АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інформація для фасилітатора

Читайте также:
  1. Глава 3. Комерційна інформація та її захист
  2. Дезінформація як метод маніпулювання людською свідомістю.
  3. Довідкова інформація
  4. Довідкова інформація до виконання курсового проекту
  5. Довідкова та статистична інформація
  6. Довідником називається об'єкт програми, у якому зберігається структурована інформація, яка використовується при заповнені документів і при ведені аналітичного обліку.
  7. Додаткова інформація
  8. Додаткова інформація.
  9. Додаткова інформація.
  10. Додаткова інформація.
  11. Додаткова інформація.
  12. Економічна інформація її класифікація та призначення у науково-дослідному процесі

Правила надання зворотного зв’язку:

§ Давайте зворотний зв'язок тоді, коли вас просять; запитайте дозволу надати зворотний зв'язок.

§ Критикуйте підхід або ідеї, а не людину, яка їх висловила.

§ Намагайтесь бути конкретними, наводьте приклади поведінки, яку ви спостерігали.

§ Не оцінюйте поведінку.

§ Будьте уважними до мови свого тіла, будьте чесними.

Правила отримання зворотного зв’язку:

§ Слухайте уважно, прагніть зрозуміти сенс того, що вам говорять.

§ Переконайтесь, що ви правильно зрозуміли, поставте уточнююче питання чи попросіть навести приклад.

§ Не обов’язково відразу відповідати та виправдовуватись, інакше ви нічому не зможете навчитись.

§ Варто пояснювати свою поведінку, запитувати, що варто було б зробити інакше для досягнення кращих результатів..

Питання для обговорення:

§ Як би ви хотіли, щоб вам надавали зворотний зв'язок? Чому?

§ Яких правил варто дотримуватися тому, хто отримує зворотний зв'язок, для того, щоб вдосконалити свої знання та навички?

Ведення процедури медіації. Вправа «Вертушка»

Час – 2 год.

Мета: відпрацювання навичок ведення процедури медіації.

Інструкція. Вправа «Вертушка»

Матеріали: схема «Вертушка» намальована на фліп-чарті, сценарії рольових ігор, бланки оцінки медіаторів (сценарії рольових ігор та бланки оцінки медіаторів доступні в електронному вигляді на диску, що додається до даного посібника).

Ця вправа потребує завчасної підготовки. Фасилітатори можуть попросити шкільного психолога або запитати у учасників тренінгу про конфлікти, які є найбільш поширеними у їхній школі. Після цього необхідно описати кожен конфлікт таким чином, щоб на одному аркуші був опис ситуації, на другому – інтереси однієї сторони конфлікту («Конфіденційна інформація учасника А.»), на третьому – інтереси іншої сторони («Конфіденційна інформація учасника Б.»).

Для відпрацювання навичок ведення процедури медіації також можна скористатися сценаріями рольових ігор, які пропонують в даному посібнику та подані на диску. Сценарії необхідно завчасно роздрукувати.

Фасилітатори ділять учасників на чотири групи і розходяться по різних приміщеннях, кожен з представниками однієї групи. Учасники отримують від фасилітатора ситуацію для медіації їхнє завдання – розподілити ролі (2 сторони конфлікту, медіатор, спостерігач) та провести процедуру медіації. Доречно, щоб учасники скористалися «Сценарієм медіатора». Фасилітатор уважно стежить за діями медіатора та оцінює рівень його успішності та готовності до роботи у якості медіатора. Після того, як учасники провели медіацію, «сторони конфлікту», спостерігач та фасилітатор дають конструктивний зворотній зв'язок медіатору (на основі цієї інформації фасилітатор заповнює бланк оцінки медіатора та передає координатору служби). Через 25 хвилин учасники переходять в інше приміщення, де на них чекає нова медіаційна ситуація, завдання учасників – помінятися ролями так, щоб інша особа спробувала себе в ролі медіатора. Таким чином учасники проходять усіх фасилітаторів, і кожен має змогу побувати в ролі медіатора. допомогти іншим вирішити їх конфлікт. Дана вправа спрямована на оцінку рівня підготовки учасників тренінгу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)