АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Критерії оцінювання знань

Читайте также:
  1. III. Актуалізація опорних знань учнів.
  2. VІ. Узагальнення і систематизація знань. Практична робота
  3. Аналіз факторів та критеріїв сегментації
  4. Використання розширеного фільтру в середовищі EXEL,типи критеріїв.
  5. Вимоги до знань та вмінь
  6. Вимоги до знань та умінь
  7. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ ТА УМІНЬ СТУДЕНТІВ
  8. ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ, ПОРЯДОК ЗАХИСТУ ТА КРИТЕРІЇ ОЦІННЮВАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  9. Відбір джерел. Критерії відбору.
  10. Відповіді до ТЕСТІВ ВИХІДНОГО РІВНЯ ЗНАНЬ
  11. Відповіді до ТЕСТІВ КІНЦЕВОГО РІВНЯ ЗНАНЬ
  12. Вроджені гемолітичні анемії. Мікросфероцитоз (х-ба Мінковського-Шофара): методи виявлення, критерії спрямування дитини до спеціаліста.

Виконання модульних завдань. Модульне завдання № 1 – 20 балів, студент може отримати у разі, коли всі теоретичні питання розкрито повністю, є відповідні їх обґрунтування з посиланням на нормативні документи чи досвід виконання заходів антикризового менеджменту в банках, всі тести виконано правильно.

У 10 балів оцінюється виконане студентом завдання, в якому в цілому питання висвітлені правильно, але відсутні їх обґрунтування і студентом допущено деякі неточні пояснення чи посилання на нормативні документи. При вирішенні тестів допущено не більше однієї помилки.

У 5 балів оцінюється виконання завдання, в якому надано відповідь, яка вказує на те, що студент знайомий з даними питаннями, але не повністю орієнтується в них і не може вільно оперувати нормативними положеннями, що визначають порядок виконання антикризових заходів в банках. При вирішенні тестів допущено не більше двох помилок.

Нуль балів ставиться студенту, який не виконував або повністю не виконав модульне завдання.

Модульне завдання № 2 – 40 балів ставиться за виконання завдання, в якому повністю надано відповідь на всі питання завдання. Теоретичні питання викладені з глибоким обґрунтуванням, всебічно і повно. Практичні завдання виконані грамотно у відповідності з правовими нормами, що регулюють відповідне питання, проявлено творчий підхід та об’єктивну логіку при вирішенні виробничих ситуацій.

30 балів студент може отримати у разі, коли відповідь надано на всі питання модульного завдання, але при викладенні теоретичних питань студент не повно обґрунтовує їх нормативними положеннями, допускає неточні формулювання відповідних правил здійснення антикризових процедур, не може аналізувати сучасну ситуацію в дотриманні банками чинного законодавства та банківських нормативів. При виконанні практичних завдань студент допускає певні помилки в оцінці виробничої ситуації, не зовсім правильно і грамотно відповідно до ситуації, що склалась приймає рішення, не в повній мірі може застосовувати набуті знання для вирішення ситуації.

15 балів ставиться студенту, який не надав відповідь на два питання (одного теоретичного і одного практичного), відповідь щодо інших питань надана без необхідних обґрунтувань, з помилками, не в повному обсязі. При вирішенні практичних питань допущені суттєві помилки в оцінці ситуації та прийнятті рішення.

Нуль балів ставиться студенту, який не надав відповіді більше ніж на три і більше питань.

Критеріями оцінки вибіркових завдань є: 10 балів (для студентів заочної форми навчання – 5 балів) ставиться, коли в роботах повністю розкривається тема, присутні власні міркування автора, аналіз точок зору інших авторів, студент обґрунтовує власні пропозиції та грамотно робить висновки. Роботи подані на кафедру в установлений термін.

7 балів (для студентів заочної форми навчання – 3 бали) можуть отримати студенти, роботи яких в цілому розкривають тему, але в них відсутній аналіз позицій інших авторів або певних ситуацій з питань антикризової діяльності, роботи хоча і містять власну позицію та висновки студентів, але вони є досить ґрунтовними. Виконання робіт здійснено з порушенням встановлених термінів.

4 бали (для студентів заочної форми навчання – 2 бали) ставиться за виконані роботи, в яких допускаються несуттєві помилки, неточності, мають місце посилання на застарілі матеріали та документи, в роботі використана обмежена кількість інформаційних джерел (1 – 2), відсутні власна позиція та висновки автора. Роботи подані з суттєвим порушенням встановлених термінів.

Оцінка домашнього індивідуального завдання здійснюється за шкалою від 0 до 20 балів. Оцінка за кожне із чотирьох завдань (максимально 5 балів) складається з оцінки за зміст за шкалою 0-1-1,5-2 бали та з оцінки захисту за шкалою 0-1-2-3 бали, відповідно табли­ці:

Шкала оцінювання окремого елементу застосовується така:

Бал Рівень
  Оформлення бездоганне. Відмінний рівень змісту роботи.
1,5 Незначні недоліки оформлення. Або незначні логічні або фактологічні помилки в роботі.
  Значні недоліки оформлення. Низький рівень виконання (статистична або фактологічна бази значно неповні, суттєві помилки у частині обґрунтувань тощо) Помилки, що визначе­ні як типові.
  Недостатній рівень виконання роботи. Помилкові або значно застарілі (більше одного ро­ку) фактологічні дані. Невірне виконання завдання. Виконання завдання за чужим варіа­нтом.

До вимог бездоганного оформлення відноситься виконання всіх завдань роботи на аркушах А4 із зазначенням варіанту завдання і всіх необхідних реквізитів на титульному аркуші, що є спільним для всіх чотирьох завдань роботи. Сторінки роботи нумеруються, робота друкується шрифтом 12 із інтервалом 1,5. Громіздкі таблиці та малюнки, зразки документів тощо виносяться у додатки.

Захист індивідуального завдання (кожного з чотирьох завдань окремо) оцінюється шкалою 0-1-2-3 бали відповідно до рівня знань, який демонструє сту­дент під час захисту положень власної роботи. Максимальна оцінка у 3 бали знижається виклада­чем на 1 бал за кожну невірну відповідь, що стосується теоретичних положень, та практичних ви­сновків, що покладені у зміст роботи, яка захищається. Як правило - під час захисту задається три змістовних питання.

На підсумкову суму балів за письмову роботу впливає своєчасність її подання на кафедру (згід­но із вимогами карти самостійної роботи студента). Викладач має право, у випадку несвоєчасного подання письмової роботи, застосувати до остаточної суми балів за цю роботу коефіцієнт 0,5 (з округленням до цілих балів).

Студенти заочної форми навчання оцінюються відповідно до видів робіт, які можуть співпадати із роботами для денної форми, або визначені окремо для заочної форми навчання.

Під час екзаменаційної сесії, проведення контактних занять із студентами заочної форми на­вчання оцінка за активність для таких студентів виставляється не більше одного разу для окремого студента за шкалою 0-3-4-5 балів за підсумком всіх контактних занять (три заняття), які проводять­ся в один день - згідно рівня знань, який продемонстрований студентом (таблиця):


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)