АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Процедура пошуку рішення

Читайте также:
  1. Административное производство по жалобе или протесту по делам об административных правонарушениях: основание, процедура и сроки рассмотрения, виды решений при рассмотрении.
  2. Аудиторская процедура - порядок и последовательность действий аудитора для получения необходимых аудиторских доказательств на конкретном участке аудита.
  3. Вибір найбільш прийнятного варіанту рішення.
  4. Глава 38. Таможенная процедура временного вывоза
  5. Графики функций, заданных процедурами
  6. ІV. Підсумкова процедура модульно-рейтингової системи
  7. Как происходит процедура татуажа губ?
  8. Какое утверждение является истинным для открытой аутентификации, если данная процедура задействована в точке доступа? не требует аутентификации
  9. Лава 37. Таможенная процедура временного ввоза (допуска)
  10. Методика пошуку і прогнозування змін.
  11. Найбільш популярні системи і технологія пошуку інформації за ключовим словом в Internet.
  12. Недопустимий доказ не може бути використаний при прийнятті процесуальних рішень, на нього не може посилатися суд при ухваленні судового рішення.

1. В цільову клітку запишіть формулу цільової функції, для чого:

a) Помістіть курсор в цю клітку;

b) Клацніть на кнопці "Вставка функций" fx і виберіть в категорії "математичні" функцію СУММПРОИЗВ.

c) У вікні, що з'явилося, в рядок "массив 1" вставте рядок "Оптимальні значення", для чого: клацніть кнопку, що знаходиться в кінці рядка "массив 1"; виділіть курсором рядок "Оптимальні значення"; перед індексом стовпця і номерами рядка поставте знак "$" (наприклад, $В$2:$С$2); знов клацніть кнопку в кінці рядка "массив 1".

d) Перенесіть курсор в рядок "массив 2" і вставте сюди рядок "Цільова функція", для чого: клацніть кнопку, що знаходиться в кінці рядка "массив 2"; виділіть курсором рядок "Цільова функція" (знак "$" ставити не потрібно); знов клацніть кнопку в кінці рядка "массив 2".

e) На закінчення клацніть кнопкою "ОК". Формула записана.

2. Скопіюйте цю формулу у всі подальші клітки стовпця "Рішення", для чого протягніть маркер заповнення "+" вниз до кінця стовпця "Рішення".

3. Виберіть команду "Сервис". У вікні Сервис" клацніть на команді "Поиск решения".

4. У вікні, що відкрилося, в команді "Установить целевую ячейку" клацнути правою кнопкою.

Курсор встановити на цільовій клітці, адреса якої висвітиться. Знов клацнути правою кнопкою – цільова клітка встановлена.

5. У команді "Равной" натиснути курсором в круглому віконці навпроти "максимальному значению".

6. У команді "Изменяя ячейки" вказати змінні клітки ("Оптимальні значення"), для чого у віконці - рядку натиснути кнопку в правому кутку, курсором виділити клітки "Оптимальные значения", знов клацнути правою кнопкою.

7. Тепер переходимо до команди "Ограничения". Натискаємо кнопку "Добавить". З'являється нове діалогове вікно "Добавление ограничений". У лівій строчці натискаємо праву кнопку, виділяємо курсором клітку на перетині стовпця "Решения" і рядка "Целевая функция". Знов натискаємо праву кнопку – посилання на клітку введене. У середньому рядку діалогового вікна "Добавление ограничений" вибираємо тип обмеження. У правому рядку діалогового вікна записуємо величину обмеження. Натискаємо кнопку "ОК". Перше обмеження задане.

8. Для того, щоб завдати друге обмеження, знов натискаємо кнопку "Добавить" і повторюємо процедуру. Натискаємо кнопку "ОК". Друге обмеження задане. І цю процедуру робимо стільки раз, скільки є обмежень (>60).

9. Процедуру завдання обмежень можна спростити. Для цього в діалоговому вікні "Добавление ограничений" в лівому рядку "Ссылка на ячейку" після натиснення правої кнопки курсором виділяють всі клітки (у стовпці "Решения") з одним і тим же типом обмежень і з однією і тією ж величиною обмежень (наприклад, ³ 0).

10. Коли всі обмеження задані, натисніть кнопку "Выполнить".

 

Зауваження.

- Звертаті увагу на те, що невід’ємність змінних можна задаваті за допомогою команди “Поиск решения”, для чого натиснути кнопку “Параметры”. У вікні, яке відкриється поставіті галочку навколо команди «ненегативні значення». Закріті вікно.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)