АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Страхування тварин у господарстві громадян

Читайте также:
  1. V. Література періоду громадянських воєн.
  2. Адміністративні правопорушення у сільському господарстві. Ведення адвокатом такшґсправ.
  3. Видові особливості молочної залози в свійських тварин
  4. Видові особливості м’якушів у свійських тварин
  5. Виникнення та розвиток страхування
  6. Г. Страхування електронних пристроїв.
  7. Ганізації платежів у народному господарстві.
  8. Гарантії прав і свобод людини і громадянина
  9. Глава 25. Медичне забезпечення, одноразова грошова допомога та страхування
  10. Глава 53. Загальні положення щодо пропуску та оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України громадянами
  11. Глава 54. Пропуск та оподаткування товарів, що вивозяться (пересилаються) громадянами за межі митної території України
  12. Глава 55. Пропуск та оподаткування товарів, які ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України

На умовах страхування тварин, що належать громадянам на страхування беруться тварини, які належать на правах приватної власності страхувальнику і членам його родини, що разом з ним проживають і ведуть спільне господарство.

Об’єкти страхування. За договором можуть бути застраховані:

– велика рогата худоба – віком від одного місяця;

– коні – віком від одного місяця:

– свині – віком від шести місяців;

– вівці, кози, віслюки, мули – віком від одного року;

– собаки – віком від шести місяців до 10 років, які зареєстровані у клубах собаководів;

– бджолосім’ї:

– хутрові звірі (кролі, нутрії);

– декоративні та екзотичні птахи і тварини – коти, хом’яки, мавпи, змії, папуги, канарейки тощо.

На страхування беруться тільки здорові тварини за умови страхування усіх наявних у господарстві тварин даного виду, що досягли страхового віку. При цьому всі тварини даного виду повинні бути застраховані на однакову страхову суму.

Якщо на день загибелі свиней, кіз чи інших тварин у страхувальника в господарстві було більше голів тварин страхового віку ніж застраховано, і неможливо установити, які саме з них були застраховані, то страхова сума, установлена за договором, ділиться на фактичну кількість голів тварин, що були у страхувальника на день страхового випадку, тобто відповідальність страховика (відсоток, в якому вони були застраховані), відповідно зменшується.

Договір не може бути укладений в тій місцевості, де уведено карантинні обмеження, за винятком страхування тварин таких видів, які не сприйнятливі до хвороби, на яку введено такі обмеження.

Обсяг страхової відповідальності: Страхування тварин має свої особливості, тому тварини, які можуть бути застраховані, умовно поділено на п¢ять підгруп, кожна з яких має свою специфіку страхування:

1. Продуктивна худоба: велика рогата худоба, коні, мули, віслюки, свині, вівці і кози.

2. Бджолосім¢ї.

3. Собаки.

4. Хутрові звірі (кролі, нутрії).

5. Декоративні тварини (коти, хом¢яки тощо), декоративні птахи (папуги, канарейки тощо), екзотичні тварини (мавпи, змії тощо).

При страхуванні продуктивної худоби а також хутрових звірів страхування тварин проводиться на випадок загибелі або вимушеного забою внаслідок хвороби, пожежі, вибуху, дії електричного струму, сонячного або теплового удару, стихійного лиха (землетрусу, урагану, повені, обвалу, бурі, бурану, граду), замерзання, задушення, отруєння травами або речовинами, укусу змій або отруєних комах, утоплення, падіння в ущелину, падіння під засіб транспорту та інших травматичних пощкоджень, викрадення, дії третіх осіб, нападу диких звірів та бродячих собак.

При страхуванні бджолосімей в обсяг страхової відповідальності, крім перелічених випадків, можуть включатися знищення або ушкодження вуликів, повне або часткове знищення чи викрадення бджільницької продукції з окремим визначенням страхової суми.

При страхуванні собак, декоративних та екзотичних птахів і тварин в обсяг страхової відповідальності, крім перелічених випадків, можуть включатися лікування від хвороби чи травми, одержаної застрахованими птахом або твариною внаслідок нещасного випадку.

Страховим випадком також вважається вимушений забій або знищення тварини, що виключає подальшу можливість використання тварини за розпорядженням спеціаліста ветеринарної медицини, пов¢язані з проведенням заходів боротьби з окремими хворобами.

Страхова сума за договором страхування установлюється за домовленістю двох сторін (договірна страхова сума), але вона не повинна перевищувати ринкової вартості голови тварини, звіра чи птаха даного виду (коней, мулів, віслюків з урахуванням їх зносу).

Термін страхування – звичайно один рік, але деякі страховики можуть укладати договори страхування тварин і на інший термін.

Порядок укладання договору звичайний. Однак слід пометати, що відповідальність страховика на випадок падежу тварини від хвороби починається через 10 днів з початку дії договору страхування.

Страхова шкода зі страхування тварин в особистому господарстві громадян включає ринкову вартість худоби (коней, мулів, віслюків з урахуванням їх зносу). Якщо має місце вимушений забій, то збиток (шкода) оцінюється в розмірі різниці між їх ринковою вартістю тварин та вартістю придатного до їжі м¢яса. Також відраховується вартість шкури або шкурки, якщо її можна використати.

Страхове відшкодування зі страхування тварин, що належать громадянам виплачується за пропорційною системою страхового забезпечення або за системою першого ризику.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)