АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Література:1, 2, 9, 13, 20, 25, 26, 28-40, 49, 53, 73

Читайте также:
  1. Варіант 6
  2. Варіанти контрольних робіт розподіляються серед студентів згідно порядкового номера списку групи (який варто уточнювати в заочному деканаті).
  3. Чи може бути патент Мохова визнаний недійсним? Проаналізуйте ситуацію.

 

Варіант 3

1. Охарактеризуйте об’єкт інтелектуальної власності наукове відкриття.

2. Який порядок реєстрації комп’ютерних програм та баз даних в Україні?

Задача

Два автори створили малюнки, які було використано при виробництві хустин. Автори вимагали від адміністрації підприємства укласти з ними договір на використання їх малюнків, посилаючись на те, що на всі твори, у тому числі й створені як службове завдання, авторське право належить авторам.

Адміністрація підприємства відмовила задовольнити вимоги авторів, посилаючись на те, що у трудовому договорі прямо записано, що право на використання всіх творчих результатів праці авторів належить роботодавцю. Крім того, адміністрація вважає, що авторами створено промислові зразки, а не твори, що охороняються авторським правом.

Хто має рацію в цьому спорі? Які права мають автори службових творів за національними нормативними актами? Які твори вважаються виконаними як службове завдання?

 

Література:1, 2, 9, 18, 20, 23, 25, 28, 36, 37, 38, 39, 52, 63.

Варіант 4

1. Охарактеризуйте об’єкт інтелектуальної власності топографію інтегральної мікросхеми.

2. Проаналізуйте повноваження Державного агентства України з авторських і суміжних прав.

Задача

Електромеханічний завод звернувся до виробничого об’єднання з пропозицією придбати в останнього виключну ліцензію на виробництво реверсивного вентильного електродвигуна. При підготовці проекту ліцензійного договору між сторонами виникло багато суперечностей щодо порядку і умов оплати, обсягів виробництва і можливостей подальшого вдосконалення розробки. Об’єднання і завод звернулись до спеціалізованої юридичної фірми з проханням допомогти їм скласти ліцензійний договір згідно із звичайною практикою. Необхідну консультацію сторонам було надано, однак і після цього сторони не змогли дійти згоди. Оскільки електромеханічний завод вже виконав значну підготовчу роботу до виробництва зазначених електродвигунів, він звернувся до суду з позовом про примушення виробничого об’єднання видати ліцензію.

Проаналізуйте ситуацію з позицій національних нормативних актів.

Як повинен вчинити суд? Як вирішуються в ліцензійних договорах умови про оплату, удосконалення та інші звичайні питання?

Література: 1, 2, 7, 9, 20, 22, 25, 28, 34-40,51.

Варіант 5

1. Охарактеризуйте цивільно-правовий спосіб захисту права інтелектуальної власності.

2. Поняття та ступінь охорони комерційної таємниці в системі українського законодавства.

Задача

Композитор разом із поетами створив кілька весільних та застільних пісень, які були виконані у концертному залі. Видавництво звернулося до авторів із пропозицією опублікувати ці пісні.

Із ким повинен бути укладений договір, якщо видавництво має намір одночасно видати ноти з текстом, а також ноти і текст окремо?

Що треба вчинити, якщо в період підготовки договору один із авторів помре?

Які види співавторства передбачаються нормативно-правовими актами?

Які права авторів переходять у спадщину і на який строк?

 

Література: 1, 2, 7, 9, 25, 28, 30, 37, 39, 40, 63.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)