АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Склад енергетичних напоїв

Читайте также:
  1. Exercise 2 Складіть речення
  2. VІ Вимоги до складання та оформлення документації про проходження ВИРОБНИЧОЇ практики
  3. Аналіз складу, руху та стану основних фондів
  4. Апаратна складова комп’ютера.
  5. Б) особливості акторского складу та їх поділ
  6. База даних як складова інформаційної системи
  7. Біологічний та хімічний склад лікувальних грязей, їх регенерація.
  8. БНМ 6.2.5. Склад ядра атома
  9. В мятущемся и нестабильном мире. Именно в это время евреи начинают усваивать и осознавать данные народу пророческие откровения. В это время складывается Талмуд, который позволил
  10. В УКРАЇНІ У СКЛАДІ РОСІЇ (ІІ пол. XIX ст.)
  11. В) складних ефірів кислот
  12. В. Складні вуглеводи, що містять понад 10 моносахаридних залишків
  Burn Red Bull Non Stop REVO Energy REVO AlcoEnergy
Енергетична цінність (кКал) 61,3   39,5 --- ---
Вуглеводи (г) 14,3 11,3   --- ---
Таурин (мг)         ---
Кофеїн (мг)         112,2
Гуарана (екстракт, мг) 5,3 --- Входить до кофеїну Входить до кофеїну 132,0
Даміана (мг) --- --- --- --- 33,0
Глюкуронолактон (мг)     --- --- ---
Аскорбінова кислота (Вітамин С) (мг) --- --- 31,20 6,24 35,006
Ніацин (В3)(мг) 5,8   1,58 6,732 8,886
Пантотенова кислота (В5)(мг) 1,1   1,01 4,302 5,679
Піридоксин (В6)(мг) 0,6   0,23 0,995 1,313
Інозит (В8)(мг)   --- --- --- ---
Вітамін В9(мг) --- --- 0,03 0,115 0,151
Фолієва кислота (В12)(мг) 0,028 0,02 --- --- ---

 

Зробимо простий розрахунок. Візьмемо пляшку пива чи напою, в якому міститься, наприклад, 5% алкоголю, тобто етилового спирту. Об'ємний процент алкоголю, який вказується на пляшці, трохи вище, ніж ваговий. В нашому випадку це приблизно 4% вагового алкоголю. Значить в пляшці такого слабоалкогольного напою чи пива міститься 20 грамів чистого спирту. Можна цю кількість спирту перевести в горілку, це буде 50 г горілки. А це означає, що коли дівчинка чи хлопчик, який йдучи зі школи, вузу, випиває із горла пляшки пиво чи слабоалкогольний напій, вона випиває не менше четверті стакану горілки. А якщо міцність пива чи напою не 5%, а коли це кілька пляшок на день? Якби ми побачили цю дівчинку, яка випиває пів стакана горілки, ми були б шоковані. Але дівчинка п'є безалкогольний напій, чи пиво. Це сьогодні, на жаль, у нас вважається нормою. Зазначимо, що пивний алкоголізм нічим не відрізняється від винного чи горілчаного. Щоб ми не пили, ми п'ємо етиловий спирт. Чим шкідливо для молоді пиво? Воно дуже пристойно. Створити ритуал вживання горілки чи вина не так просто. Пиво чи ті ж пляшки всіляких тоніків тощо, ритуалу не потребує. Йдеш зі школи, роботи, купив в ларьку, яких зараз тьма, і випив, або приніс додому, розташувався перед телевізором і потягуєш. Тим більше, що реклама нас переконує, що пиво - це практично та сама газована вода чи навіть компот! Хоча в пиві містяться, крім етилового спирту, речовини, які утворюються в результаті бродіння хмелю і жахливо впливають на головний мозок - моноаміди. Серед цих речовин є й кадаверин або трупна отрута. Так вміст цих речовин в пиві може й дуже мало, але вони є і з пивом, вони таки в гомеопатичних дозах до організму потрапляють, а це і є найбільша небезпека здоров'ю організму.

 

 

1.7. КОМПОНЕНТИ НАПОЮ "КОКА-КОЛА" ТА ЇХ ВПЛИВ НА ЗДОРОВ'Я


Існують тисячі неофіційних версій складу продукту.
Необхідно враховувати, що в кожному варіанті напою склад різний. Особливо це стосується вуглеводів, яких у дієтичному варіанті мінімум. Тут наведено варіант «класичного» варіанту - просто Coca-Cola.

За твердженням офіційного сайту, компонентами напою є:

· цукор (~ 11%)

· діоксид вуглецю

· барвник (цукровий кольор, Е150)

· ортофосфорна кислота (фосфору 170 мг)

· кофеїн (140 мг)

· ароматизатор: ванілін, масло кориці, олія гвоздики, масло лимона (точна концентрація невідома)


Харчова цінність

· Калорійність 42 ккал

· Білки 0

· Жири 0

· Вуглеводи 10,6 г

· Натрій 7,0 мг

· Калій 1,0 мг

· Кальцій 4,0 мг

· Магній 1,0 мг

· Фосфор близько 17 мг


Останнім часом все частіше піднімаються питання про те, чи є вживання кока-коли повністю безпечним для здоров'я, і чи може цей напій бути повноцінним елементом раціону здорової людини. Якої-небудь специфічної негативної дії на організм кока-коли офіційно не встановлено. Однак, в цілому вплив напою на здоров'ї не відрізняється від подібного для аналогічних продуктів. Так, не рекомендується пити сильногазовані напої особам, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту, зокрема, на гострий і хронічний гастрит, у тому числі і що супроводжується підвищеної шлункової секрецією, виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки, порушеннями з боку жовчовивідних шляхів, захворюваннями підшлункової залози і іншими патологічними процесами.
Газована вода викликає розлад шлунку і при постійному вживанні може призвести до панкреатиту.

Крім того, надмірне надходження в організм що міститься в «Кока-Колі» ортофосфорної кислоти може викликати дефіцит кальцію та сечокам'яну хворобу.

При тривалому вживанні кока-коли може проявитися алергія на її компоненти (у тому числі кропив'янка), яка тримається до 4 тижнів, оскільки ускладнюється відсутністю необхідної норми кальцію в організмі.

Що буде з твоїм організмом, якщо ти вип'єш кока-колу?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)