АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ ДОСЛІДЖЕНЬ

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ ТА КЕРІВНИЦТВО НАВЧАЛЬНОЮ ТА ВИРОБНИЧОЮ ПРАКТИКОЮ
  3. S0. Умови спадкування
  4. А) Передумови квантової теорії
  5. Агресія як предмет наукових досліджень в психології та лінгвістиці
  6. Антропологія менеджменту та антропологія конфлікту як перспективні напрями досліджень
  7. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  8. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  9. Б) за умови нееластичного попиту
  10. Базисні умови зовнішньоекономічних договорів (контрактів) купівлі-продажу (поставки)
  11. В Сумській області створені всі умови для збільшення обсягів його виробництва, оскільки в області створенні всі умови і науково – технічна база для цього.
  12. Виготовлення копій протоколів про проведення негласних слідчих (розшукових) дій та додатків до них не допускається.

В основу дослідження покладена вибірка однорідного матеріалу зернівок пшениці, яка набухає та проростає в різних умовах зовнішнього середовища. Був зроблений кількісний аналіз показників зміни вагових, об’ємних характеристик, а також показників темпів проростання зернівок пшениці, які оброблені пивом, енергетичним напоєм, 40% розчином етилового спирту в порівнянні із стандартом, обробленим колодязною (джерельною) водою. Стандартний показник включає аналіз масових, об’ємних, швидкісних показників набухання та проростання зерна пшениці. Ознаки, що вивчалися, аналізувалися статистичним методом. Складався варіаційний ряд. Учні вели щоденник спостереження, обчислювали окремі параметри.

Якісний аналіз показників та параметрів, за якими проводилися дослідження відбувався методом візуального спостереження і виражався у відсотках із загальної кількості вимірів.

Окреме значення ознаки, що змінювалася, виражалося як варіанта. Число, яке означає, скільки разів повторюється варіанта, називається частотою зустрічальності варіанти. Середнє арифметичне дало уявлення про групу об’єктів, що вивчалися.

Для характеристики варіювання використовувався показник - пивом, енергетичним напоєм "Турбо", 40% розчином етилового спирту.

Середнє квадратичне відхилення.

s = , де

s - квадратичне відхилення, або сигма;

Р – частота зустрічальності варіанти;

(V – М) – відхилення варіанти від середнього арифметичного;

(V – М)2 – квадрат відхилення;

SР(V- М)2 – сума добутків частот на квадрати відхилень;

n - кількість об’єктів.

 

Щоб дослідити вплив алкогольних, слабоалкогольних напоїв і різних зразків води, учні робили біологічний відбір зернівок пшениці однакової якості. Насіння викладалося в однакові ємкості та поливалося різними зразками рідини.

Попередньо замочувалися зернівки пшениці у колодязній воді. Кожна проба містила 200 непророслих зернівок. Перша проба оброблялася водою (стандарт), друга - пивом, третя – енергетичним напоєм, четверта – 40% розчином спирту, п’ята – Кока-колою, шоста – мінеральною водою. Вивчалися кількісні показники проростання зернівок, стан їх набухання, а також якісні та швидкісні показники росту проростків пшениці.

В процесі дослідження учні використовували штучне освітлення - електронною лампою, здійснювали вимір температури і вологості повітря. На початку кожного досліду керівники дослідження проводили бесіди, в ході яких учні повторювали біохімічні та анатомічні аспекти будови клітин пагонів та зернівок, матеріал з авторегуляції хімічної активності клітин.

На кожному етапі дослідження аналізувалася самостійна робота учнів, проводився облік результатів в календар спостереження.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)