АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Різновиди опційних стратегій

Читайте также:
  1. Австралопітеки:різновиди, датування, місця знаходження
  2. Варіанти стратегій розвитку організації й відповідні їм стратегії управління людськими ресурсами
  3. Види стратегій по підтримці конкурентних переваг по М.Портеру.
  4. Види стратегій фізичного розподілу
  5. Відтворення та його різновиди
  6. Етапи та інструменти формування портфеля стратегій
  7. Застосування стратегій і методів для вироблення моделі поводження в конфліктній ситуації
  8. Ієрархія та етапи формування стратегії підприємства. Ієрархія стратегій
  9. Класифікація маркетингових стратегій росту
  10. Класифікація стратегій підприємства
  11. Класифікація товарних стратегій
  12. Класифікація цінових стратегій

Виділяють наступні опціонні стратегії:

прості стратегії;

спред;

комбінаційні;

синтетичні.

Прості стратегії – це відкриття однієї опціонної позиції, проста купівля чи продаж опціону кол або пут.

Спред – це одночасне відкриття двох протилежних позицій на один і той же вид опціону з одним і тим же активом. Інакше, це одночасна купівля та продаж опціону кол або пут на один і той же актив.

Комбінаційні стратегії – це одночасне відкриття двох однакових позицій на різні види опціонів з одним активом. Тобто це одночасна купівля (продаж) опціону кол і опціону пут на один актив.

Синтетичні стратегії – це:

одночасне відкриття протилежних позицій на різні види опціонів з одним активом;

одночасне відкриття позицій на фізичному ринку самого активу й на опційному ринку на даний актив.

Операційний спред - одночасна покупка й продаж опціонів одного типу, але за різними базисними цінами або з різним періодом до моменту закінчення опціону й (або) за різними базисними цінами і з різним періодом.

Розрізняють вертикальний, горизонтальний і діагональний операційні спреди.

Вертикальний операційний спред – два опціони одного типу й з однаковим періодом до моменту закінчення опціону, але укладених за різними базисними цінами.

Горизонтальний операційний спред – два опціони одного типу (наприклад, продаж опціонів на продаж і покупка опціону на продаж), що укладають по одній базисній ціні, але з різними періодами до закінчення опціонів.

Діагональний операційний спред включає елементи як вертикального так і горизонтального операційних спредів, наприклад одночасна покупка опціону на покупку ф’ючерсного контракту на пшеницю з поставкою в березні за ціною 200 дол./т і продаж опціону на покупку ф’ючерсного контракту на пшеницю з поставкою в липні за ціною 210 дол./т.

Стелажна угода – комбінація опціонів на покупку й на продаж на той самий актив з однієї й тією же ціною й датою виконання, причому учасник ринку займає або обидві довгі, або обидві короткі позиції. Покупець очікує різкої зміни курсу активу в невідомому напрямку, а продавець розраховує на невеликі коливання курсу. Покупець платить дві премії.

Стенгл опціонів являє собою сполучення опціонів на покупку й на продаж на той самий актив, з тим самим строком закінчення контракту, але з різними цінами виконання. Дана комбінація краща, ніж стелаж для продавців опціонів, тому що дає змогу дістати прибуток у більш широкому діапазоні зміни цін активу.

Стреп – комбінація з двох опціонів на покупку й одного опціону на продаж з однаковими строками виконання. По всіх опціонах учасник операції займає ту саму позицію або коротку, або довгу. Покупець звертається до стрепу, якщо думає, що ціна активу з більшою ймовірністю піде вгору, ніж вниз.

Стрип – комбінація, що складається з одного опціону на покупку й двох опціонів на продаж з однаковими датами закінчення контрактів. Ціни виконання однакові або різні. Учасник операції займає ту саму позицію по всіх опціонах (коротку або довгу). Стрип використовується, коли більш ймовірне зниження ціни активу, ніж підвищення.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)