АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ЗАОЧНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ ЩОДО ВИКОНАННЯ РЕФЕРАТІВ З ДИСЦИПЛІНИ

Читайте также:
  1. A.2.1) Сформировавшийся футболист.
  2. A.2.1) Сформировавшийся футболист.
  3. I. МЕТА І ЗАДАЧІ ВИВЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  4. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  5. I. Предпосылки формирования профсоюзного движения.
  6. II Методика виконання курсової роботи.
  7. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  8. II. Порядок формирования экспертных групп, организация экспертизы заявленных на Конкурс проектов и регламент работы Конкурсной комиссии
  9. II. ТАКТИКА СОВЕТСКИХ ВОЙСК В БОРЬБЕ С ВООРУЖЕННЫМИ ФОРМИРОВАНИЯМИ ОППОЗИЦИИ.
  10. III. СТРУКТУРА И ПОРЯДОК ФОРМИРОВАНИЯ СТУДЕНЧЕСКОГО СОВЕТА
  11. IV. Склоны, сформированные массовым перемещением обломочного материала.
  12. VI Поточний контроль виконання роботи

 

Перед тим, як приступати до написання реферату, необхідно підібрати та вивчити джерела, літературу та нормативні акти, згідно з переліком, наведеним наприкінці цих методичних вказівок. Слід зазначити, що цей перелік не є вичерпним, він носить лише орієнтовний характер. Під джерелами розуміються підручники, навчальні посібники та збірники лекцій. Література – це монографії та наукові статті, які є в періодиці. Крім того, при написанні реферату та підготовці до іспиту пропонується використовувати наукові статті та нормативні акти, що публікуються у наукових та офіційних виданнях.

У рефераті студент повинен виходити із сучасного стану науки, враховуючи тенденції розвитку України.

Після короткого вступу до відповіді по кожному питанню слід викласти сутність відповіді. Аналізуючи будь-які юридичні конструкції, необхідно наводити посилання на конкретні міжнародно-правові норми. Однак не слід переписувати текст статті міжнародного акту, треба лише тлумачити їх. Теоретичні положення роботи повинні бути підкріплені прикладами. Приклади слід брати із життя, преси чи спеціальної літератури.

Зміст реферату.

При написанні реферату треба врахувати наступні вимоги:

а) виконання: на комп’ютері з одного боку аркуша білого паперу формату А4 (210x297 мм) з полуторним міжрядковим інтервалом, тридцяти рядків на сторінці, у текстовому редакторі Microsoft Word, шрифтом «Times New Romаn», розміром 14. Обсяг становить 14-15 сторінок. Текст друкують, залишаючи береги таких розмірів: лівий – не менше 30 мм i правий – не менше 10 мм, верхній – не менше 20 мм i нижній – не менше 20 мм; шрифт друку повинен бути чітким з однаковою щільністю тексту, стрічка – чорного кольору середньої жирності.

б) Сторінки повинні мати нумерацію, для того, щоб рецензент при підготовки відгуку зміг вказати на положення реферату в підтвердження власних висновків.

Першою сторінкою вважається титульний лист, який не нумерується.

в) Титульний лист оформлюється відповідно до Додатку 1.

г) Якщо потрібно відповісти на два або три запитання, кожна відповідь повинна починатися с нової сторінки.

д) Повинні бути посилання на використані джерела інформації. Наприкінці роботи студент наводить перелік використаних джерел згідно з ГОСТ 7.1-84 "Библиографическое описание документа. Общие требования и правила составления", ГОСТ 7.82-2001 "Библиографическая запись. Библиографическое описание электронных ресурсов ", ДСТУ 3582-97 "Інформація та документація. Скорочення слів в українській мові в бібліографічному описі. Загальні вимоги та правила", ГОСТ 7.12-93 "Библиографическая запись. Сокращение слов на русском языке. Общие требования и правила".

Кількість використаних джерел – не менш ніж 10.

є) Наприкінці реферату ставиться підпис студента, яким він засвідчує, що робота виконана їм особисто у відповідності з вимогами, що висуваються методичними вказівками, а також що її текст носить остаточний характер на ту дату, що проставлена поруч із його підписом.

Слід пам’ятати, що на заліку по реферату можуть бути задані додаткові запитання. Тому студент повинен уважно ознайомитись з рецензією і бути готовим дати пояснення щодо зауваження рецензента.

Якщо реферат не зарахований, необхідно його доповнити відповідно зауваженням рецензента чи переписати заново (у залежності від змісту зауважень, зроблених викладачем).

Реферат слід виконати до початку екзаменаційної сесії та здати за 10 днів до екзамену чи заліку.

Теми для рефератів

Тема реферативної роботи має відповідати двом останнім цифрам залікової книжки (вказаним в дужках після номеру теми). Реферати, що не відповідають вказаній тематиці та які не оформлені відповідно до встановлених в академії вимог, на перевірку не приймаються.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)