АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рівняння координати для рівномірного прямолінійного руху

Читайте также:
  1. D. типи рівномірного світла
  2. Вага тіла, що перебуває в стані спокою або рівномірного прямолінійного руху (в стані рівноваги)
  3. Випереджаюча база порівняння при
  4. Вищий ступінь порівняння
  5. Г) середня швидкість руху.
  6. Геометрична модель коливального руху.
  7. Головні рівняння гідравліки
  8. Дайте визначення поняттям “система”, “структура”, “педагогічна система” та здійсніть їх порівняння. Заповніть таблицю 24.2.
  9. Дедукція, індукція, традукція невіддільні від аналізу і синтезу, порівняння, узагальнення, конкретизації.
  10. Динамічні характеристики електромагнітів. Рівняння руху рухливої системи.
  11. Диференціальні рівняння рівноваги рідини
  12. Експериментальне дослідження рівняння Бернуллі для газів із змінною густиною

Кінематика

1. Механіка -розділ фізики, який вивчає механічний рух.

2. Механічний рух – це зміна положення тіла в просторі відносно інших тіл з плином часу. Наприклад: рух автомобіля, політ комара і т. д.

3. Поступальний рух – це рух при якому будь-яка пряма проведена через довільні дві точки тіла залишається паралельною сама собі; це рух при якому всі точки тіла рухаються однаково. (рух кузова автомобіля)

4. Обертальний рух – це рух при якому всі точки тіла рухаються по дугам кіл навколо своєї осі.

5. Основна задача механіки: вміти визначити положення тіла в будь-який момент часу.

6. Тіло відліку – це тіло відносно якого розглядається рух інших тіл.

7. Система координат – це сукупність координатних осей за допомогою яких можна задати положення тіла в просторі (тривимірна система), на площині (двовимірна система) та на прямій (одновимірна система)

8. Наведіть приклади, коли доцільно використати тривимірну систему координат; двовимірну; одновимірну. Дивись питання № 7

9. Система відліку – це тіло відліку, пов’язана з ним система координат та прилад для вимірювання часу. Годинник потрібний для того, щоб фіксувати положення тіла в різні моменти часу, бо рух в просторі відбувається з плином часу

10. Що означає вибрати СВ? Це означає вибрати тіло відліку відносно якого найкраще розглядати рух даного тіла, пов’язати з ним необхідну систему координат і вибрати момент часу для початку його відліку.

11. М атеріальна точка – це тіло розмірами якого можна знехтувати за певних умов: тіло рухається поступально або розміри тіла набагато менші за пройдений тілом шлях.

12. Траєкторія – це лінія, яку описує тіло під час руху. (Слід від протекторів шин на дорозі, крейди на дошці, слід від літака в небі)

13. Чи залежить траєкторія руху тіла від вибору СВ? Наведіть при­клади. Так. Наприклад, точки колеса велосипеда відносно його осі рухаються по колу, а відносно землі по дугам кіл

14. Шлях – довжина траєкторії пройденої тілом за певний проміжок часу. Позначення S, вимірюється в метрах.

15. Чому, знаючи шлях, не завжди можна визначити положення тіла? Бо шлях вказує на скільки перемістилось тіло, але не вказує в якому напрямку.

16. Переміщення – це вектор, що сполучає початкове і кінцеве положення тіла. Позначення , вимірюється в метрах (м)

17. За яких умов модуль переміщення дорівнює пройденому шляху? У випадку коли траєкторією руху тіла є пряма (прямолінійний рух)

18. Рівномірний прямолінійний рух – це рух при якому тіло за будь-які рівні проміжки часу здійснює однакові переміщення; це рух зі сталою швидкістю.

19. Швидкість – це фізична величина, що характеризує механічний рух і показує яке переміщення здійснює тіло за одиницю часу (1с)

;

20. Переміщення тіла під час рівномірного прямолінійного руху

21. Геометричний зміст переміщення: переміщення тіла дорівнює площі фігури під графіком

22. Графіки рівномірного прямолінійного руху

Рівняння координати для рівномірного прямолінійного руху.

х0 початкова координата,

х - кінцева координата,

t – час,

- проекція вектора швидкості на координатну вісь Х

24. Як кут нахилу графіка координати рівномірного прямолінійного руху залежить від швидкості руху тіла? Чим більша швидкість руху тіла тим більший кут нахилу графіка до осі часу t.

25. Відносність механічного руху – це залежність механічного руху від вибору системи відліку.

26. Які характеристики механічного руху змінюються в разі переходу від однієї СВ до іншої? При переході від однієї системи відліку до іншої змінюються форма траєкторії, переміщення тіла та його швидкість, відносним є навіть поняття руху і спокою.

27. Які характеристики механічного руху залишаються незмінними в разі переходу від однієї СВ до іншої? При переході від однієї системи відліку до іншої незмінним залишається прискорення тіла.

28. Наведіть приклади, які підтверджують, що рух і спокій є відносними. Рух і спокій пасажирів в автомобілі

29. . Закон додавання переміщень: переміщення тіла відносно нерухомої системи відліку S дорівнює векторній сумі переміщення тіла відносно рухомої системи відліку S1 і переміщення рухомої системи відліку відносно нерухомої S2

30. Закон додавання швидкостей; швидкість тіла відносно нерухомої системи відліку дорівнює векторній сумі швидкості тіла відносно рухомої системи відліку і швидкості рухомої системи відліку відносно нерухомої

31. Середня векторна швидкість - це фізична величина, яка показує на скільки і в якому напрямку переміщувалось би тіло за одиницю часу якби рухалось рівномірно і прямолінійно, і визначається відношенням переміщення тіла до часу протягом якого воно було здійснене

32. Середня шляхова швидкість - це фізична величина, яка показує який шлях проходило б тіло за одиницю часу якби рухалось рівномірно і прямолінійно і визначається відношенням пройденого шляху до часу протягом якого він був пройдений

33. Чи завжди модуль середньої векторної швидкості руху тіла дорівнює середній шляховій швидкості? Відповідь обґрунтуйте. Ні, оскільки переміщення і шлях це дві різні величини і вони мають однакові значення тільки утому випадку коли тіло рухається прямолінійно.

34. Миттєва швидкість – це швидкість тіла в даний момент часу

35. Яку швидкість показує спідометр? Миттєву швидкість.

36. Рівноприскорений прямолінійний рух – це рух при якому тіло за будь-які рівні проміжки часу змінює свою швидкість на одну й ту саму величину; це рух зі сталим прискоренням.

37. Прискорення – це фізична величина, що показує на скільки змінюється швидкість тіла за одиницю часу

38. Одиниця прискорення руху тіла в СІ

1м/с2 – це прискорення тіла при якому воно щосекунди змінює свою швидкість на 1м/с

39. Рівняння залежності для рівноприскореного прямолі­нійного руху.

40. Як рухається тіло, якщо напрямок його прискорення збігається із на­прямком швидкості руху тіла? є протилежним напрямку швидкості руху тіла? У першому випадку – рівноприскорено, у другому - рівносповільнено


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)