АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Програма навчальної дисципліни

Читайте также:
  1. I. МЕТА І ЗАДАЧІ ВИВЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  2. III. ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ТА ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
  3. IV ПРОГРАМА ПРАКТИКИ
  4. V. Програма підготовки
  5. АНОТАЦІЯ ДИСЦИПЛІНИ
  6. Анотація навчальної дисципліни зі структурно-логічною схемою (міждисциплінарними зв’язками)
  7. Види навчальної діяльності
  8. Види та зміст навчальної роботи
  9. ВИХІДНІ ДАНІ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ПРАКТИКУМ ЗІ СКЛАДАННЯ ПРОЦЕСУАЛЬНИХ ДОКУМЕНТІВ У КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВАХ»
  10. ВСТУП. МЕТА І ЗАВДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ, ЇЇ МІСЦЕ У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ
  11. Дайте визначення сутності зв’язків з громадськістю як навчальної дисципліни.
  12. Дисципліни «Цивільне та сімейне право»

«проблеми кримінально-виконавчого права України»

Тема 1. Кримінально-виконавча політика України

Проблеми кримінально-виконавчої політики та її місце у внутрішній політиці держави. Завдання, цілі, принципи та напрями кримінально-виконавчої політики України. Співвідношення кримінально-виконавчої політики з кримінально-правовою, кримінально-процесуальною та кримінологічною політикою держави. Суб’єкти й учасники кримінально-виконавчої політики.

Кримінально-виконавче право як форма реалізації кримінально-виконавчої політики. Поняття, предмет, принципи та методи кримінально-виконавчого права, їх значення для правового регулювання. Джерела кримінально-виконавчого права. Поняття, види та структура норм кримінально-виконавчого права. Дія кримінально-виконавчого законодавства у просторі і часі. Взаємозв’язок кримінально-виконавчого права з іншими галузями права.

Наука кримінально-виконавчого права, її предмет, методи та завдання. Співвідношення науки кримінально-виконавчого права з юридичними та іншими науками. Предмет, завдання, зміст і система курсу навчальної дисципліни «Проблеми кримінально-виконавчого права України».

 

 

Тема 2. Міжнародні стандарти виконання кримінальних покарань та діяльності органів і установ виконання покарань

Історичні засади розвитку міжнародного співробітництва щодо поводження із засудженими. Конгреси ООН з питань протидії злочинності і поводження із правопорушниками. Поняття та класифікація міжнародно-правових актів і стандартів. Загальні та спеціалізовані акти. Соціально-правова характеристика Мінімальних стандартних правил поводження з ув’язненими. Мінімальні стандартні правила поводження з ув’язненими (1955 р.). Конвенція ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських чи таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання (1984 р.). Мінімальні стандартні правила ООН, які визначають провадження правосуддя стосовно неповнолітніх (Пекінські правила, 1985 р.). Європейська конвенція про запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню (1987 р.). Звід принципів захисту всіх осіб, підданих затриманню в будь-якій формі (1988 р.). Стандартні мінімальні правила ООН щодо заходів, не пов’язаних із тюремним ув’язненням (Токійські правила, 1990 р.). Правила ООН, що стосуються захисту неповнолітніх, позбавлених волі (1990 р.). Проблеми впровадження міжнародно-правових стандартів поводження із засудженими в діяльність Державної кримінально-виконавчої служби України.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)