АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Поради з використання FTP

Читайте также:
  1. Адаптивна система навчання з використанням інформаційних технологій.
  2. Аналіз використання виробничих потужностей
  3. Аналіз використання виробничого обладнання
  4. Аналіз та оцінка маркетингових можливостей підприємства. Використання матриці Ансоффа.
  5. В Україні природно-заповідний фонд охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання.
  6. Визначення територій та використання земель для містобудівних потреб
  7. ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ,ЇХ МАЙБУТНЄ В ЕНЕРГЕТИЦІ.
  8. Використання бункерних агрегатів для приготування опари
  9. Використання вологого тепла. Припарки. Компреси
  10. ВИКОРИСТАННЯ ГРАМАТИЧНИХ КАТЕГОРІЙ ІменникА У ПРОФЕСІЙНОМУ МОВЛЕННІ
  11. Використання рамки і заливання в документі
  12. Використання редактора формул

FTP містить в собі дуже великий об'єм інформації. Тому дуже нескладно просто захлинутися в ній. А якщо ще врахувати і безликість імен файлів, то доводиться зробити висновок - для того, щоб професійно використовувати FTP треба обдумувати всі свої дії. Тому дозвольте надати Вам декілька порад, щоб полегшити Ваші мандрування.

· Ніколи не досліджуйте FTP-простір, з'єднуючись зі всіма серверами, що попалися, і заходивши у всі каталоги. Частенько новачок, діставши доступ до FTP просто витрачає багато часу даремно, перегортаючи кожен каталог і заходивши у всі каталоги. З'ясуєте відразу - потрібної інформації таким чином не знайдете, а часу витратите багато.

Особливо якщо у Ваших пошуках не буде чіткої мети. Справа в тому, що імена файлів - це не документація до них. Іноді зустрічається така назва, що її на клавіатурі і набрати складно. А зрозуміти сенс і зовсім неможливо. Потрібно також відзначити, що в Internet дуже багато серверів, що містять, м'яко кажучи, купу непотребу. А є і всесвітньо відомі, такі як ftp.funet.fi або ftp.cdrom.com. Не витрачайте своє життя на вивчення 'сіреньких' серверів. Краще потратьте пару днів і вивчіть популярні.

· З першого пункту Ви повинні зрозуміти, що FTP-простір - це величезний склад архівів. Тому потрібен каталог всіх документів. На перший погляд таке неможливе - адже це мільйони комп'ютерів. Проте у декого знайшлася пара зайвих доларів і на світло з'явилася archie - база даних по вмісту FTP серверів. З періодичністю раз на місяць ці комп'ютери 'обдзвонюють' всі відомі їм FTP сервери, заходять в кожен каталог і запам'ятовують його вміст. Тобто роблять роботу, яку Вам довелося б робити вручну. На жаль ці бази даних доступні через telnet - це протокол, по якому можна стати повноцінним користувачем віддаленого комп'ютера.

Якщо у Вас є доступ до telnet то відкрийте з'єднання з фінським archie-сервером (open archie.funet.fi) і на запрошення login: введіть archie. Після того, як з'явиться командний рядок наберіть prog ім'я_файлу і потім натисніть клавішу Enter. І перед Вами списки всіх серверів з вказанням шляху до файлів, в яких зустрілося вказане ім'я файлу. Для того, щоб розповісти детальніше про archie потрібний ще один підручник, у виході якого я поки не ручаюся.

· Проте, як було вказано в першому пункті, ім'я файлу не завжди відображає суть його змісту. Частіше буває навіть навпаки - суть не відображає ім'я файлу. Спробуйте сформулювати можливі імена файлів програм баз даним по електроніці. Ніяк. Взагалі, універсального рішення тут дати не можна. Але можна скористатися наступною особливістю. Велика кількість FTP-серверів примушує деяких їх власників проводити щось ніби реклами. Частенько можна зустріти файли приблизно наступної назви: "Нові файли на файловому сервері...". Зазвичай їх можна знайти в телеконференціях. Вам повезло, якщо Ви знайшли сервер з тематики, що цікавить Вас, який до того ж постійно розсилає дайджесты з описом нових файлів.

· Якщо Вам все ж таки треба швидко 'просканувати' вміст сервера, то і тут часто не потрібне заглядання у всі каталоги. Більшість серверів регулярна автоматично генерують каталог свого вмісту і кладуть його в самий верхній каталог. Ви можете переписати його собі і вивчити його вміст на дозвіллі.

· Відносно FTP-клієнтів. Якщо у Вас є тільки FTP-клієнт з командним рядком, а є бажання мати яке-небудь середовище зручніше, то можна порадити використовувати WWW-клієнти. Їх зазвичай називають WWW броузерами (WWW browsers). Вже згадувалося, що WWW є як частина FTP. Тому їх можна використовувати і як FTP-клієнти. Необхідно тільки мати на увазі, що необхідно вставляти 'ftp://' перед адресою.

Наприклад:
ftp://ftp. galytchyna.ua

Проте врахуйте, що WWW броузер кожного разу виконує нове з'єднання, коли Ви переходите в новий каталог або берете файл, і закриває після закінчення дії. Тому такий спосіб дослідження директорій вимагає набагато більше часу ніж команди cd і dir.

· На початку 90-х років в Internet почала набирати популярність WWW - World Wide Web. Зараз це величезна гіпертекстова мережа, що охоплює весь світ. А зручність представлення інформації ні з чим не порівняти. Дуже якісно підготовлені документи створюють враження роботи з документом як з програмою. Тому WWW більше підходить для навігації в інформаційному полі. Тому стало правилом класти описи програмних документів разом з посиланням на FTP-сервер, де цю програму можна знайти. Це не означає, що для кожного файлу, доступного через FTP можна знайти опис WWW. Описи є в основному для відомих програм.

Проте скористатися WWW варто от чому: тут існують куди якісніші пошукові системи ніж archie. І шукають вони не по імені документа, а за всіма словами зі всіх відомих документів. Тому сформулюйте, які ключові слова можуть зустрічатися в потрібній Вам темі і зверніться до одного з пошукових серверів, наприклад http://www.altavista.digital.com Є ймовірність, що Ви можете знайти документ із списків FTP-серверів по потрібній Вам темі.

· Частенько можна зустріти величезні текстові файли. У них перераховані сотні FTP-серверів з коротким описом їх вмісту. Спробуйте скористатися ними, хоча це і не кращий спосіб знайти необхідну інформацію.

· Якщо Ви незнайомі з сервером і маєте бажання досліджувати його, то не робіть цього в каталогах /bin, /usr, /etc, /dev - там знаходяться системні файли, необхідні UNIX для роботи. Там просто немає нічого цікавого.

· Ну а що ж робити, якщо під час копіювання великого файлу зв'язок несподівано розірвався? Взагалі, є три класичні способи вирішення цієї проблеми:

1. Скопіювати файл наново

2. Використовувати розширення команди get - reget. Її синтаксис: get -r ім'я_файлу. Річ у тому, що якщо зв'язок розривається, то багато FTP-клієнтів записують на диск вже скопійовану частину файлу. Використовуючи ключ -r, Ви вказуєте, що частина файлу вже знаходиться на диску і її переписувати наново не треба.

3. Використовувати FTP-mail.

· Іноді зустрічаються дуже великі файли. І по певних причинах Ви не можете скопіювати його за один сеанс зв'язку. В таких випадках можна порекомендувати використовувати розширення команди get - reget. Але при цьому Вам доведеться переривати передачу файлу штучно, а потім за допомогою reget продовжити копіювання.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)