АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Шкала оцінок на контактних заняттях під час екзаменаційної сесії

Читайте также:
  1. Відповідність підсумкових модульних рейтингових оцінок у балах оцінкам за національною шкалою та шкалою ECTS
  2. Временная шкала
  3. Интерпретация данных по шкалам жизненных ценностей
  4. Критерії та шкала оцінювання знань і умінь студентів
  5. Матриця оцінок стосунків учнів
  6. Миссис Смит мгновенье помешкала.
  7. Новые подходы к анализу данных, измеренных по порядковым и номинальным шкалам
  8. ОРИЕНТИРОВОЧНАЯ ШКАЛА РАСЦЕНОК ПРИ ЭКСПЕРТИЗЕ БОРЗЫХ ПО ВОЛЬНОМУ ЗВЕРЮ
  9. Оценочная шкала прогрессивной релаксации
  10. Оціночна шкала
  11. ПОРЯДОК РОБОТИ СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ
  12. Субшкала «Редукция личных достижений».

(заочна форма навчання)

Оцінка за 10- бальною шкалою Рівень знань Характеристика
  відмінний Вільне володіння теоретичним матеріалом, активна участь у дискусіях та обговореннях, вірне вирішення проблемних питань або ситуацій
  добрий Вільне володіння теоретичним матеріалом, активна участь у дискусіях та обговореннях, вирішення проблемних питань або ситуацій з несуттєвими помилками.
  задовільний Володіння основними теоретичними поняттями, неакти­вна участь у дискусіях та обговореннях, володіння в цілому методикою вирішення проблемних завдань або ситуацій але з допущенням по­милок.
  незадовільний Незнання основних теоретичних понять та неакти­вна участь у дискусіях та обговореннях, невміння віршува­ти типові задачі та ситуації.

Контроль на міні-лекції здійснюється викладачем шляхом перевірки якості конспекту лекції (контактні заняття заочної форми навчання). Максимальна оцінка - 1 бал - виставляється за розбір­ливий і охайний конспект, що містить всі дефініції, які викладач визнав за потрібне до конспекту­вання на міні-лекції. Відповідно, ця оцінка може бути зниженою на 0,5 балів за кожну змістовну помилку чи факт неохайності конспекту і становити 0,5 або 0 балів.

Додатково 1 бал з тем 3, 4, 5 студент може отримати за оформлення конспекту у вигляді схем (логічних та смислових), що подають матеріали лекції у згорнутому вигляді. Про можливість ведення такого конспекту викладач попереджає на початку вивчення дисципліни.

Робота студентів у формі семінару з розв’язанням проблемних завдань оцінюється в 1 бал (по темах 3, 4, 5 у 2 бали), при цьому 1 бал (2 бали) ставиться якщо студент грамотно провів оцінку проблемної ситуації і подав ґрунтовне її вирішення, 0,5 балів-1 бал – коли студент правильно оцінив проблемну ситуацію, але його рішення не випливало з такої оцінки. 0 балів ставиться коли студент не приймав участі в дискусії по вирішенню проблемних ситуацій

Комплексна аудиторна самостійна контрольна робота виконується студентами заочної фор­ми в аудиторії під час контактних занять. Містить два практичних завдання, що ідентичні за змістом практичним завданням, які є складовими екзаменаційного білету (4,5 завдання). Приклади завдань містяться у відповідному розділі. Робота виконується самостійно за дві академічні години (одне заняття) і оцінюється за шкалою у 0-3-5-7 балів за кожне з двох завдань.

Кожне завдання оцінюється відповідно до зазначених критеріїв:

Максимальна сума 7 балів знижується до 5 балів за неповну відповідь, до 3 балів за неповну відповідь із грубими помилками та до 0 балів — у випадку невірної відповіді. Також до 3 балів знижується оцінка у випадку якщо при оцінці і вирішенні ситуації допущені логічні помилки. У випадку, якщо розв’язання ситуації може мати декілька варіантів, студент має аргументувати свою позицію, та стисло навести інші шляхи розв’язання ситуації. Завдання у 0 балів оцінюється якщо характер відповіді дає підставу стверджувати, що особа, яка виконує роботу, неправильно зрозуміла зміст питання чи не знає правильної відповіді і тому не відповіла на нього по-суті, допустивши грубі помилки у змісті відповіді.

 

7.3. Порядок підсумкового контролю знань.

