АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТА ЇХ ВПЛИВ НА ЗДОРОВ'Я

1.8. МІНЕРАЛЬНА ВОДА «РЕГІНА»...........................

1.9. РЕКЛАМА ДБАЄ ПРО ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ?..............

 

РОЗДІЛ 2. МЕТОДИ ТА ОБ’ЄКТИ ДОСЛІДЖЕНЬ ВПЛИВУ СЛАБОАЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ НА ПРОЦЕСИ

ПРОРОСТАННЯ ТА РОСТУ ПШЕНИЦІ.........................

 

2.1. ЗАГАЛЬНІ УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ ДОСЛІДЖЕНЬ.........

МЕТОДИКИ ДОСЛІДЖЕННЯ.........................

2.2.1. Дослід 1. ПРОРОЩУВАННЯ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ

ПІД ДІЄЮ РІЗНИХ НАПОЇВ............................

2.2.2. Дослід 2. ВИЗНАЧЕННЯ МАСИ ЗЕРНІВОК

ПІД ВПЛИВОМ РІЗНИХ НАПОЇВ.......................

2.2.3. Дослід 3. ВИЗНАЧЕННЯ СТУПЕНЯ НАБУХАННЯ

ЗЕРНІВОК ПШЕНИЦІ ПІД ВПЛИВОМ РІЗНИХ РЕЧОВИН..

2.2.3.1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПРОЦЕСУ

НАБУХАННЯ.............................

2.2. 3.2. МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕННЯ

ПРОЦЕСУ НАБУХАННЯ....................

2.2.3.3. МЕТОДИКА ВИЗНАЧЕННЯ СТУПЕНЯ НАБУХАННЯ МАСОВИМ МЕТОДОМ.....................

2.2.3.4. МЕТОДИКА ВИЗНАЧЕННЯ СТУПЕНЯ

НАБУХАННЯ ОБ’ЄМНИМ МЕТОДОМ.......

 

 

ВСТУП

Проблема вжитку алкоголю дуже актуальна у наші дні. Зараз споживання спиртних напоїв у світі характеризується величезними цифрами. Від цього страждає все суспільство, але в першу чергу під загрозу ставиться підростаюче покоління: діти, підлітки, молодь, а також здоров'я майбутніх матерів. Адже алкоголь особливо активно впливає на організм, що не сформувався, поступово руйнуючи його.

Вчені всього світу протягом майже сорока років все гучніше і тривожніше заявляють про небезпеку, яка підстерігає підростаюче покоління дітей, підлітків, молодь. Мова йде про все зростаючий розмах споживання спиртних напоїв неповнолітніми. Так в США (штат Нью-Йорк) 91% 16-літніх учнів вживають алкогольні напої. У Канаді біля 90% учнів 7-9 класів вживають спиртні напої. У Німеччині 1% дітей 8-10 років в стані алкогольного сп’яніння затримується поліцією.

Як показують останні дослідження ВООЗ, Україна займає перше місце в світі по вживанню алкоголю серед дітей та молоді. 40% дітей у віці від 14 до 18 років вже залучені до його систематичного вживання. Величезна кількість молодих людей уже до двадцяти років стають або алкоголіками, або сильно питущими. Середній же вік, по досягненні якого молодь починає вживати алкоголь, - 14 років.

Діти – майбутнє нації, тому їх здоров’я повинно стати чи не найголовнішим об’єктом піклування як суспільства, так і держави. Разом з тим все більшої масштабності набирає одна з головних проблем сьогодення - споживання дітьми, підлітками та молоддю спиртних напоїв. Адже алкоголь особливо активно впливає на організм, що не сформувався, поступово руйнуючи його.

Шкода алкоголю очевидна. Доведено, що при попаданні алкоголю усередину організму, він розноситься по крові до всіх органів і шкідливо діє на них аж до руйнації.

У підлітковому віці мозкова тканина бідніша фосфором, багатша водою, перебуває в стадії структурного і функціонального вдосконалення, тому алкоголь особливо небезпечний для неї. Навіть однократні вживання спиртного можуть мати самі серйозні наслідки.

При систематичному вжитку алкоголю розвивається небезпечна хвороба - алкоголізм. Алкоголізм небезпечний для здоров'я людини, але він виліковний, як і інші хвороби.

Але головна проблема складається в тому, що велика частина алкогольної продукції, що випускається недержавними підприємствами, містить велику кількість отруйних речовин. Недоброякісна продукція нерідко призводить до отруєнь і навіть смертей.

Все це завдає великої шкоди суспільству, його культурним цінностям.

Все вищезазначене і надало можливість нам замислитися над пошуками нестандартних шляхів доведення шкідливості алкогольних та слабоалкогольних напоїв.

РОЗДІЛ 1. НАУКОВО-ТЕОРЕТИЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОБЛЕМИ

 

1.Назва навчального Середня загальноосвітна школа І-ІІІ ступенів № 1

закладу: міста Могилева-Подільського

2. Наукові керівники: МАКСІМОВА І.М. - кандидат технічних наук, методист, викладач вищої категорії; заступник директора з виховної роботи середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 м.Могилів-Подільський;

КУКАЙЛО М. І. – керівник гуртка «Паросток», вчитель __ категорії середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 м.Могилів-Подільський

 

3. Виконавець роботи: ПАЛАМАРЧУК БОГДАН - учень 9-А класу та члени гуртка «Паросток»

4. Форми і методи


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)