АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунок прибутку або збитку трейдера

Читайте также:
  1. I. Розрахунок опору опускних труб
  2. III. Розрахунок корисного напору циркуляції відвідних труб
  3. V. Розрахунок немеханічного обладнання.
  4. VII. Розрахунок площі цеху
  5. А) Фіксована частина прибутку, що переходить у розпорядження власників акцій
  6. Аеродинамічний розрахунок повітропроводів
  7. АКТ № ___ на оприбуткування приплоду тварин
  8. Аналітичний розрахунок параметрів пускових газліфтних клапанів
  9. ВЕЛЕНИЕ БЛОКНОТА ТРЕЙДЕРА
  10. ВИБІР І РОЗРАХУНОК КІЛЬКОСТІ УСТАТКУВАННЯ І ЙОГО ГАБАРИТНИХ РОЗМІРІВ
  11. ВИБІР УСТАТКУВАННЯ І РОЗРАХУНОК ТЕПЛОВИХ СХЕМ ТЕС
  12. Види електровибухових мереж та їх розрахунок

Відкрита позиція – це стан, коли трейдер підданий ризику, тобто коли зміна курсів валют впливає на стан його рахунку або, інакше кажучи, коли він може дістати прибуток або збиток від зміни курсів валют. Якщо трейдер провів операцію покупки валюти, то говорять, що в нього довга позиція. Якщо продав коротка позиція. Стан, коли немає відкритої позиції, трейдери часто називають «сквер» або «я в сквері».

Приклад 1:

Відкриття позиції. Якщо укладено угоду Buy 100 000 GBP за курсом 1.8322 і, відповідно, Sell 183 220 USD, то виникла довга позиція по фунту (або можна сказати по GBP/USD) і коротка позиція – по долару.

 

Приклад 2:

Закриття позиції. Якщо укласти угоду Sell 100 000 GBP, то тим самим позиція буде закрита. При цьому буде отриманий прибуток або збиток, залежно від курсу закриття.

Купівля валюти по одній ціні, потім її продаж - по іншій, віизначає прибуток або збиток - різницю між ціною продажу й ціною покупки помноженої на суму угоди.

Прибуток або збиток = Сума угоди * (Ціна продажу – Ціна покупки), 6.1

Кілька зауважень:

1. Результат розрахунків по цій формулі виражається в котируваній валюті.

2. Сума угоди в цій формулі повинна бути виражена в базовій валюті, причому сума проданої й купленої базової валюти повинна бути однакова.

3. Якщо є прибуток від операції, то після розрахунків буде отриманий позитивний результат, якщо втрати – негативний.

4. Результат не залежить від того, як проводилася операція: спочатку покупка, а потім продаж або навпаки.

 

Приклад 3:

Припустимо, що поточне котирування USD/CHF 1.2055/1.2060 і клієнт грає на підвищення, тобто прогнозує, що долар буде рости. Відкриває позицію покупкою долара по 1.2060. Через якийсь проміжок часу, допустимо, при досягненні курсу 1.2090, він вирішує закрити позицію.

 

Прибуток або збиток = 100 000 * (1.2090 – 1.2060) = 300 CHF

Або, у перерахунку на долари:

Прибуток = 300 / 1.2090 = 248.14 USD

Використання наведеної вище формули обмежено простими випадками. Для обчислення прибутку або збитку в загальному випадку потрібно окремо підсумувати базову й окремо котирувану валюти, причому куплена валюта береться зі знаком плюс, продана – зі знаком мінус.

 

Приклад 4:

Страховий депозит 10 000 USD. Кредитне плече 100. Мінімальний рівень застави 25% від необхідного. Клієнт купив 500 000 USD проти CHF за курсом 1.7020, розраховуючи на зміцнення долара. Необхідна застава для цієї позиції дорівнює 5 000 USD (=500 000/100). Мінімальний рівень застави дорівнює 1 250 USD (=0.25*5 000). При падінні курсу на 1.6725 нереалізований збиток складе 8 819 USD (=500 000 (1.7020 – 1.6725)/1.6725) і актив, відповідно, складе 1 181 USD (=10 000 – 8 819), що менше мінімального рівня застави. У цьому випадку брокер, який обов’язково стежить за діяльністю клієнта, буде змушений закрити позицію клієнта за поточним курсом.

 


[1] За твердженням Мелора Стуруа, у США є біржові індикатори, яких ви не знайдете в жодному підручнику по економіці й фінансам. Честь відкриття одного з таких індикаторів належить простим прибиральницям уолл-стритівських контор. Його суть полягає в наступному: чим довші недокурки, тим краще йдуть справи на біржі, чим коротше недокурки, тим гірше.

 

[2] Найбільшим у світі центром торгівлі валютою як щодо обсягу обороту, так і кількості валют є Нью-Йорк. Характерно, що в США немає валютної біржі, де б щоденно встановлювалися офіційні котирування. Тут валютою торгують виключно на міжбанківському ринку, де формується середній курс, який служить основою для встановлення курсів продавця і покупця для банківських клієнтів. Інші великі фінансові центри США знаходяться в Бостоні, Чикаго, Сан-Франциско. Валютних бірж немає також у Великій Британії і Швейцарії, але це майже не впливає на масштаби валютних операцій у цих країнах, оскільки на практиці фактичні курси валют, як правило, коливаються навколо офіційних валютних курсів. У Франції і Австрії функціонує по одній валютній біржі, Італія і Німеччина мають по декілька бірж.

Традиційно найвідомішим не тільки в Європі, а й у всьому світі є Лондонський валютний ринок.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)