АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Фактори, що впливають на умови праці розробника проекту

Читайте также:
  1. S0. Умови спадкування
  2. А) Передумови квантової теорії
  3. Адміністративні правопорушення в галузі охорони праці та здоров'я населення. Ведення адвокатом таких справ.
  4. Аналіз освітлення робочої зони розробника проекту з метою визначення та забезпечення його оптимального значення.
  5. Б) за умови нееластичного попиту
  6. Базисні умови зовнішньоекономічних договорів (контрактів) купівлі-продажу (поставки)
  7. Бюджетне обмеження споживача та чинники, що на нього впливають.
  8. В Сумській області створені всі умови для збільшення обсягів його виробництва, оскільки в області створенні всі умови і науково – технічна база для цього.
  9. В чому полягає підготовча робота при розробці інструкцій з охорони праці?
  10. Визначення фінансової надійності страхової компанії та фактори, що її забезпечують
  11. Визначте фактори середовища, які впливають на розвиток таланту і обдарованості.
  12. Виникнення бібліотечної сфери діяльності .Перші бібліотекознавчі праці.

Під умовами праці розуміють сукупність чинників виробничого середовища і трудового процесу, які впливають на здоров’я і працездатність людини під час виконання нею трудових обов’язків (ГОСТ 2293-99).

Умови праці з одного боку визначаються технологією виробництва і обладнанням, яке застосовується під час його реалізації, а з іншого боку – санітарно-гігієнічною обстановкою, в якій здійснюється виробничий процес.

Аналіз умов праці виконаний для кабінету, в якому розробляється дипломний проект. Приміщення розташоване на другому поверсі і має довжину – 5 м, ширину – 4.5 м, висоту – 2.8 м.

Площа приміщення 22.5 м2, об’єм приміщення 63 м3, кількість працюючих n=3 осіб. Площа приміщення із розрахунку на одного працюючого (з урахуванням максимальної кількості осіб, які одночасно працюють) складає S/n=22.5/3 = 7.5 м2, об’єм V/n=63/3=21 м3, що відповідає вимогам ДСанПіН 3.3.3.007-98, оскільки, нормативне значення площі виробничого приміщення на одного працюючого мінімум S=6 м2, об’єм V=20 м3. Робоче комп’ютеризоване місце розробника проекта має глибину 800 мм, ширину 1400 мм, висоту робочої поверхні 700 мм. Висота простору для ніг 600 мм, ширина 500 мм, глибиною на рівні колін 450 мм, на рівні витягнутої ноги 650 мм, що відповідає мінімальним задовільним показникам згідно до ДСанПіН 3.3.3.007-98.

На робочому місці розташований портативний комп’ютер марки Dell з рідкокристалічним монітором 15.6”, що відповідає раціональному плануванню робочого місця. Категорія робіт 1а легка фізична робота, що відповідає, тому що не потребує фізичного напруження. Приміщення є “холодним” за СН 245-71, оскільки надлишкове тепло менше 20 ккал. Джерелом надходження тепла в робочу зону являється портативний комп’ютер. Джерела надходження шкідливих речовин відсутні. При міщення не є запиленим чи загазованим. Тому необхідна кількість повітря, яку потрібно подати у мприміщення Ln= 90 м3 /год на 3-х працівників.

Sв = 1.5*1*2=3 м2 – площа вікон.

Sств = 3*0.2=0.6 м2 – площа відкриваючих створок.

Відповідно до НАПБ Б.03.002-2007 «Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою» кабінет розробника проекту відноситься до категорії Д, оскільки не використовуються горючі матеріали і відсутні високі температури. Оскільки приміщення не являється пожежонебезпечним, то для забезпечення пожежної безпеки наявністю ручного повітряно-пінного ОВП-10 вогнегасника як первинного засобу пожежогасіння. В приміщенні використовуються спринклерні установки на стелі для гасіння локальної пожежі. Оскільки приміщення знаходиться на першому поверсі, евакуація можлива через двері і вікно.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)