АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Затрати і фінанси підприємства

Читайте также:
  1. Авіатранспортного підприємства»
  2. Аналіз виробничих ресурсів і організаційно-технічного рівня підприємства
  3. Аналіз галузі та конкурентного середовища підприємства в галузі
  4. Аналіз дебіторської і кредиторської заборгованості підприємства
  5. Аналіз маркетингового середовища підприємства
  6. Аналіз оточуючого середовища сервісного підприємства
  7. Аналіз оцінки системи управління розподілом готової продукції підприємства
  8. Аналіз товарної політики підприємства
  9. Аналіз фінансового стану підприємства
  10. Аналіз фінансової стійкості підприємства
  11. Аналітичний спосіб оцінки конкурентоспроможності підприємства.
  12. Баланс підприємства ( форма 1)

Фiнансово-господарська дiяльнiсть ВАТ "Конотопм'ясо" здiйснюється згiдно дiючого законодавства.
Бухгалтерський облiк ведеться вiдповiдно до Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" за № 966-ХIV вiд 16.07.1999 року, нацiональними положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку, iншими нормативно-правовими актами, якi регулюють порядок ведення бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi.
Основнi засоби вiдображенi в облiку за фактичними затратами на їх придбання, доставку, встановлення i виготовлення. Нарахування амортизацiї основних засобiв проводиться у вiдповiдностi з українським чинним законодавством.Амортизацiя нараховується шляхом застосування норм амортизацiї встановлених пунктом 8.6 Змiн до Закону України " Про оподаткування прибутку пiдприємств " № 334 /94 - ВР вiд 28.12.94 р.
По МШП,вартiсна оцiнка яких менше 1000 грн, нарахування зносу - 100 % при вводi їх в експлуатацiю.
Запаси включають сировину та матерiали, придбанi напiвфабрикати, паливо, запаснi частини, незавершене виробництво, тару, готову продукцiю, товари для перепродажу, МШП на складi. Запаси облiковуються за собiвартiстю, що складається з витрат на придбання, доставку та переробку.
Для розрахунку собiвартостi реалiзованної продукцiї застосовується метод середньозваженої собiвартостi. Вартiсть незавершенного виробництва включає прямi витрати та виробничi накладнi витрати. Готова продукцiя вiдображається за виробничою собiвартiстю.

Затрати на придбання обладнання за останнi п'ять рокiв склали: 2006р. - 215 т.грн, 2007р. - 656,2 т.грн, 2008р.- 151,4 т.грн., 2009 р.-1394.7 т.грн, 2010 р.- 617,7 т.грн.. В 2010 р. основними придбаннями стали - автомобiль вартiстю 307,6 т.грн., лабораторне обладнання - 127,0 т.грн, димогенератор - 16,6 т.грн, обчислювальна технiка - 36,2 т.грн. Основнi вiдчуження за останнi 5 рокiв - продаж будiвель фiрмових магазинiв в 2008 р - 802,8 т.грн.

На підприємстві мають місце поточні витрати фінансових (грошових) коштів, які у процесі господарювання здійснюють певний кругообіг. На першій стадії кругообігу вони витрачаються на придбання сировини, матеріалів та ін. ресурсів, тобто переходять з грошової форми в матеріально-товарну, формують певні виробничі запаси, потім вступають у другу стадію - виробничу. На цій стадії в процес виробництва включаються робітники, що одержують за виконану роботу заробітну плату. Потім матеріально-товарні цінності матеріалізують у формі готової продукції. На останній стадії кругообігу вироблена продукція продається і підприємство має виручку, яке не лише повністю відшкодовується раніше авансовими витратами, а й дає певний прибуток. Таким чином, оборотні кошти - це сукупність грошових коштів підприємства, необхідні для формування і забезпечення кругообігу виробничих оборотних фондів і фондів обігу. Величина оборотних коштів протягом 2003 р. збільшилася на 233,5 тис.грн. Це зростання відбулося за рахунок зростання величини виробничих запасів 829,6 тис.грн., незавершеного виробництва на 11,6 тис.грн., дебіторської заборгованості за товари, роботи і послуги на 720,60 тис.грн., дебіторської заборгованості за розрахунками з бюджетом на 604, 0 тис.грн. Але незважаючи на це залишилася частка готової продукції, товарів, грошових коштів та їх еквівалентів.

Для загальної характеристики забезпеченості підприємства основними засобами визначені показники фондомісткості і фондовіддачі.

Фондовіддача є показником зворотним до фондомісткості.

Отже, на 1 грн виробленої продукції припадає. Основних виробничих запасів, а на кінець року -.

Розрахуємо коефіцієнт реальної вартості основних засобів у майні підприємства.

Отже, вартість основних засобів у майні підприємства зменшилася у порівнянні з початком, тобто стан майна м’ясокомбінату незадовільний.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)