АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАКОНИ ЗБЕРЕЖЕННЯ В МЕХАНІЦІ

Читайте также:
  1. XI Про Закони
  2. XXXI. ПОСЛЕЗАКОНИЕ
  3. Виголошує похвали, викладає народові накази і закони. Одним словом, все, що тільки с у
  4. Види, типи і форми професійного спілкування. Основні закони спілкування.
  5. ВИМОГИ ДО ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ
  6. Вимоги до якості, фасування, маркування та збереження майонезу
  7. Відпустки без збереження заробітної плати
  8. Відродження. Закони мають відповідати природнім правам людини.
  9. Встановлення шляхів збереження ділянок із типовим рослинним та тваринним світом.
  10. Головні терміни та поняття енергозбереження
  11. Дисципліни і способи її збереження
  12. Економічні категорії, закони та принципи. Пізнання та використання економічних законів

1. Імпульс тіла або кількість руху - це векторна фізична величина, яка дорівнює добутку маси т тіла на швидкість його руху

2. Імпульс сили – це векторна фізична величина, яка дорівнює добутку сили на час її дії

3. Другий закон Ньютона: імпульс сили дорівнює зміні імпульсу тіла

Другий закон Ньютона: сила , що діє на тіло, дорівнює швидкості зміни

імпульсу тіла

4. Замкнена система тіл – це така система тіл, на яку не діють зовнішні сили, а будь-які зміни стану цієї системи є результатом дії внутрішніх сил системи; це система тіл, які взаємодіють між собою, але не взаємодіють з іншими тілами.

5. Внутрішні сили системи – сили, які характеризують взаємодію тіл системи між собою.

6. Закон збереження імпульсу: у замкненій системі тіл геометрична сума імпульсів тіл до взаємодії дорівнює геометричній сумі імпульсів тіл після взаємодії.

7. Реактивний рух – це рух, що виникає внаслідок відділення з певною швидкістю від тіла якоїсь його частини.

8. Розрахунок швидкості ракети за умови миттєвого згоряння палива

Де - маса палива і швидкість його виходу відповідно,

- маса ракети.

9. Ракета – літальний апарат, який переміщується в просторі завдяки реактивній тязі, що виникає внаслідок відкидання ракетою частини власної аси.

10. Чому для запускання космічних кораблів з поверхні Землі використовують багатоступеневі ракети? В одноступеневій ракеті маса палива має у 200 разів перевищувати масу оболонки, а це нереально реалізувати технічно. Для зменшення колосальних затрат палива при виведенні ракети на орбіту, ракети роблять багатоступеневими. При цьому кожний ступінь відділяється від ракети після вигорання в ньому палива, тому маса ракети, яка виводиться на орбіту в процесі підняття буде меншою.

11. Перший у світі космонавт Юрій Гагарін, який на космічному кораблі «Восток» здійснив навколоземний політ тривалістю 1 год 48 хв.

12. Перша у світі жінка-космонавт Валентина Терешкова, яка на космічному кораблі «Восток» здійснила навколоземний політ тривалістю 70 год 50 хв.

13. Перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк у 1997 році провів серію наукових експериментів на американському космічному кораблі «Шатл».

14. Українські вчені та інженери, які зробили значний внесок у розвиток реактивної техніки: генерал російської царської армії за походженням з України О. Д. Засядько, винахідник М. І. Кибальчич, академік В. П. Глушка та інші. Наш співвітчизник Ю. В. Кондратюк (О. Г. Шаргей) розробив теорію економного космічного польоту. Значний внесок в розробку космічних апаратів зробили вчені С. П. Корольов, М. К. Янгель.

15. Механічна робота – це фізична величина, що є мірою зміни енергії тіла і дорівнює добутку модуля сили на модуль переміщення , що його здійснило тіло під дією сили, і на косинус кута між вектором сили і вектором переміщення.

1Дж - це механічна робота, яку виконує сила 1Н переміщуючи тіло на 1 м у

напрямку дії цієї сили.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)