АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Конструктивне виконання

Читайте также:
  1. K вн – середній коефіцієнт виконання норм вироблення всіма робітниками, що обслуговуються.
  2. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  3. Алгоритм виконання курсової роботи
  4. Алгоритм виконання маніпуляції
  5. Алгоритм виконання маніпуляції
  6. Алгоритм виконання роботи
  7. Алгоритми виконання команд
  8. Аналіз виконання договірних зобов'язань по відвантаженню продукції
  9. Аналіз виконання договірних зобов’язань і реалізації продукції
  10. Аналіз виконання договірних зобов’язань щодо поставки продукції та показників результативності збутової діяльності
  11. Аналіз виконання кошторису видатків Криворізької бібліотеки № 24
  12. Безспірне списання коштів державного бюджету за бюджетною програмою для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів

Плавкі запобіжники мають багато видів (варіантів) конструктивного виконання. Найпоширенішими є запобіжники в скляних трубках і керамічні. В європейських виробах вони зазвичай мають розміри 5х20 мм, натомість в американських 6,3х32 мм. Керамічні запобіжники мають більшу з’єднувальну здатність. Також існує багато версій спеціальних запобіжників інших розмірів та з іншими властивостями.

В деяких пристроях з метою захисту вхідних кіл від перевантаження, застосовуються субмініатюрні запобіжники. Вони виготовляються або у версії вкладання в гніздо, або для припаювання – як для традиційного (об’ємного) монтування, так і поверхневого.

Автомобільні запобіжники виготовляються у двох версіях: керамічні розмірами 6х25 мм із стоплюваною металевою стрічкою в пластиковому корпусі або ж без неї. Запобіжники в пластиковому корпусі використовуються в новітніх моделях автомобілів. Їх перевагою є добрий контакт дотикаючих частин, а також проти корозійні властивості, відсутність яких спричиняла пошкодження запобіжників старіших типів вже після декількох років використання.

Автоматичні запобіжники можна відновлювати після спрацювання, тому їх не потрібно замінювати. Для більшості застосувань запобіжники повинні бути так сконструйовані, щоб відновлення їх спрацювання не було можливим так довго, як довго є перевантажений запобіжник. Відновлення відбувається вручну.

Автоматичні термічні запобіжники конструюються так, щоб вони мали довгий термін придатності. Їх виготовляють із врахуванням багатьох характеристик спрацювання. Деякі запобіжники побудовані так, що вони мають швидке електромагнітне спрацювання для струмів, котрі значною мірою перевищують номінальний струм запобіжника. Запобіжники без такого швидкого спрацювання є зазвичай повільними і, тому, є придатними для застосування там де ми маємо справу з високим струмом при з’єднанні.

Термічний запобіжник з огляду на свій принцип роботи підпадає під вплив температури довкілля. Тому номінальне значення струму IH автоматичного спрацювання зазвичай подається при +20 0С. Виробник ЕТА подає для своїх запобіжників наступні коефіцієнти для різних температур: , де І - значення струму спрацювання запобіжника; ІН - номінальне значення струму спрацювання; а - температурний коефіцієнт (див. табл. 1.10).

Виготовлені за полімерною технологією запобіжники багаторазового застосування. Для більшості застосувань низької напруги використовуються звичайні скляно-трубчасті запобіжники. Після спрацювання, спричиненого струмовим перевантаженням або перевищенням порогової температури, після охолодження повертаються до низькоомного значення. Ця техніка застосовується також при охороні від перенапруги. Полімерні запобіжники виготовляються кількох видів: до об’ємного монтажу, поверхневого монтажу, є також фольговий тип, призначений до використання з пакетними батареями. Використовуються для захисту двигунів, трансформаторів, випрямлячів мережі і стабілізаторів, пакетних батарей, гучномовців, сигналізацій, телефонів, вимірювальних приладів і т.д.

Термічні запобіжники реагують на температуру довкілля і переривають струмове коло, коли температура перевищує певну межу. Завдяки цьому вони є придатними до захисту більшості електричних або електронних приладів від перегрівання. Це плавкі запобіжники або з термічним механізмом, які самостійно повертаються в початковий стан після вистигання.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)