АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вправа «Таємний друг»

Читайте также:
  1. Вправа 1 Напишіть речення у питальній та заперечній формі
  2. Вправа 1 Напишіть речення у питальній та заперечній формі
  3. Вправа 1 Поставте речення в питальну та заперечну форму
  4. Вправа 1 Поставте речення в питальну та заперечну форму
  5. Вправа 1. Накресліть структурні схеми речень та поставте розділові знаки.
  6. Вправа 1.3 Read the article above again. Which of the characteristics are mentioned ?
  7. Вправа 11. Виберіть слово, яке підходить за значенням.
  8. Вправа 12. Згрупуйте у пари
  9. Вправа 12. Згрупуйте у пари
  10. Вправа 13. Згрупуйте у пари
  11. Вправа 13. Підберіть слова, які можуть вживатися з поданим
  12. Вправа 14. Поставте речення в заперечну та питальну форму в in the Future Indefinite tense.

Час – 15 хвилин.

Мета: налагодження товариських стосунків у команді учасників.

Інструкція. Вправа «Таємний друг»

Матеріали: стікери (клаптики паперу), маркери, капелюх або пакет.

Тренери пишуть імена учасників на клаптиках паперу і складають їх у капелюха або пакет. Кожен з учасників витягає один папірець з іменем свого «таємного друга», якому він у свою чергу повинен робити приємні сюрпризи протягом усього тренінгу. Вправа спрямована на зближення учасників тренінгу та встановлення дружньої атмосфери. В кінці тренінгу учасники розказують, кому вони були «таємним другом» і дякують один одному за підтримку.

Вправа «Дружня пошта»

Час – 15 хвилин.

Мета: розвиток комунікації в групі.

Інструкція. Вправа«Дружня пошта»

Матеріали: конверти, скотч, маркери, клей, кольоровий папір.

Кожен учасник отримує конверт, на якому пише своє ім’я та прикрашає конверт. Потім усі конверти за допомогою скотчу прикріплюють їх на стіну. Тепер це – особисті поштові скриньки. Кожен з учасників має можливість обмінюватися з іншими невеличкими повідомленнями за допомогою такої скриньки. Останнього дня учасники не мають права перевіряти свої скриньки, натомість вони мають написати кожному листа «на пам’ять». Наприкінці тренінгу, фіасилітатор заклеює конверти і роздає їх учасникам – вони можуть їх відкрити вдома.

 

Правила спільної роботи. Техніка «Паркування»

Час – 15 хвилин.

Мета: налагодження роботи з ефективним використанням часу і спільне вироблення правил поведінки учасників в групі.

Інструкція. Правила спільної роботи. Техніка «Паркування»

Матеріали: фліп-чарт, маркери, скотч

Фасилітатор бере ініціативу на себе і пише на фліп-чарті 2-3 правила, які вважає доречними для поліпшення умов роботи на тренінгу. Потім він пропонує учасникам доповнити список правилами, важливими на їх погляд.

Після складання списку важливо запитати учасників, чи згодні вони дотримуватися даних правил. Також можна запропонувати учасникам поставити свої підписи на фліп-чарті з правилами. Список с правилами закріплюють на стіну так, щоб всі його бачили і могли слідкувати за дотриманням дисципліни.

Фасилітатор презентує техніку «Паркування» - для роботи з питаннями групи. На стіну прикріпляється листок фліп-чарту, підписаний «Паркування» Якщо в процесі обговорення в учасників виникає питання, відповісти на яке не вистачає часу, або що стосується теми, яка ще не розглядалася, воно записується «на паркування» (можна, перед кожним питанням малювати машинку – питання, як машинка – «на паркуванні»), і в кінці дня або в інший зручний час до нього можна повернутися і розглянути детально.

Активізуюча гра «Палиця»

Час – 5 хвилин.

Мета: налагодження співробітництва, продуктивної діяльності в групі.

Інструкція. Активізуюча гра «Палиця»

Матеріали: палиця для кожної підгрупи учасників.

Фасилітатор об’єднує учасників у групи по шість людей. У кожній групі учасники мають стати по три, напроти один одного, і витягнути перед собою вказівні пальці (наче вказуючи ними один на одного). Фасилітатор кладе на пальці учасників довгу палицю. Завдання учасників – не відриваючи пальці від палиці, обережно покласти її на підлогу.

Важливо зазначити, що учасники не мають права дорікати один одному, застосовувати силу тощо. Якщо поділилася на більшу кількість підгруп, то цю вправу можна проводити у вигляді змагання.

Питання для обговорення:

  • Чи сподобалась вам ця гра, чому
  • Які висновки можна зробити на основі цієї гри?
  • Що допомогло вам справитися із завданням?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)