АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПИВНА ЗАЛЕЖНІСТЬ

Читайте также:
  1. БНМ 3.3.2. Залежність опору металевих провідників від температури
  2. ВІД ДЕКЛАРАЦІЇ ПРО СУВЕРЕНІТЕТ ДО АКТУ ПРО НЕЗАЛЕЖНІСТЬ
  3. грудня 1991р. проведено референдум, де більшість населення проголосувала за незалежність, після чого країни світу почали її визнавати- першими були Канада, Польща.
  4. Економічна залежність ЗМІ — могильниця їхньої незалежності
  5. Залежність густини від температури
  6. Залежність динаміки фактичного ВВП від динаміки фактичногобезробіття
  7. Лінійна залежність векторів.
  8. Лінійна залежність системи векторів
  9. Незалежність і недоторканість суддів, їх підкорення лише закону
  10. ПОКАЗНИКИ, ЯКІ ХАРАКТЕРИЗУЮТЬ СТРУКТУРУ КАПІТАЛУ ТА ФІНАНСОВУ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ
  11. Свобода і необхідність: діалектична взаємозалежність

З наукової точки зору дія пива обумовлена компонентами, які воно містить - алкоголем і продуктами бродіння солоду. Пиво готується з ячменю, хмелю, що містять білки, жири, вуглеводи, вітаміни. Мікроби бродіння «поїдають» ці продукти для росту й розмножування. В наслідок бродіння виділяється алкоголь. Свою сильну дію надає спирт, що міститься в пиві. На етикетці пивної пляшки надруковане число, що показує, скільки об'ємних відсотків етилового спирту міститься в пиві (наприклад, 5,0% об). Об'ємний відсоток алкоголю трохи більше, ніж вагарний. Виходить, у цьому пиві - 4,35% вагарного алкоголю. Іншими словами у півлітровій пляшці слабоалкогольного пива міститься 20 мл чистого спирту. Таким чином, пляшка пива міцністю 5% об. адекватна приблизно 60 мл горілки. Якщо пиво міцне (утримуюче, наприклад, 8% об.), пляшка адекватна 100 мл горілки, а дві пляшки міцного пива - це вже стакан горілки. Між тим, багато хто із сучасних 16-17-літніх підлітків випивають більше 3-х л пива у день, що еквівалентно приблизно 400 мл горілки в день.

Більшість дослідників свідчать про негативний вплив пива на організм, вважаючи його клітинною отрутою, що приводить при вживанні великих кількостей не тільки до алкоголізму, а і до важких соматичних наслідків. Необхідно відзначити, що пиво містить у своєму складі важкі (токсичні) метали, такі як кобальт, кадмій, свинець, ртуть, мідь, цинк. Нагромадження важких металів в організмі людини приводить поступово до симптомів хронічного отруєння. У ряді токсичних металів у пиві кадмій, як добавка для збереження піни, займає особливе місце, тому що має особливі біологічні властивості й механізм вражаючої дії. Установлено, що великі дози кадмію при непомірному вживанні пива можуть викликати в організмі явища гострого отруєння, а постійне надходження невеликих його кількостей - хронічне отруєння. Так, солі кадмію впливають на усмоктування й обмін ряду необхідних мікроелементів, у тому числі міді, заліза й цинку. Кадмій порушує передачу сигналів у нервових й ендокринних ланках регулюючих систем організму: гнітить вироблення гормонів, пригнічує умовні рефлекси. Солі кадмію завдають мутагенну дію, впливають на сперматогенез, вражають нирки й серце, гнітять травні ферменти. Кадмій відомий як речовина, що гнітить продукцію ряду гормонів: чоловічих статевих гормонів, інсуліну. Умовно тимчасово стерпним граничним надходженням кадмію в організм за один тиждень прийнята величина 400-500 мкг (0,4 - 0,5 мг). Як безпечна добова доза надходження кадмію із харчовим раціоном, (включаючи весь набір продуктів), прийнята доза 1 мкг/ кг маси тіла. У пиві містяться моноаміни, що утворюються в результаті бродіння хмелю, які, впливаючи на головний мозок, викликають у сп'янілого стан якоїсь приголомшеності, отупіння. Серед моноамінів у пиві присутня й трупна отрута - кадаверин.

Хміль містить особливі стероїдоподібні речовини – фітоестрогени, які є рослинними аналогами жіночих статевих гормонів. В організмі здорової жінки на добу виробляється 0,3-0,7 мг естрогену. Дієва концентрація жіночого гормону в 1 літрі пива може досягати 0,15 мг в перерахунку на естроген. Цієї кількості досить для помітного впливу на гормональний статус людини. Саме тому чоловіки, які зловживають пінним напоєм, поступово стають схожими на жінок – з’являються відкладання жиру на стегнах, «пивний» живіт, розширюється таз, збільшуються груди (інколи спостерігається виділення молозива). Поступово розвивається імпотенція, перероджуються тканини сім’яників. Вживання алкоголю жінками призводить до розростання тканин матки та яєчників, збільшення секреції в фаллопієвих трубах, порушення менструального циклу, стає сумнівною репродуктивна функція.

Уживає пиво кожен третій підліток у віці 12 років, а у віці 13 років - двоє з кожних трьох. На українців у віці до 25 років припадає до 50% всього вживання пива на Україні.

Якщо все вищезазначене ще остаточно не переконало вас у небезпеці пива, додайте до цього списку збільшення ризику розвитку раку грудей на 30%, катаракти та макулопатії в 1,5 – 3 рази, дегенеративний вплив на головний мозок, ураження печінки, схильність до алкоголізму вашої майбутньої дитини і т. д. Отже, вибір за вами!

Відповідно до сучасних досліджень, пиво — це найнебезпечніший легальний наркотик, що прокладає шлях усім іншим, більше сильним нелегальним наркотичним засобам. Саме споживання пива є першопричиною покалічених доль мільйонів наших співвітчизників. Наркологи давно прийшли до висновку, що алкоголь є найагресивнішим з наркотиків, а пивний алкоголізм характеризується особливою жорстокістю. Цим і пояснюється завершення пивних вакханалій бійками, вбивствами, зґвалтуваннями й грабунками.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)