АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Охарактеризувати внутрішні чинники локальної системи, що характеризують можливість забезпечення її реального розвитку

Читайте также:
  1. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  2. III. ОПЛАТА ПРАЦІ, ВСТАНОВЛЕННЯ ФОРМИ, СИСТЕМИ, РОЗМІРІВ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ Й ІНШИХ ВИДІВ ТРУДОВИХ ВИПЛАТ
  3. IV. СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, ЖИТЛОВО-ПОБУТОВЕ ТА МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
  4. V. Сукупні витрати і валовий внутрішній продукт
  5. VII. 3. Матеріали методичного забезпечення заключного етапу.
  6. VII. Матеріали методичного забезпечення заняття .
  7. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  8. VІІ. Матеріали методичного забезпечення заняття
  9. VП. Матеріали методичного забезпечення
  10. Августа 20:01 реального времени
  11. Августа 20:11 реального времени
  12. Августа 20:31 реального времени

1) природно-ресурсний потенціал. Характеризується станом і прогнозними оцінками земельних, водних, лісових, мінерально-сировинних. Оздоровчих і рекреаційних ресурсів та станом природного середовища.

2) економічний потенціал. Оцінюється за обсягами, структурою, рівнем використання та ступенем зношеності основних фондів, розгалуженістю виробничої бази, часткою наукоємних інвестиційно-спроможних галузей і підприємств здатних до реалізації інноваційної моделі економічного зростання, обсягом інноваційних витрат, обсягами та структурою виробництва валової продукції, технічним станом, ступенем кваліфікації трудових ресурсів.

3) науково-технічних потенціал. Оцінюється за показниками наявності науково-дослідних, дослідно-експериментальних, інформаційних, проектних організацій, ВНЗ, їх відповідності спеціалізації економіки міста, кількісні та якісні характеристики наукових кадрів, кількості отриманих патентів.

4)стан природного середовища. Характеризується рівнями забруднення водного та повітряного басейнів, грунтів, обсягами накопичення усіх видів відходів та їх видовою структурою, рівнями та розповсюдженням зон акустичного дискомфорту, електричних і магнітних полів, випромінювання і опромінювання, структурою та перспективами нарощування елементів екологічної мережі.

5)демографічний потенціал. Оцінюються такі групи показників як: демографічні показники, рівень професійної кваліфікації і структура зайнятості населення за галузями економіки, умови життя населення.

6) потенціал людського розвитку. Здійснюється шляхом розрахунку індексу людського розвитку, для розрахунку якого обираються три основні характеристики в якості визначальних: довголіття, рівень знань, рівень життя.

7) інвестиційна привабливість. Характеризується показниками залучення зовнішніх та внутрішніх інвестицій, обсягу та рівня забезпечення інвестиційних потреб міста, стан ринку нерухомості, тощо.

8)інноваційний потенціал. Оцінка здійснюється за фінансово-економічним, інтелектуальним, організаційним та правовим типами ресурсів.

9) інституційна інфраструктура. Оцінюється наявність позитивного досвіду розроблення та запровадження стратегічних прогнозів і програм міського розвитку, кадрове та технічне забезпечення.

10)територіальні ресурси. Оцінюються за наявність в місті територій з особливим режимом використання та територій пріоритетного розвитку тощо.

11)соціальний капітал. Оцінка здійснюється за соціально-культурним, громадсько-політичним, ідеологічним та іміджевим типами ресурсів.

12)туристичний потенціал.

13) рівень природно-техногенної безпеки

14) рівень бюджетної забезпеченості

15) розвиненість та дієвість громадських організацій, органів самоорганізації населення.

16) ступінь відкритості міської влади,рівень довіри населення до неї.

17)рівень співпраці міської влади з громадськими організаціями, приватними структурами.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)