Підсумкова форма оцінювання знань з дисципліни «Антикризове управління банком» денної форми навчання – Залік, для студентів заочної форми навчання - екзамен

Оцінка за результатами заліку складається з оцінок за виконання обов’язкових завдань (модульний контроль №1, №2 та домашнє індивідуальне завдання) – 80 балів і виконання вибіркових завдань – 20 балів. Всього – 100 балів за вивчення дисципліни.

Екзамен для студентів заочної форми навчання проводиться в письмовій формі за порядком, єдиним для КНЕУ, за білетами, що затверджуються кафедрою менеджменту банківської діяльності і створюються на основі типового екзаменаційного білету з викладенням завдань, що охоплюють зміст робочої програми дисципліни.

Екзаменаційний білет містить 5 завдань кожне з яких оціню­ється за шкалою від 0 до 10 балів залежно від рівня знань.

Шкала оцінювання екзаменаційних завдань:

Оцінка за 100-бальною шкалою РІВЕНЬ ЗНАНЬ
  відмінний
  добрий
  задовільний
  незадовільний

 

Критерії оцінювання завдань екзаменаційного білету

А (Відмінно) - 10 балів. Студент подав ґрунтовну та вичерпну відповідь на теоретичне питання, грамотно вирішив запропоновану ситуацію.

Б (Добре) – 8 балів. Студент подав вичерпну відповідь на теоретичне питання, але не в повному обсязі її обґрунтував, при вирішенні ситуації, допустив незначні помилки в її оцінці.

В (Задовільно) – 6 балів. Студент подав поверхневу відповідь на теоретичне питання, допустив суттєві помилки у знаннях правових норм, що регулюють діяльність проблемних банків та основних теоретичних засад антикризового управління банком. При вирішенні практичних завдань прийняті рішення були спірними, відсутні необхідні їх обґрунтування.

С (Незадовільно) – 0 балів. Не подано відповіді на теоретичне питання або відповідь не відповідає об’єктивній суті питання. Практичне завдання не має рішення або рішення є протирічним суті ситуації

Основними критеріями оцінки знань у ході екзамену є:

50 балів студент може отримати, коли його відповідь на питання білету була повною і обґрунтованою. Студент показав глибокі теоретичні знання методики проведення антикризових заходів, грамотне застосування правових норм, надав правильні відповіді на більшість поставлених йому запитань. При вирішенні задач вміло користувався документами, методиками виконання антикризових заходів, грамотно враховував особливості ситуації для прийняття рішення, яке в цілому є доцільним і таким, що може забезпечити вирішення проблеми викладеної в задачі;

40 балів студент може отримати за правильну відповідь на теоретичні питання, але при обґрунтуванні своїх відповідей допускав незначні помилки. При вирішенні задач його рішення відповідало викладеній ситуації, але не мало ґрунтовних обґрунтувань, вимагало додаткових уточнень;

30 балів студент отримує коли у ході відповіді на теоретичні питання він показав основи знань, але не зміг пояснити технологію, причини, умови виконання тих чи інших антикризових заходів, в окремих відповідях плутався і був неточним. При вирішенні задач в цілому сформував своє рішення, але не зміг його об’єктивно обґрунтувати;

20 балів отримує студент, який показав основи знань з дисципліни, але надав лише їх визначення без розкриття основного змісту поставлених питань. Рішення подане студентом щодо практичних завдань було необґрунтованим, або ж одна із задач була не вирішена повністю.

10 балів ставиться у випадку коли студент не подав правильної відповіді на два теоретичних питання і не вирішив одну із задач чи вирішив дві задачі, але не надав правильної відповіді на три теоретичні питання.

0 балів ставиться коли студент не надав правильної відповіді на поставлені питання і не зміг сформувати об’єктивне рішення при вирішенні запропонованої йому задачі.

Підсумкова оцінка складається з оцінок поточного контролю та оцінки екзамену (максимально 50 і 50 балів відповідно).

Оцінка знань, умінь і практичних навичок студента з дисципліни «Антикризове управління банком» здійснюється за 100-бальною системою з подальшим переведенням її у шкалу ЕСТS та традиційну 4-х бальну для фіксації оцінки у відповідних документах в такому порядку (таблиця):

Оцінка за бальною шкалою Оцінка за шкалою ЕСТS Оцінка за 4-бальною шкалою
90—100 А 5 (відмінно)
80-89 В 4 (добре)
70-79 С
66-69 D 3 (задовільно)
60—65 Е
21—59 2 (незадовільно) з можливістю повторного складання
0—20 F 2 (незадовільно) з обов’язковим повторним вивченням

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)