АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Прилади, що використовуються для досліджень шуму

Читайте также:
  1. Агресія як предмет наукових досліджень в психології та лінгвістиці
  2. Антропологія менеджменту та антропологія конфлікту як перспективні напрями досліджень
  3. Види та типи конкретних соціологічних досліджень
  4. Для чого використовуються датчики рівня зерна в зерноочисному агрегаті
  5. ЗАГАЛЬНІ УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ ДОСЛІДЖЕНЬ
  6. Інформаційне забезпечення аналітичних досліджень
  7. Камерні топки з рідким шлаковидаленням. При спалюванні яких палив використовуються ці топки? Які створюються умови для рідкого шлаковидалення?
  8. Камерні топки з твердим шлаковидаленням. При спалюванні яких палив використовуються ці топки? Їх переваги та недоліки.
  9. Методи мікроекономічних досліджень
  10. Методи політико-психологічних досліджень.
  11. Побічні дії та ускладнення при застосуванні препаратів, що використовуються при програмній терапії, їх корекція.
  12. ПОРЯДОК, ЗАВДАННЯ І МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕНЬ

 

Основний прилад для вимірювань шуму – шумомір. Звук у ньому сприймається мікрофоном і перетворюється в електричні коливання, які підсилюються, проходять через коригувальний фільтр і випрямляч та подаються на індикатор.

 
 

Діапазон вимірюваних шумоміром рівнів звукового тиску складає від 30 до 130 дБ. Для визначення спектра шуму до шумоміра підключають фільтри і аналізатори.

 

 

Для вимірювань шуму використовують шумоміри ШМ-1, вимірювачі шуму і вібрації ИШВ-1, шумовимірювальні комплекси ШВК-1, вимірювачі шуму і вібрації ВШВ-003.

У цій лабораторній роботі використовується вимірювач шуму і вібрації ИШВ-1 (рис. 3.2), що дозволяє вимірювати рівні звуку за шкалами “А”, “В”, “С” і “Лин” і рівні звукового тиску в октавних смугах частот з середніми геометричними частотами 16; 31,5; 63;...; 8000 Гц.

Рівні звукового тиску в октавних смугах частот вимірюються за допомогою вбудованого в прилад комплекту октавних фільтрів. Прилад має гніздо “Выход” для підключення самописа або магнітофона. Переключення шкал “А”, “В”, “С”, “Лин” і октавних фільтрів здійснюється перемикачем “Род измерения”. Перемикач “Частота” з положеннями від 16 до 8000 Гц слугує для переключення октавних фільтрів.

Значення вимірюваних рівнів визначають додаванням показань перемикачів “Делитель І” і “Делитель II” та стрілкового індикатора.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)