АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Модуль № 1 «Економічна діагностика в системі конкурентоспроможності підприємства»

Читайте также:
  1. I. МОДУЛЬ, СОСТОЯЩИЙ ИЗ ВОПРОСОВ ПО ДИСЦИПЛИНАМ БАЗОВОЙ ЧАСТИ ПРОФЕССИОНАЛЬНОГО ЦИКЛА ООП
  2. Авіатранспортного підприємства»
  3. Аналіз, діагностика та прогнозування розвитку регіональної економіки
  4. Аналітичний спосіб оцінки конкурентоспроможності підприємства.
  5. Банк тестових завдань з предмету пропедевтика ортопедичної стоматології на підсумковий модульний контроль 2-го курсу
  6. в рамках модульно-рейтинговой системы (МРС)
  7. Вади розвитку у дітей, діагностика,лікувальна тактика та надання екстреної медичної допомоги.
  8. Варіант модульного завдання № 2
  9. Визначення конкурентоспроможності підприємства
  10. Визначення модуля пружності (модуль Юнга ) при розтязі дроту.
  11. Відповідність підсумкових модульних рейтингових оцінок у балах оцінкам за національною шкалою та шкалою ECTS
  12. Власність: сутність, форми і місце в економічній системі.

Кафедра менеджменту організацій

 

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

для проведення практичних занять з дисципліни

“ЕКОНОМІЧНА ДІАГНОСТИКА”

для студентів спеціальності

8.03060101 «Менеджмент організацій і адміністрування»

денної форми навчання

(модуль № 1)

 

Дніпропетровськ – 2014

 

Методичні рекомендації для проведення практичних занять з дисципліни «Економічна діагностика»/ Л.Л. Мельник: Дніпропетровськ, ДДАЕУ. – 2014. – 18 с.

 

В методичних рекомендаціях викладено зміст практичних занять з дисципліни «Економічна діагностика», рекомендована література, наведено основні терміни і поняття, контрольні та дискусійні питання, практичні завдання. Призначено для студентів спеціальності 8.03060101 «Менеджмент організацій і адміністрування» денної форми навчання

 

Укладач: доцент, к.е.н. Мельник Л.Л.

 

Рецензенти: к.е.н., профессор Миронова Р.М.,

д.е.н., проф., зав. кафедри економічної теорії Вініченко І.І.

 

Розглянуто на засіданні кафедри менеджменту організацій, протокол № 12 від «13» січня 2014 р.

 

 

Схвалено науково-методичною радою факультету обліку і фінансів, протокол № 4 від «17» січня 2014 р.

 

 

ЗМІСТ

Вступ 4

Тема 1. Предмет і завдання дисципліни 5

 

Тема 2. Діагностика конкурентного середовища підприємства 7

 

Тема 3. Діагностика конкурентоспроможності підприємства 9

 

Тема 4. Діагностика конкурентоспроможності продукції

підприємства 18

 

ВСТУП

Становлення ринково орієнтованої системи господарювання та розвиток досконалих конкурентних відносин між її суб'єктами в Україні вимагають впровадження керівного і одночасно керованого організаційно-економічного механізму, здатного забезпечити стабільне функціонування найважливіших структурних одиниць - підприємств та мобільно інтенсифікувати їх відтворювальні процеси. He останню роль в забезпеченні ефективного розвитку вітчизняних підприємств в умовах жорсткого конкурентного середовища відіграє діагноз, встановлюваний аналітиками (якими можуть бути співробітники підприємства чи сторонні спостерігачі). Від визначення поточного стану суб'єкта господарювання залежить опрацювання комплексу рекомендацій, спрямованих на поліпшення цього стану або попередження несприятливих для його функціонування ситуацій і подій.

Основною метою викладання «Економічної діагностики» є надання студентам системи знань про використання різноманітного методологічного апарату та інструментарію для визначення стану підприємства в ринковому середовищі та опрацювання комплексу заходів, спрямованих на поліпшення цього стану.

На досягнення зазначеної мети направлені такі завдання вивчення курсу студентами:

- розгляд особливостей виробничо-господарської діяльності вітчизняних підприємств, а також обґрунтування передумов і факторів, що становлять істотний вплив на внутрішній економічний механізм кожного підприємства;

- узагальнення та систематизація знань в галузі оволодіння навичками здійснення економічної діагностики за різними напрямками для забезпечення ефективного управління підприємством;

- підготовка і обґрунтування конкретних практичних заходів для підвищення ефективності діяльності підприємства в конкурентних умовах господарювання.

Вивчення дисципліни «Економічна діагностика» сприяє формуванню у студентів системи теоретичних знань і практичних навичок щодо основних принципів проведення діагностичного дослідження конкурентоспроможності підприємств та їх продукції та заходів щодо їх поліпшення.

 

 

Модуль № 1 «Економічна діагностика в системі конкурентоспроможності підприємства»


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)