АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Антрекот

Читайте также:
  1. II. ПОРТЫ АРХИПЕЛАГА
  2. Види нарізання овочів.
  3. Вимоги до якості білих соусів на м’ясному і рибному бульйонах
  4. Германия, Австрия
  5. Глава 2. Порты Архипелага
  6. Глава 9. ПОЛИТИКА В РОССИИ
  7. Глава VII
  8. Горячие блюда
  9. Задание 4. Кто больше? Какие еще слова на -ЦИЯ и –ЦИОННЫЙ вы знаете? Запишите их.
  10. КОНТРОЛЬНА РОБОТА № 3
  11. Котлети натуральні з філе

Напівфабрикат антрекота посипають сіллю, перцем і смажать ос­новним способом з обох боків до готовності. Перед відпусканням на порційне блюдо кладуть картоплю смажену або фрі, картоплю у мо­лоці, складний гарнір, з боку — антрекот, струганий хрін, зелень пет­рушки.

Антрекот поливають м’ясним соком, зверху кладуть шматочок охо­лодженого зеленого масла.

Можна подати з яйцем або цибулею, як біфштекс.

Ескалоп

Підготовлений напівфабрикат посипають сіллю, перцем, кладуть на розігріту сковорідку і смажать до готовності. Перед подаванням на порційне блюдо або тарілку кладуть картоплю смажену або фрі, склад­ний овочевий гарнір. Поряд на грінку з пшеничного хліба кладуть ес­калоп, поливають м’ясним соком.

Ескалоп можна подати з соусом або помідорами.

Котлети натуральні

Котлети натуральні, нарізані з корейки по одному шматку на пор­цію разом з реберною кісткою, смажать на розігрітій сковороді з жи­ром і доводять до готовності в жаровій шафі.

Подають зі смаженою картоплею з сирої або вареної, картоплею, смаженою у фритюрі, картоплею відварною, картоплею в молоці, ово­чами в молочному соусі, складними гарнірами. Поливають жиром або м’ясним соком, на кісточку надівають папільйотку.

Шашлик по-карському

На металеву шпажку наколюють половину нирки, потім — мари­нований шматок м’яса (один на порцію) і знову половинку нирки. Підсмажують і подають, знявши зі шпажки, з маринованими помідо­рами, цибулею, огірками, скибочками лимона. Окремо подають соус Південний або Ткемалі і сушений мелений барбарис.

СМАЖЕНІ СТРАВИ З М’ЯСА ПОРЦІЙНИМИ ЗАПАНІРОВАНИМИ ШМАТКАМИ

Запаніровані м’ясні напівфабрикати порційними шматками обсма­жують основним способом на добре розігрітій сковороді з жиром до утворення рум’яної кірочки і доводять до готовності у жаровій шафі.

М ’ясо слід смажити доти, доки на поверхні його не утворяться про­зорі бульбашки. Перед подаванням смажені запаніровані вироби по­ливають розтопленим вершковим маслом, оформляють гілочками зе­лені й овочами.

Котлети відбивні

Готовий напівфабрикат підсмажують на добре розігрітій сковороді до утворення рум’яної кірочки і доводять до готовності у жаровій шафі.

Перед подаванням котлету кладуть на порційне блюдо, поряд — смажену картоплю або складний гарнір, поливають вершковим мас­лом. На кісточку надівають папільйотку.

До котлет з баранини можна подати окремо соус молочний з цибу­лею, а на гарнір (крім картоплі) — стручки квасолі у маслі, розсипчас- тий рис, квасолю у томаті або маслі, до котлет з свинини і телятини — картоплю у молоці, овочі у молочному соусі.

Ромштекс

Підготовлений напівфабрикат кладуть на розігріту з жиром сково­роду, обсмажують з обох боків і доводять до готовності у жаровій шафі.

Перед подаванням на порційне блюдо або тарілку кладуть гарнір (картоплю смажену або фрі, складний гарнір, розсигічасті каші), по­ряд — ромштекс, поливають його розтопленим вершковим маслом.

Шніцель

Підготовлений напівфабрикат смажать основним способом до ут­ворення рум’яної кірочки, доводять до готовності у жаровій шафі.

Перед подаванням на порційне блюдо або тарілку кладуть картоп­лю смажену, овочі припущені, тушковану капусту, розсипчасті каші або складний гарнір, поряд — шніцель, поливають його розтопленим маслом.

Шніцель можна подавати з капарцями і лимоном. При цьому шніцель поливають вершковим маслом, прогрівають разом з лимон­ною цедрою, нарізаною соломкою й обшпареною, зверху кладуть кру­жальця обчищеного лимона, віджаті від розсолу капарці і прикраша­ють гілочками зелені.

Битки но-київському

Підготовлений напівфабрикат солять, перчать, обкачують у борошні, змочують в яйцях і смажать. Подають з картопляним пюре, комбінованим або складним гарніром, поливають вершковим маслом або маргарином.

М’ясо хрустке

З м’якоті корейки або тазостегнової частини свинини нарізають порційні шматки (по 2 шт. на порцію), відбивають, солять, перчать, змочують у льєзоні, обкачують у тертому твердому сирі, посипають кмином і смажать з обох боків до утворення золотистої кірочки. Сма­жене м’ясо кладуть на грінку.

Приготування грінок: батон нарізають скибочками завтовшки 0,5 см, змочують у льєзоні, обкачують у тертому твердому сирі, посипають кмином і смажать з обох боків.

Подають з комбінованим або складним гарніром, поряд 2 грінки, на них — смажене м’ясо.

Поливають вершковим маслом або маргарином.

Мозок смажений

Відварений мозок охолоджують, нарізають скибочками, посипають сіллю, перцем, панірують у борошні, обсмажують у жирі до утворення рум’яної кірочки.

Подають зі смаженою картоплею, картопляним пюре, картоплею у молоці, кашею гречаною або рисовою розсипчастою, зеленим горош­ком або складним гарніром, поливають розтопленим маслом або по­дають окремо соус томатний.

Печінка смажена з жиром або цибулею

Печінку нарізають по 1-2 шматки на порцію (свинячу печінку не­обхідно бланшувати), посипають сіллю, перцем, панірують у борошні і смажать з обох боків до готовності. Печінку не рекомендується пере­смажувати, оскільки вона стає твердою.

Подають зі смаженою або вареною картоплею, картопляним пюре або кашею розсипчастою. Печінку поливають розтопленим маслом, зверху можна покласти смажену цибулю.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)