АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Характеристика обстежених приміщень

Читайте также:
  1. I Тип Простейшие. Характеристика. Классификация.
  2. I. Электрофильтры. Характеристика процесса электрической очистки газов.
  3. II.2 Стилистическая характеристика рекламного текста
  4. III. Социолингвистическая характеристика
  5. А30. Эллинистический Египет (общая характеристика социально-экономических и политических отношений).
  6. А31. Держава Селевкидов (общая характеристика социально-экономических и политических отношений).
  7. Абсолютизм. Общая характеристика. Особенности стиля. Используемые композиционные решения, конструктивные элементы и строительные материалы. Ключевые здания. Ключевые архитекторы.
  8. Амплитудно-частотная характеристика и способы ее измерения
  9. Анализ издержек начинается с построения их классификаций, которые помогут получить комплексное представление о свойствах и основных характеристиках.
  10. Анализ структуры и системы управления организации, общая характеристика
  11. Архитектура кхмеров. Общая характеристика. Особенности стиля. Используемые композиционные решения, конструктивные элементы и строительные материалы. Ключевые здания.
  12. Аутизм. Этиология и виды аутизма. Психологическая характеристика аутичных детей.

 

Тепловий аудит приміщень гімназії почав проводитись з 14 листопада, після проведення ввідного інструктажу з ТБ та інструктажу з правил вимірювання температури. Були проведені початкові вимірювання температури усіх приміщень школи – від підвалу до кабінету директора. Провівши попередній моніторинг та порадившись з учителями і батьківським комітетом, виділили для постійного моніторингу такі приміщення:

 

1. Спортивна зала.

2. Їдальня.

3. Рекреація 1 (І поверх).

4. Каб. 7 кл

5. Каб.10 кл.

6. Каб.11 кл.

7. Рекреація 2 (ІІ поверх).

 

Щоденні вимірювання температури проводились гімназистами перед уроками, коли у класах ще не було учнів. Результати вимірювань у Таблиці температур 1, порівняльні графіки в Додатку 1(графіки 1-3). Аналіз Таблиці температур 1 показав, що деякі приміщення з переліку достатньо комфортні з точки зору теплового режиму.

 

· це в першу чергу їдальня, де працюють доволі потужні електричні печі та плити. Тут температуру приміщення періодично потрібно знижувати. Можна рекомендувати використання термостатичних вентилів.

 

 

· спортивна зала, де вікна виходять на схід, а південна стіна повністю без вікон. Великою несподіванкою було для гуртківців, коли вони виявили тут необлаштовані великі залізні двері, а також той факт, що батареї були «зашиті» ДСП, причому у верхній частині коробів не було отворів. Попросили батьків, і вони висвердлили великі отвори зверху (див. мал.2).

 

· Кабінети 10кл, 11 кл та кабінет директора - температурний моніторинг показав, що за звичайних кліматичних умов температура тут не опускається нижче 150С - 160С і то лише 4 дні за місяць моніторингу. Вимірювання пірометром показали, що температура теплоносія у цих кабінетах нижча: при температурі зовнішнього повітря -40С пряма подача була 58 0С, зворотна 480С, у той час, як в інших кабінетах у середньому відповідно 640С і 530С. Вирішили, що найбільш практично буде придбання декількох електричних обігрівачів для використання під час сильних морозів узимку.

· Кабінет 7 кл досить комфортний з точки зору теплового режиму, незважаючи на те, що була скарга голови батьківського комітету класу. Він невеликий, і температура тут часто буває вищою від рекомендованої (особливо, коли на вулиці не дуже холодно і в час максимальної інсоляції приміщення: о 10-11 годині ранку) (Додаток 1; малюнки 3, 4). Можна рекомендувати використання термостатичних вентилів. Система опалення у школі двохтрубна, тому монтаж нескладний. Термостатування опалювальних приладів – це загальноприйнятий у всьому світі простий, надійний і недорогий спосіб підтримки бажаної температури повітря у приміщенні і регулювання теплоспоживання. (Додаток 1; малюнок 5).

 

· Рекреація 1 (І пов.). Тут іноді буває доволі прохолодно. Особливо, коли дме північний вітер, адже відбувається інфільтрація холодного повітря через старі вікна і виникають протяги через вестибюль школи. Якщо поставити двері між коридором і вестибюлем, то комфортність цієї зони зросте.

 

· Рекреація 2 (ІІ пов.). Тут температура абсолютно комфортна. Зона захищена зі сходу, півдня і півночі кабінетами. Зовнішнє огородження невеликої протяжності зони з заходу виходить на внутрішній дворик. Висока температура теплоносія.

Проведення енергетичного аудиту та аналіз його результатів показав, що для нашої гімназії найбільш актуальною проблемою є втрати тепла через не належним чином обладнані вхідні групи. Умовно їх можна поділити на три:

· 1 вхідна група, яка активно використовуються і обладнана 1 тамбуром;

· 1 вхідна група, яка не використовуються і обладнана 1 тамбуром;

· 2 вхідні групи не утеплені не використовуються;

· вхідні групи з дерева не утеплені, товщина 40мм, не використовуються.

Проведемо необхідні розрахунки. Товщина стін школи 300 мм.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)