АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Формули і рівняння

Читайте также:
  1. IV – ЛОГАРИФМІЧНІ РІВНЯННЯ
  2. Анализ эмпирических показателей и формулировка выводов
  3. БНМ 2.2.14 Основне рівняння молекулярно-кінетичної теорії газів
  4. БНМ 5.1.2 Рівняння гармонічних коливань у контурі
  5. Быть сформулированы таким образом, чтобы в максимальной степени воспроизводить непосредственное влияние сотрудника таможенного органа на динамику показателей результативности.
  6. В заключении выпускной квалифицированной работы обобщены результаты проведенного теоретического и практического исследования, сформулированы основные выводы.
  7. Вводная часть исследовательской работы. Формулировка основных научных атрибутов.
  8. Вибір та порівняння декількох схем навантажувально-розвантажувальних робіт
  9. Виведення робочої формули
  10. Завдання 4.4.31. Знайти загальний розв’язок лінійного диференціального рівняння другого порядку
  11. Загальні відомості про теплообмін, рівняння теплопередачі
  12. Інтегральні криві рівняння Пфаффа

Формули і рівняння розташовують безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються, посередині рядка. Вище і нижче кожної формули або рівняння повинно бути залишено не менше одного вільного рядка.

Формули і рівняння в текстових документах (за винятком формул і рівнянь, розміщених у додатках) нумерують арабськими цифрами в межах розділу.

Номер формули або рівняння складається з номера розділу і порядкового номера формули або рівняння, відокремлених крапкою, наприклад, формула (3.1) – перша формула третього розділу.

Номер формули або рівняння указують на рівні формули або рівняння в круглих дужках у крайньому правому положенні на рядку.

У формулах та рівняннях як символи слід використовувати позначення, встановлені відповідними державними стандартами.

Пояснення символів і числових коефіцієнтів, що входять до формул та рівнянь, якщо вони не пояснені раніше в тексті, повинні бути наведені безпосередньо під формулою. Пояснення кожного символу слід давати з нового рядка в тій послідовності, у якій символи приведені у формулі або рівнянні.

Поміщати позначення одиниць вимірювання на одному рядку з формулами, які виражають залежність між величинами або їх числовими значеннями і подаються в літературній формі, не допускається.

Допускається застосовувати позначення одиниць у поясненнях позначень величин до формул або рівнянь.

Перший рядок пояснення повинен починатися словом «де» без двокрапки.

Приклад

А= 100хБ/100-Д, (%)

Де А – процент стандартної продукції;

Б – процент бездефектної частини партії, встановленої за фактичними результатами аналізу;

Д – сума процентів допускаємої дефектної продукції, яка включена в стандартну частину партії.

При приведенні похідної одиниці, яка складається з двох і більше одиниць, не допускається комбінувати літерні позначення і найменування одиниць, тобто для одиниць приводять позначення, а для інших – найменування.

Не можна писати 1200 м/годину або 1200 м за год.

Правильний напис - 1200 м/год, 1200 метрів за годину.

Числові значення величини треба ставити в тому порядку, у якому вони зазначені у формулах і рівняннях.

Кінцевий результат приводять без запису проміжних розрахунків.

Неправильно:

Правильно:

У формулах і рівняннях при літерному позначенні величин між ними знаки множення (крапка або знак «х») не ставлять. При підстановці числових значень між числами обов ’язково потрібно ставити знак множення. Переносити формули на наступний рядок допускається тільки на знаках операцій, що виконуються, причому знак на початку наступного рядка повторюють.

При перенесенні формули на знаку множення застосовують знак (х), рівняння (=), плюс (+), мінус (-).

Формули, що розміщені в додатках, повинні нумеруватися окремо арабськими цифрами в межах кожного додатка з додаванням перед кожною цифрою позначення буквами додатка. Наприклад, формула (В4) – четверта формула додатка В Формули, що йдуть одна за одною й не розділені текстом, відокремлюють комою.

Формули і рівняння виконують машинописним, машинним способом або креслярським шрифтом висотою не меншою за 2,5 мм. Застосування машинописних і рукописних символів в одній формулі не допускається.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)