АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕМА №8. ПРОЦЕСУАЛЬНІ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНІ ОСОБЛИВОСТІ ЗАКІНЧЕННЯ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ

Читайте также:
  1. Аграрні кризи та їхні особливості
  2. АНАТОМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СЕЧОВИВІДНОЇ СИСТЕМИ
  3. Б) особливості акторского складу та їх поділ
  4. Безпосереднє виявлення слідчим іншого кримінального правопорушення під час досудового розслідування
  5. Бізнес-лексика та її особливості
  6. Біохімічні особливості
  7. Вивчення і особливості розвитку молодшого шкільного віку.
  8. Видові особливості молочної залози в свійських тварин
  9. Видові особливості м’якушів у свійських тварин
  10. Вимоги безпеки після закінчення роботи.
  11. Висновок експерта як джерело доказів у кримінальному провадженні: поняття, значення, структура та особливості оцінки.
  12. Відкриття кожної нової якості та особливості води вражає і хвилює уяву і, здається, у своїй загадковості вода невичерпна.

 

Поняття і види закінчення досудового розслідування. Поняття закриття кримінального провадження. Підстави закриття кримінального провадження. Підстави та процесуальний порядок закриття кримінального провадження слідчим. Підстави та процесуальний порядок закриття кримінального провадження прокурором. Підстави та процесуальний порядок закриття кримінального провадження судом.

Звільнення особи від кримінальної відповідальності. Загальні положення кримінального провадження під час звільнення особи від кримінальної відповідальності. Підстави та порядок звільнення від кримінальної відповідальності. Клопотання прокурора про звільнення від кримінальної відповідальності. Розгляд питання про звільнення від кримінальної відповідальності судом. Відновлення провадження при відмові від поручительства.

Звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру. Відкриття матеріалів досудового розслідування іншій стороні. Обвинувальний акт. Реєстр матеріалів досудового розслідування. Клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру. Надання копії обвинувального акта, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру та реєстру матеріалів досудового розслідування.

Роль і значення теми для курсантів проявляється у тому, що КПК передбачає досить значну кількість процесуальних рішень, якими може бути закінчено досудове розслідування. Під час вивчення зазначеної теми курсанти здобудуть знання щодо особливостей застосування тієї чи іншої підстави закінчення досудового розслідування, а також вивчать процесуальний порядок закінчення досудового розслідування.

Ключові слова: закінчення досудового розслідування, обвинувальний акт, закриття кримінального провадження, звільнення від кримінальної відповідальності, застосування примусових заходів виховного чи медичного характеру.

Обсяг знань, вмінь курсанта, слухача після вивчення теми:

- підстави та процесуальний порядок закінчення досудового розслідування складанням обвинувального акту;

- підстави та процесуальний порядок закриття кримінального провадження на стадії досудового розслідування;

- підстави та процесуальний порядок направлення провадження до суду для вирішення питання про звільнення особи від кримінальної відповідальності;

- підстави на процесуальний порядок направлення кримінального провадження до суду для вирішення питання про застосування примусових заходів виховного або медичного характеру.

Перелік нормативних актів МВС України до вивчення теми: 8.3, 8.5, 8.6, 8.9, 8.14, 8.19, 8.26.

Перелік службових та процесуальних документів, які складаються під час вивчення теми – постанова про закриття кримінального провадження; клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності; письмове підтвердження про надання доступу до матеріалів досудового розслідування; обвинувальний акт.

 


4. Структура навчальної дисципліни


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)