АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вага тіла, що перебуває в стані спокою або рівномірного прямолінійного руху (в стані рівноваги)

Читайте также:
  1. D. типи рівномірного світла
  2. А середній час очікування в стаціонарному стані дорівнює
  3. В даному випадку ОСОБА_2 діяв в стані крайньої необхідності.
  4. Види монополістичних станів.
  5. Визначення відстані за лінійними розмірами предметів
  6. ВИЗНАЧЕННЯ ВІДСТАНІ, АЗИМУТІВ ТА КООРДИНАТ ОБ'ЄКТІВ ЗА КАРТОЮ
  7. ВИКОРИСТАНІ ТА РЕКОМЕНДОВАНІ ДЖЕРЕЛА
  8. Відповідальність за злочини, вчинені у стані сп'яніння
  9. Відповідно до ст. 17 КУпАП особа, яка діяла в стані крайньої необхідності, необхідної оборони або яка була в стані неосудності, не підлягає адміністративній відповідальності.
  10. Доконано-тривалі часи в активному стані
  11. Загальні правила цитування та посилання на використані джерела

19. Вага тіла, що рухається з прискоренням , напрямленим вертикально вгору

20. Вага тіла, що рухається з прискоренням , напрямленим вертикально вниз

21. Перевантаження - стан при якому зростає вага тіла. Характеризується коефіцієнтом перевантаження.

22. Коефіцієнт перевантаження -фізична величина, що характеризує збільшення ваги тіла і дорівнює відношенню прискорення тіла а до прискорення вільного падіння

23. Невагомість - стан тіла за якого вага тіла дорівнює нулю.

Тіло перебуває у стані невагомості, якщо воно рухається тільки під впливом сили тяжіння.

24. Сила тертя - це сила, яка виникаєпід час руху або спроби руху одного тіла по поверхні іншого чи під час руху тіла всередині рідкого чи газоподібного середовища.

Сила тертя завжди напрямлена вздовж поверхні дотичних тіл протилежно швидкості їхнього відносного переміщення.

25. Природа сил тертя – електромагнітна, оскільки сила тертя виникає внаслідок стикання і деформації нерівностей, що є на поверхнях дотичних тіл, а також внаслідок міжмолекулярного притягання між молекулами, яки опинились дуже близько одна до одної.

26. Тертя спокою – це сила,яка з’являється між дотичними поверхнями тіл і перешкоджає руху одного тіла по поверхні іншого.

Сила тертя спокою завжди дорівнює за модулем і протилежна за напрямком зовнішній силі, яка діє вздовж поверхні зіткнення тіл й намагається зрушити тіло з місця. Завдяки цій силі пересуваються тварини, люди,транспорт.

27. Сила тертя ковзання – це сила, яка виникає під час відносного руху (ковзання) одного тіла по поверхні іншого.

Сила тертя ковзання завжди напрямлена вздовж поверхні дотику тіл у бік, протилежний напрямку відносної швидкості руху тіл.

- сила реакції опори,

- коефіцієнт тертя, який залежить від матеріалів, з яких виготовлені дотичні тіла та якості обробки їхніх поверхонь але не залежить від площі поверхонь, що дотикаються.

28. Як зменшити тертя ковзання? Замінити тертя ковзання тертям кочення або рідким тертям.

29. Рівновага тіла – стан при якому тіло зберігає стан рівномірного прямолінійного руху або стан спокою; це стан при якому швидкість тіла з часом не змінюється.

30. Рівновага тіла, що не має осі обертання: тіло, яке не має осі обертання, перебуває в стані рівноваги, якщо рівнодійна всіх сил прикладених до тіла, дорівнює нулю

31. Плече сили - це найменша відстань від осі обертання до лінії дії сили.

32. Момент сили М – це фізична величина, що дорівнює добутку модуля сили , яка діє на тіло, на її плече

33. Правило моментів: тіло,яке маєнерухому вісь обертання, перебуває в рівновазі, якщо алгебраїчна сума моментів всіх сил, що діють на тіло, відносно осі обертання дорівнює нулю.

При цьому моменти, що повертають тіло за годинниковою стрілкою вважають

від’ємними, а проти годинникової стрілки – додатними.

34. Умова рівноваги тіла: якщо тіло може рухатись поступально, а також здійснювати обертальний рух навколо деякої осі, то це тіло перебуватиме в рівновазі якщо рівнодійна всіх сил прикладених до тіла та алгебраїчна сума моментів всіх сил, що діють на тіло, відносно осі обертання дорівнюють нулю.

35. Центр мас тіла – це точка перетину прямих, уздовж яких напрямлені сили, що викликають тільки поступальний рух тіла.(це точка в якій ніби сконцентрована вся маса тіла).

36. Стійка рівновага – стан при якому тіло, в разі будь-яких малих відхилень від положення рівноваги, надане самому собі, знову повертається в положення рівноваги. В цьому випадку виникає рівнодійна сила, яка повертає тіло в положення рівноваги. При цьому центр мас тіла знаходиться нижче від осі обертання.

37. Нестійка рівновага - стан при якому тіло, в разі будь-яких малих відхилень від положення рівноваги, надане самому собі, ще більше відхиляється від положення рівноваги. В цьому випадку виникає рівнодійна сила, яка віддаляє тіло від положення рівноваги. При цьому центр мас тіла знаходиться вище від осі обертання.

38. Байдужа рівновага – стан при якому тіло, в разі будь-яких малих відхилень від положення рівноваги, надане самому собі, залишається у своєму новому положенні. В цьому випадку виникає рівнодійна сила завжди дорівнює нулю.

39. Рівновага тіла, що спирається на горизонтальну площину: тіло, яке спирається на горизонтальну площину перебуває у стані стійкої рівноваги, якщо вертикальна лінія, проведена через центр мас тіла, проходить у межах площі опори.

40. Що слід зробити для того, щоб збільшити стійкість тіла? Тіло буде тим більш стійким чим більша його площа опори, та чим нижче знаходиться його центр мас.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)