АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання на індивідуальну роботу по модулю 4

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  3. А. Завдання
  4. А. Завдання
  5. А. Завдання
  6. Види риторичної майстерності. (Практичні завдання, які студент готує самостійно й репрезентує публічно).
  7. Виконати практичні завдання
  8. Виконати практичні завдання
  9. Виконати практичні завдання
  10. Виконати практичні завдання
  11. Виконати практичні завдання
  12. Виконати практичні завдання

НАЦІОНАЛЬНИЙ АВІАЦІЙНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Інститут інформаційно − діагностичних систем

Кафедра комп’ютеризованих систем захисту інформації

 

 

Індивідуальна робота

Із модуля № 4 шостого семестру

 

 

З дисципліни “Теорія інформації та кодування”

 

 

Виконав “____”__________ 20__р. студент групи 342 ІКІТ

Ткаченко А.О.

Перевірив: доцент кафедри Комп’ютеризованих систем захисту інформації Василенко Вячеслав Сергійович

 

 

ЗАВДАННЯ НА ІНДИВІДУАЛЬНУ РОБОТУ

 

Індивідуальна робота з дисципліни “Теорія інформації та кодування” виконується студентами, що не мають позитивних оцінок із модульних контрольних робіт після двох спроб виконання кожної із них. Індивідуальна робота полягає в виконанні та захисті відповідних завдань по кожному із модулів.

Завдання на індивідуальну роботу по модулю 4

“Технології компресії та завадостійкого кодування”

1. В якості тексту повідомлення, призначеного для передачі кожним кодом, записати наступні дані:

1.1. Вихідний текст повідомлення (із врахуванням усіх пробілів) “Я – (прізвище, ім’я та по батькові), учусь в НАУ”;

1.2. Двозначний код номеру Вашого прізвища за журнальним списком та трьохзначний код Вашої групи.

2. Вважаючи, що символи Вашого повідомлення є вичерпним алфавітом коду, за алгоритмом Хаффмена закодувати вихідні дані по п. 1.1 та 1.2 у вигляді двійкового коду. Із отриманого двійкового повідомлення сформувати чотири 12 – розрядні інформаційні посилки (m = 12).

3. Закодувати першу інформаційну посилку кодом Хеммінга, визначивши загальну довжину k перевірочної послідовності коду і загальну довжину БКС. Сформувати кодове слово коду Хеммінга, ввести одиночне спотворення і показати його виявлення та виправлення.

4. Закодувати другу інформаційну посилку циклічним кодом із утворюючим поліномом х 4 + х 2 + 1. Ввести подвійне спотворення і показати його виявлення.Для випадку застосування табличного алгоритму розрахувати таблицю відповідності між спотвореннями та лишками при контролі заданим кодом. Ввести спотворення у будь-який символпоказати можливість його виправлення.

5. Записати усі 12 – розрядні інформаційні посилки у вигляді матриці (12х4). Закодувати цю інформаційну посилку у вигляді матриці матричним кодом. Ввести одиночне спотворення і показати його виявлення та виправлення.

6. Записати усі 12 – розрядні інформаційні посилки у вигляді єдиної
48 – розрядної послідовності. Вважаючи цю послідовність БКС застосувати до неї контрольне підсумовування із розрядністю узагальненого символу b = 4. Сформувати контрольну суму, ввести подвійне спотворення в одному із узагальнених символів і показати його виявлення.

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)