Миколайовича 12.11.2012 р.н. щомісячно, з урахуванням індексації, з дня пред’явлення позовної заяви та до досягнення дитиною повноліття.

Додатки:

1. копія свідоцтва про народження дитини;

2. довідка житлових органів про те, що дитина є на утриманні позивачки;

3. квитанція про сплату судового збору

 

 

Відповідь на додаткові питання:

1. Згідно зі ст. 3 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому ЦПК України, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Згідно зі ст. 128 Сімейного кодексу України позов про визнання батьківства може бути пред'явлений матір'ю, опікуном, піклувальником дитини, особою, яка утримує та виховує дитину, а також самою дитиною, яка досягла повноліття.

Позов про визнання батьківства може бути пред'явлений особою, яка вважає себе батьком дитини.

 

2. Порядок визначення походження дитини залежить, перш за все, від того, перебувають батьки дитини у шлюбі між собою чи ні. Майже не викликає питань визначення походження дитини, коли вона народжується жінкою, яка перебуває у шлюбі, зареєст­рованому у встановленому законом порядку. В ч. 1 ст. 122 СК за­кріплена загальна презумпція щодо визначення походження ди­тини від матері та батька, які перебувають у шлюбі між собою. Так, дитина, яка зачата і (або) народжена у шлюбі, вважається такою, яка походить від подружжя. При цьому мати дитини не повинна надавати доказів походження дитини від свого чоловіка, а останній — доводити своє батьківство. Сама наявність шлюбу між матір’ю дитини та чоловіком є доказом походження дитини від цього чоловіка. Батько й мати, які перебувають у шлюбі, запи­суються батьками дитини в Книзі реєстрації актів про народжен­ня за заявою будь-кого з них. Якщо ж мати дитини, яка перебу­ває у зареєстрованому шлюбі, під час реєстрації народження заявляє, що її чоловік не є батьком цієї дитини, і у зв’язку з цим просить не вказувати його батьком в актовому записі про народ­ження дитини, то її прохання може бути задоволене лише за на­явності спільної заяви самої матері та її чоловіка про невизнан­ня його батьком дитини.

Згідно зі ст.. 234 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Окреме провадження, це вид судового провадження який не передбачає наявність спору, а позовне провадження передбачає наявність спору між сторонами.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)