АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Господарська діяльність у рослинництві

Читайте также:
  1. Банки та банківську діяльність», а разом з нею і нових нормативів. З
  2. Бездіяльність слідчого або прокурора при застосуванні заходів безпеки.
  3. В) суспільно небезпечне діяння (дія або бездіяльність);
  4. Впровадження в діяльність страхових компаній управління на основі збалансованої системи показників
  5. Глава 80. Професійна освіта та науково-дослідна діяльність у сфері державної митної справи
  6. Діагностична діяльність
  7. Діяльність сержантсько-старшинського складу по розв'язанню конфліктних ситуацій.
  8. Домогосподарство – діяльність, що здійснюється залежно від сімейного бюджету, який визначається співвідношенням між прибутками і витратами сім’ї.
  9. Економічна інтеграція, зовнішньоекономічна діяльність та зони спільного підприємництва
  10. ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТОВАРИСТВА
  11. І. Історія адвокатури. Правове становище адвокатури та адвокатська діяльність

ЗВІТ

З виробничої практики в сільськогосподарських підприємствах

студента __________ групи

 

механіко-технологчного факультету

_____________________________________

 

Мелітополь -2014 рік

 

 

ЗМІСТ

 

1. Характеристика сільгосппідприємства, природно-кліматичні умови, територіальне розташування, напрями господарчої діяльності підприємства ТОВ «СПП ЛАНА»    
2. Характеристика забезпечення підприємства технічними засобами, що задіяні в технологічних процесах рослинництва  
3. Перелік засобів механізації, що використовують на підприємстві в технології післязбирального доробітку зернових культур  
3.1. Технологія післязбирального доробітку врожаю зернових у господарстві.  
3.2. Комплекс машин післязбирального доробітку зернових культур  
3.3. Зерноочисні комплекси  
4. Аналіз недоліків|нестач| у використанні засобів механізації при роботі в місцевих умовах та пропозиції щодо їх усунення  
Висновок  
Список літератури  

 

1. ХАРАКТЕРИСТИКА СІЛЬГОСППІДПРИЄМСТВА, ПРИРОДНО-КЛІМАТИЧНІ УМОВИ, ТЕРИТОРІАЛЬНЕ РОЗТАШУВАННЯ, НАПРЯМИ ГОСПОДАРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ТОВ «СПП ЛАНА»

Природно-кліматичні умови господарства

 

ФГ «Надія» розташоване 18 км від районного центру м. Оріхів, Запорізької області. Адміністративний центр господарства розташований в с. Мирне. Зв'язок з м. Оріхів здійснюється по асфальтованій дорозі, а по земельних угіддях господарства проходять дороги внутрішньогосподарського і міжгосподарського значення, не всі з них мають тверде покриття і у весняно-осінній період важко проїжджі, що ускладнює господарську діяльність.

Рельєф - рівнина, місцями переліски. Грунт в господарстві за механічним складом чорноземи. Залежно від кліматичних умов у ФГ «Надія» встановлені наступні зразкові терміни проведення польових робіт: сівба - 5...15 квітня; заготівля кормів – 10 липня - 20 серпня; збирання врожаю - 20 липня - 25 вересня; сівбу озимих - 5...10 серпня. За агрокліматичних умов південно-східна сільськогосподарська зона дозволяє обробляти зернові, цукровий буряк, соняшник, вирощувати овочі, але вимагає більш стислих термінів проведення весняно-польових робіт. Тут краще дозрівають кукурудза, соняшник та інші теплолюбні і посухостійкі культури.

Земельні фонди є найважливішою складовою частиною ресурсів сільського господарства. Від раціонального використання землі, підвищення її родючості залежить розвиток всіх галузей виробництва.

 

Господарська діяльність у рослинництві

 

В таблиці 1.1 представлені основні показники господарської діяльності та ступінь використання земельних угідь ФГ «Надія».

Провівши порівняльний аналіз даних таблиці 1.1 видно, що в перебігу 2013-2014 роках відбулося збільшення площ сільгоспугідь. Також відбулося зростання площі присадибних ділянок.

Підвищення економічної ефективності виробництва значною мірою пов'язане з поглибленням спеціалізації, спеціалізація відображає виробничий напрям і галузеву структуру господарства.

Таблиця 1.1 - Основні показники господарської діяльності та ступінь

використання земельних угідь

  Показники   Одиниці вимірювання     Роки
     
Площа с.-г. угіддя га      
в т.ч.: з них: - рілля га      
Рівень рентабельності % 69,3   37,2
Рослинництво %   66,9  

 

 

Рівень спеціалізації найбільш точно характеризується питомою вагою галузей у структурі товарної продукції. Підвищення економічної ефективності виробництва значною мірою пов'язане з поглибленням спеціалізації. Спеціалізація відображає виробничий напрям і галузеву структуру господарства.

Галузь рослинництво займає більшу частину господарської діяльності ФГ «Надія». Структуру посівних площ і врожайність культур представимо у вигляді таблиці 1.2.[1]

 

Таблиця 1.2 - Посівні площі і врожайність культур

  Показники Роки
     
Площа, га Врожайність, ц/га Площа, га Врожайність, ц/га Площа, га Врожайність, ц/га
Зернові - всього            
Озимі зернові            
Кукурудза            
Цукровий буряк            
Соняшник            
Коренеплоди кормові            
Кукурудза на корм            
Багаторічні трави            

 

Під урожай цукрових буряків 2013 року було внесено 3121 тонну органічних добрив.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)