АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок виконання дослідження

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II Методика виконання курсової роботи.
  3. II. Оформлення і порядок захисту курсового проекту
  4. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  5. II. Порядок аккредитации
  6. II. ПОРЯДОК И МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ ЭКЗАМЕНА
  7. II. Порядок медицинского освидетельствования
  8. II. Порядок подачи заявки на участие в Конкурсе
  9. II. Порядок приема и увольнения
  10. II. Порядок формирования экспертных групп, организация экспертизы заявленных на Конкурс проектов и регламент работы Конкурсной комиссии
  11. III . Порядок присвоения квалификационной категории
  12. III. Миропорядок

 

1. Визначити рівень звуку, що утворюється джерелом шуму.

1.1. Підключити мікрофон до гнізда “Вход” приладу. Включити прилад в електромережу. Перемикачі і тумблери поставити в положення:

“Делитель I” – на “50”; “Род работы” – на “Медленно”;

“Делитель II” – на “40”; “Звук-вибрация” – на “Звук”.

“Род измерения” – на “А”;

Включити джерело шуму. Якщо стрілка стрілкового індикатора шумоміра розташується в лівій частині шкали, її потрібно вивести в праву частину (за нульову риску) перемикачем “Делитель ІІ”.

Записати показання приладу, додавши між собою показання перемикачів “Делитель І”, “Делитель II” і стрілкового індикатора. При цьому слід брати до уваги середнє показання стрілки індикатора.

Отримане значення рівня звуку записати у таблиці 3.2.

 

Таблиця 3.2 – Результати досліджень шуму

Значення рівня Рівень звукового тиску, дБ, в октавних смугах з середньою геометричною частотою, Гц Рівень звуку, дБА
31,5                
Виміряного                    
Допустимого                    

 

2. Визначити рівні звукового тиску в октавних смугах частот.

Перемикач “Род измерения” поставити у положення “Фильтры”. Для кожного з положень перемикача “Частота” в діапазоні від 31,5 до 8000 Гц виміряти рівні звукового тиску. Відлік показань проводити так само, як і у попередньому випадку.

Результати вимірювань записати у таблицю 3.2.

Виключити джерело шуму і прилад.

3. Користуючись ГОСТ 12.1.003-83 (табл. А.12), знайти допустимі значення рівня звуку і рівнів звукового тиску в октавних смугах частот, припустивши, що сумарна тривалість дії шуму складає 8 годин. Тип робочого місця прийняти за вказівкою викладача. Дані записати у таблицю 3.2.

4. За виміряними та допустимими значеннями рівнів звукового тиску в октавних смугах частот побудувати абсолютний і граничний спектри шуму (за зразком, представленим на рис. 3.3).

 

 

Рис. 3.3 – Абсолютний та граничний спектри шуму

 

5. Користуючись даними табл. А.13 і А.14, вибрати матеріал для встановлення звукопоглинального облицювання у приміщенні, що найбільш ефек­тивно поглинатиме шум у даному випадку, та індивідуальні засоби захисту, що забезпечують зниження рівнів звукового тиску до допустимих значень.

6. Зробити висновки за результатами проведених досліджень.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)