АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Приклади призначення та показання

Читайте также:
  1. Алгоритм призначення ДМПА
  2. Будинки і споруди. Будинки адміністративного та побутового призначення
  3. Види шрифтів за призначенням
  4. Глава 27. Загальні положення щодо умов та порядку переміщення і пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України
  5. Глава 37. Зберігання товарів, транспортних засобів комерційного призначення на складах органів доходів і зборів
  6. Глава 38. Розпорядження товарами, транспортними засобами комерційного призначення та коштами
  7. Дайте оцінку взаємодії генетичних факторів і факторів середовища в реалізації «вроджених форм поведінки».Наведіть приклади.
  8. Додаток № 1. НОЖІ МИСЛИВСЬКІ ЗАГАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
  9. ДОСЛІДЖЕННЯ ЛАМП ТЛІЮЧОГО РОЗРЯДУ РІЗНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
  10. За призначенням
  11. За призначенням
  12. Заходи з покращення використання вантажопідйомності та місткості вагонів (перелічити та навести приклади)

1. Опромінення УФ-променями області бешихи (вказати частину тіла) із захватом 5-6 см здорової шкіри навколо вог­нища ураження: з 6 до 10 біодоз (додаючи кожний раз по 2 біодози). Опромінення виконувати через день. Курс лікуван­ня 3-4 процедури Показання: бешиха.

2. Опромінення УФ-променями грудної клітини по по­лях, щоденно по одному полю. І поле - ліва частина задньої поверхні грудної клітини, II поле - права частина задньої по­верхні грудної клітини, III поле - ліва бокова поверхня грудної клітини, IV поле - права бокова поверхня грудної клітини, V поле - передня поверхня грудної клітини справа, Доза опро­мінення на І та II полях по 4 біодози, на III, IV, V полях по З біодози. Курс лікування - 15 процедур. Показання: брон­хіальна астма.

Механізм дії суберітемних доз УФ-випромінення.

УФ-випромінення є важливим фактором зовнішнього середовища, необхідним для забезпечення нормальної життє­діяльності організму, його фізичного та психічного розвитку, здоров'я та працездатності. Воно впливає на процеси обміну, особливо мінерального, має вітаміноутворюючу дію. Правила виключення дії сонячного світла на шкірні покрови зумовлює виникнення в організмі людини ряду зрушень, найбільш сут­тєвими з яких є:

1) зниження загартованості організму, що призводить до підвищеного сприйняття різних шкідливих впливів зовнішнього середовища, схильності до виникнення і тяжкого перебігу застудних, шкірних та інфекційних захворювань;

2) зниження розумової та фізичної працездатності, пов'язане з порушенням метаболізму фосфору та кальцію;

3) зниження або втрата здатності засвоювати кальцій тафосфор, що поступають з їжею;

4) внаслідок порушень мінерального обміну знижується механічна міцність кісток;

5) демінералізація зубів супроводжується виникненням карієсу;

6) підвищення проникності стінок судин, повільне заживлення ран із збільшенням кількості ускладнень;

7) уповільнене одужання при легеневих сухотах.

З лікувально-профілактичними цілями, а також для загартування організму найчастіше застосовується загальне УФ-опромінення в суберітемних поступово зростаючих долах у вигляді курсу і 16-26 опромінень. Це стимулююче впливає на функції гіпофізарно-надниркової та симпатико-адреналової систем, діяльність яких посилюється

Систематичне опромінення УФ-променями в суберітем­них дозах призводить до посилення секреції катехоламінів та глюкокортикоїдів. Цей ефект використовується в комплекс­ному лікуванні хворих поліартритом, бронхіальною астмою та при цілому ряді захворювань, що супроводжується гос­трим запаленням.

Методика загальних опромінювань УФ-променя­ми та техніка виконання процедур. При загальному оп­роміненні УФ-променями почергово впливають на передню та задню поверхні тіла хворого, який повинен бути роздягнений і в захисних окулярах, лежачи або стоячи.

Схеми загального УФ-опромінення можуть бути трьох варіантів: основна, прискорена, уповільнена.

За загальною схемою опромінення починають з 1­­/4 біодози, додають по 1/4 біодози через процедуру, доводячи мак­симально до 3 біодоз. На курс лікування призначають в се­редньому 20 щоденних опромінювань. Опромінювання за при­скореною схемою (1/2+ 1/2 біодози через процедуру, макси­мально до 4 біодоз) проводять через день, призначаючи на курс в середньому до 15 процедур. Опромінення за уповіль­неною схемою починають з 1/8 біодози, додаючи по 1/8 біодози, доводячи максимально до 2,5 біодози. На курс лікуван­ня призначають 20-25 щоденних процедур.

Повторний курс загальних опромінювань УФ-променя­ми можна проводити через 2-3 місяці.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)