АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

І.2. Побудова тексту

Читайте также:
  1. The subject title (Заголовок к тексту)
  2. Виклад тексту документів
  3. Викладання тексту.
  4. Вправа 172. Визначте правильні варіанти словосполучень і складіть із ними речення для офіційно-ділового тексту.
  5. Вправа 183. Визначте правильні варіанти словосполучень і складіть із ними речення для офіційно-ділового тексту.
  6. Глава 9. От речи к тексту
  7. Глава 9. От речи к тексту
  8. Глава 9. От речи к тексту
  9. Глава 9. От речи к тексту
  10. Графічна побудова соціограми
  11. Етап 5. Побудова гіпотези.
  12. Запекание Текстур

Зміст тексту за необхідності розділяють на розділи і підрозділи, підрозділи поділяють на пункти, пункти – на підпункти.

Розділи повинні мати порядкові номери, позначені арабськими цифрами і записані з абзацу. Підрозділи повинні мати нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і підрозділу, роз’єднаних крапкою. У кінці номера підрозділу крапку не ставлять. Розділи, як і підрозділи, можуть складатися з одного або декількох пунктів.

Якщо текстовий документ не має підрозділів, то нумерація пунктів у ньому повинна бути в межах кожного розділу, номер пункту повинен складатись з номера розділу і пункту, роз’єднаних крапкою. У кінці номера пункту крапка не ставиться, на приклад:

1. Типи і основні розміри

1.1.

1.2. Нумерація пунктів першого розділу

1.3.

2. Технічні вимоги

2.1.

2.2. Нумерація пунктів другого розділу

2.3.

Якщо текстовий документ має підрозділи, то нумерація пунктів повинна бути в межах підрозділу і номер пункту повинен складатися з номерів розділу, підрозділу і пункту, роз’єднаних крапками, наприклад:

3. Методи випробувань.

3.1. Апарати, матеріали і реактиви.

3.1.1

3.1.2 Нумерація пунктів першого підрозділу третього розділу

3.1.3

3.2. Підготовка до випробування

3.2.1

3.2.2 Нумерація пунктів другого підрозділу третього розділу

3.2.3

Якщо розділ або підрозділ складається з одного пункту, він також нумерується.

Якщо текст документу підрозділяється тільки на пункти (що характерно для курсової роботи), то вони нумеруються порядковими номерами.

Пункти при необхідності можуть бути розбиті на підпункти, які повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного пункту, наприклад: 4.2.1.1; 4.2.1.2; 4.2.2.3; і т.д.

У середині пунктів або підпунктів можуть бути приведені переліки. Перед переліком ставлять двокрапку. Перед кожною позицією переліку слід ставити дефіс або малу літеру українського алфавіту з дужкою (перший рівень деталізації). При подальшій деталізації переліку необхідно застосовувати арабські цифри, після яких ставиться дужка, а запис виконується з абзацу, як показано на прикладі.

Приклад:

а) ______

б) ______

1) ______

2) ______

в) ______

Кожен пункт, підпункт і перелік записують з абзацу.

Розділи, підрозділи повинні мати заголовки.

Пункти, як правило заголовків не мають.

Заголовки повинні чітко і стисло відобразити зміст розділів.

Заголовки виконують (друкують або записують) великими літерами без крапки в кінці, не підкреслюючи. Перенесення слів у заголовках не допускається. Якщо заголовки складаються з двох речень, їх роз’єднують крапкою.

Структурні елементи «ЗМІСТ», «ВСТУП», «ДОДАТКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ», «ВИСНОВКИ» тощо не нумеруються, а їх назви правлять за заголовки.

Відстань між заголовком і текстом при виконанні текстового документу машинописним способом повинна бути не менш ніж три інтервали, при виконанні рукописним текстом – 15 мм. Відстань між заголовками розділу і підрозділу – два інтервали, при виконанні рукописним способом 8 мм.

Кожний розділ текстового документа рекомендується починати з нової сторінки.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)