АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Нарахування пені та штрафних санкцій на суму податкового боргу в міжнародних правовідносинах

Читайте также:
  1. Адміністративна відповідальність за порушення податкового законодавства
  2. Акредитив у міжнародних розрахунках
  3. Акредитив як форма міжнародних розрахунків
  4. Б) Перетворення України на об’єкт міжнародних відносин (остання чверть XVII-перше двадцятиріччя XVIIIст.)
  5. Баланс фінансовий зведений Банк Міжнародних Розрахунків
  6. Банківські операції на міжнародних ринках.
  7. Види диспозицій та санкцій.
  8. Види міжнародних торговельних відносин.
  9. Види штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, порядок їх нарахування та відображення в обліку
  10. Виникнення, зміна та припинення податкового обов’язку
  11. Відображення в обліку податкового кредиту з податку на додану вартість
  12. Відображення нарахування, утримань та виплати заробітної плати на рахунках обліку згідно К.С. Жадько

 

Пеня не нараховується на суму податкового боргу в міжнародних правовідносинах при виконанні документа іноземної держави, за яким здійснюється стягнення суми податкового боргу в міжнародних правовідносинах.

Штрафні санкції на суму податкового боргу в міжнародних правовідносинах не накладаються при виконанні документа іноземної держави, за яким здійснюється стягнення суми податкового боргу в міжнародних правовідносинах.

 

Тема 4. Податкове повідомлення-рішення. Податкова вимога

Ключові слова та поняття: податкове повідомлення-рішення, податкова вимога, облік податкових вимог, відкликання податкової вимоги, умови формування податкової вимоги.

Лекція – 2 година.

Семінарське заняття – 2 година.

Література:

1. Податковий кодекс України №2755-VI від 2 грудня 2010 р.

2. Порядок направлення органами державної податкової служби податкових повідомлень-рішень платникам податків, затверджений Наказом Міністерства фінансів України від 28.11.2012 № 1236, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 20 грудня 2012 р. за № 2135/22447.

3. Про затвердження Порядку направлення органами державної податкової служби податкових вимог платникам податків, затверджений Наказом Міністерства фінансів України від 24.10.2012 № 1113, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 14 листопада 2012 р. за № 1909/22221.

 

СЕМІНАРСЬКЕ ЗАНЯТТЯ

1. Поняття, умови, наслідки формування податкового повідомлення-рішення.

2. Порядок направлення та вручення податкового повідомлення-рішення.

3. Поняття, умови, наслідки формування та направлення податкової вимоги платнику податків.

4. Підстави та наслідки відкликання податкового повідомлення-рішення, податкової вимоги.

 

Поняття, умови, наслідки формування податкового повідомлення-рішення.

Порядок складання та надсилання податкових повідомлень-рішень регламентується ст. 58 ПК України.

Відповідно до ПК України, податкове повідомлення-рішення - письмове повідомлення контролюючого органу (рішення) про обов'язок платника податків сплатити суму грошового зобов'язання, визначену контролюючим органом у випадках, передбачених цим Кодексом та іншими актами законодавства, контроль за виконанням яких покладено на органи державної податкової служби, або внести відповідні зміни до податкової звітності.

Податкове повідомлення - рішення складається на розраховану суму податкового зобов'язання (з урахуванням штрафних (фінансових) санкцій за їх наявності) щодо кожного окремого податку, збору (обов'язкового платежу). Якщо податковий орган здійснив розрахунок сум податкових зобов'язань за декількома податками, то складається відповідна кількість податкових повідомлень-рішень. Якщо згідно із законодавством передбачено декілька термінів сплати розрахованого податковим органом податкового зобов'язання, то суми, які необхідно сплатити, та відповідні терміни сплати проставляються в окремих рядках податкового повідомлення.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)