АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Поясніть сутність PARETO-аналізу

Читайте также:
  1. А. В літописі часто говориться про те, як племена сплачували данину. Що означає виплата данини ? На основі наведених уривків поясніть, що мала включати данина?
  2. Біржова угода: ознаки, сутність, зміст, класифікація
  3. Біржовий механізм ціноутворення. Формування цін на біржі. Структура елементів біржової ціни. Сутність та правила біржового котирування.
  4. Бланкові, опитувальні, рисункові і проективні психодіагностичні методики. Сутність і частота народження. Поняття про об'єктивно-маніпуляційних методиках
  5. В чому полягає сутність безпеки життєдіяльності людини?
  6. Види опціонів: опціон-запит і опціон-пропозиція, їх сутність
  7. Визначення та сутність тестування.
  8. Визначте сутність та види спілкування.
  9. Виникнення, сутність і зміст STP-маркетингу
  10. Виробнича діяльність підприємства: сутність та форми організації
  11. Витрати виробництва, їх сутність та види
  12. Витрати виробництва: сутність, класифікація. Види прибутку підприємства. Взаємозв’язок між витратами та прибутком.

Можна виділити невелику частку товарів у загальній кількості, які забезпечать найбільшу частину доходів підприємства. І навпаки - є товари широкого асортименту з незначною часткою виручки Цю закономірність називають законо м Парето(відкритий в 1897 р. італійським економістом Вільфредо Парето) або "правилом 80/20".

Правило Парето - закон розподілу, згідно з яким витрати праці (часу, грошей) та її результати розподіляються нерівномірно. Закономірність: 20 % ресурсів дають 80 % результату, 80 % ресурсів - 20 % результату. Суть принципу Парето полягає в тому, що в процесі досягнення будь-якої мети нераціонально приділяти об'єктам, що створюють малу частину внеску,ту ж увагу, що й об'єктам першорядної важливості.

???7. Представити територіальну громаду у вигляді соціально-економічної системи, охарактеризувати підсистеми.

Територіальна громада - жителі, об'єднані постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними

адміністративно-територіальними одиницями, або добровільне

об'єднання жителів кількох сіл, що мають єдиний адміністративний центр.

Поясніть сутність XYZ-аналізу.

Сутність XYZ-аналізу полягає у визначені ступеня відхилення величини, яка характеризує об'єкт дослідження, від її середнього значення й групуванні об'єктів залежно від величини коефіцієнта варіації. Саме

після його проведення складається підсумкова матриця, оцінка якої дозволяє оптимізувати запас на складі.

XYZ -анализ матеріалів припускає оцінку їх значущості залежно від частоти споживання. Якщо розглядати споживання окремих видів матеріалів впродовж тривалого періоду, то можна встановити, що в їх числі є матеріали, що мають постійний і стабільний попит; матеріали, витрата яких схильна до визначених коливань, і, нарешті, матеріали, витрата яких носить випадковий характер. Для такої класифікації використовуються символи X, Y, Z.

До класу X відносяться матеріали, попит на які має постійний характер або схильний до випадкових незначних коливань, тому піддається прогнозуванню з високою точністю. Питому вагу таких матеріалів в загальній номенклатурі, як правило, не перевищує 50-55%.

До класу У відносяться матеріали, споживання яких здійснюється періодично або має характер тенденції, що падає або висхідної. Їх прогнозування можливе з середньою мірою точності. Їх питома вага в загальній номенклатурі складає близько 30%.

До класу Z відносяться матеріали, для яких не можна виявити якої-небудь закономірності споживання. З цієї причини прогнозування їх витрати неможливе (вони складають 15%) загальної номенклатури).

 

Територіальну громаду як соціально-економічну систему необхідно розглядати з юридичної, економічної й ринкової, соціальної, інформаційної сторони. Охарактеризувати соціальну сторону.

Територіальна громада виконує важливі суспільні функції, забезпечує реалізацію основних соціально-економічних прав громадян, є інструментом залучення їх до управління суспільством та його економікою. Отже, громада є вбудованим стабілізатором соціально-економічного ладу в країні та її соціально-політичного становища.

Соціальна сторона проявляється в систематичному вирішенні різноманітних соціально-культурних питань місцевого значення, реалізації програм соціального і культурного розвитку відповідних адміністративно-територіальних одиниць.

Організація зацікавлена також в інформації, що стосується таких факторів, як: демографічні, соціальна захищеність населення, охорона праці і здоров'я трудящих, традиції, домінуючі життєві цінності й установки людей та ін. Одним із важливих аспектів є демографічний, оскільки ринки складаються з людей, і потенціал їх зростання залежить від динаміки демографічних показників.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)