АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Результат контрольного заходу для студента, який не з’явився на модуль, оцінюється нульовим балом

Читайте также:
  1. B. интерпретация результатов ультразвукового исследования
  2. C) Функциональные сдвиги достигнутые в результате выполнения упражнения
  3. G. Ожидаемые результаты и способы их оценки
  4. I. Абсолютные противопоказания (отвод от донорства независимо от давности заболевания и результатов лечения)
  5. I. Анализ конечных результатов нового учебного года
  6. I. Возникновение в обществе социального государства является закономерным результатом
  7. I. НИОКР дали положительные результаты
  8. I. ФІНАНСОВІ РЕЗУЛЬТАТИ
  9. II. Требования к результатам освоения основной образовательной программы начального общего образования
  10. III.Результати дослідження
  11. IV. Результаты контрольных испытаний
  12. V. Описание основных ожидаемых конечных результатов государственной программы

БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

 

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Кафедра цивільно-правових дисциплін

 

 

ГОСПОДАРСЬКЕ ПРАВО УКРАЇНИ

 

Методичні рекомендації до вивчення дисципліни

Для студентів ІІІ курсу юридичного факультету

За кредитно-модульною системою організації навчального процесу

Напрям підготовки: 6.030402 «Право»

Освітньо-кваліфікаційний рівень – бакалавр

 

 

Біла Церква


УДК: 340 (09)(075.8) Затверджено

методичною комісією

юридичного факультету

(Протокол № __ від ______201_ р.)

 

Укладачі: Настіна О.І., канд. юрид. наук, Маловічко І.В., асистент

 

 

Господарське право України: Методичні рекомендації до вивчення дисципліни «Господарське право України» / О.І.Настіна, І.В. Маловічко - Біла Церква, 2013. - с.

Методичні рекомендації містять програму дисципліни «Господарське право України», тематичний план, плани семінарських занять, теми рефератів і питання для самостійної роботи, самоконтролю знань студенів.

 

Рецензент: Сальман І.Ю., д.ю.н.,професор,заслужений юрист України

 

 

© БНАУ, 2013

 


Вступ

Україна прагне відповідати статусу правової демократичної держави та має на меті запровадити належне правове регулювання всіх видів господарської діяльності, а саме: зовнішню торгівлю, внутрішню торгівлю, зовнішньоекономічну діяльність, економічне, науково-технічне співробітництво, інноваційну діяльність, спеціалізацію та кооперацію в галузі виробництва, економічні зв'язки в галузі будівництва, транспорту, страхових, розрахункових, кредитних та інших банківських операцій, надання різноманітних послуг тощо.

Зміст навчального курсу "Господарське право" складається із знань про господарську діяльність, правосуб'єктність господарюючих суб'єктів, джерела господарського права, про правовий режим майна в господарському обігу, про особливості регулювання певних видів господарської діяльності. Дисципліна "Господарське право" складається з двох частин: загальної та особливої.

Під час вивчення загальної частини "Господарського права" необхідно звернути увагу на співвідношення господарського права з іншими галузями права (конституційне, цивільне, трудове, цивільно-процесуальне, кримінальне право тощо), на загальні положення здійснення господарської діяльності, на поняття господарюючого суб'єкта, на підстави виникнення господарських відносин і т.д. Навчальне дисципліна блугує базисом для опанування практичних навичок студента для подальної самостійної роботи на навчання.

Мета курсу:

- сприяти одержанню студентами основоположних знань з дисципліни "Господарське право";

- забезпечити правову підготовку, спрямовану на формування інтелектуального потенціалу висококваліфікованих працівників, що володіють основами теоретичних знань в галузі господарського права, необхід-них для їх майбутньої трудової діяльності тощо.

Дисципліна "Господарське право" передбачає вивчення студентами основних правових інститутів господарської діяльності, спираючись на вже одержані знання з теорії держави і права, конституційного права, цивільного та цивільно-процесуального права тощо.

Більш глибоке опанування матеріалом забезпечить ознайомлення з нормативними актами з зазначеної дисципліни, що пропонуються до кожної теми, а також з рекомендованою додатковою літературою.

В запропонованій методичці наводяться теми лекцій, які можуть доповнюватися або змінюватися в залежності від законодавства, специфіки аудиторії, завдань та мети підготовки майбутніх фахівців у галузі правознавства. Учбово-тематичний план та Програма курсу складаються з тем, по кожній з яких планується проведення лекцій, семінарських занять, написання контрольних робіт.

За результатами вивчення матеріалу дисципліни "Господарське право" студенти складають іспит.

 

Студент повинен знати: понятійний апарат господарського права, його систему й сутність, основні правові інститути, особливості правового положення суб'єктів, порядок їх кваліфікації, правові форми використання майнових прав, розпорядження ними, підстави, способи та порядок захисту.

Студент повинен вміти: визначати умови здійснення господарської діяльності, застосовувати чинне законодавство, аналізувати його недоліки, вирішувати проблемні ситуації, оформляти правові документи, надавати кваліфіковану допомогу господарюючим суб’єктам, кваліфікувати види та форми господарської діяльності, захист господарських майнових та немайнових прав.

 

Методи навчання:

 

Під час навчального курсу застосовується слайдова презентація (у програмі Power Point), роздатковий матеріал, дискусійне обговорення проблемних питань. На практичних заняттях вирішуються ситуаційні завдання, задачі, тести, ведеться обговорення визначених питань.

 

Методи контролю:

 

Поточний контроль знань студентів з навчальної дисципліни проводиться у письмовій формі. Контрольні завдання за змістовим модулем включають тестові питання (5 тестів, одна правильна відповідь з чотирьох запропонованих), теоретичне питання та задача.

Контроль самостійної роботи проводиться:

З лекційного матеріалу – шляхом перевірки конспектів;

З практичних занять – з допомогою перевірка виконаних завдань;

Підсумковий контроль знань відбувається на іспиті в усній формі у, який включає три теоретичних питання та задача.

Усі форми контролю включено до 100-бальної шкали оцінки.

Вивчення дисципліни здійснюється за кредитно-модульною системою організації навчального процесу із застосуванням рейтингової системи оцінки (РСО) знань.

Рейтингова оцінка з дисципліни (РД) – це певна кількість балів, що отримує студент за певну навчальну діяльність (за наслідками модульного контролю, за виконання індивідуальних семестрових завдань, передбачених навчальним планом, бали за виконання та захист курсової роботи, а також за результатами поточного контролю на семінарських та практичних заняттях тощо).

Результат контрольного заходу для студента, який не з’явився на модуль, оцінюється нульовим балом.

Рейтингова система оцінювання покликана заохочувати студентів до відповідального вибору варіантів навчальної діяльності. Це означає, що студент може пропустити певне заняття, то він змушений буде компенсувати пропущене додатковою роботою.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)