АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні терміни та їх означення. Документування управлінської діяльності – фіксація за встановленими правилами управлінських дій на паперових або магнітних носіях

Читайте также:
  1. I.4. ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗВЕРТАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  2. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  3. III. Основні правила та обов’язки працівників
  4. IV. Основні обов’язки власника або уповноваженого ним органу
  5. IV. Основні поняття і визначення,
  6. N 1243, 31.10.2011, Наказ, Про Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
  7. А. ОСНОВНІ ФОРМУЛИ, ЯКІ НЕОБХІДНО ВИКОРИСТАТИ
  8. Адаптація. Характеристика адаптацій. Основні концепції адаптаційних пристосувань
  9. АНГЛІЙСЬКА МОВА ЗА ФАХОМ. МОЯ МАЙБУТНЯ ПРОФЕСІЯ. ЗНАЙОМСТВО З ПРОФЕСІЙНОЮ ЛЕКСИКОЮ. ПРОФЕСІЙНІ ТЕРМІНИ, ЇХ СКОРОЧЕННЯ.
  10. Асортимент товарів. Основні показники асортименту продукції.
  11. Банки — основні учасники ринку капіталів
  12. БУДОВА М'ЯЗІВ. ОСНОВНІ ВИДИ СКЕЛЕТНИХ М'ЯЗІВ

Документування управлінської діяльності – фіксація за встановленими правилами управлінських дій на паперових або магнітних носіях.

Формуляр-зразок – модель побудови форми документа, яка встановлює галузь використання, формати, розміри берегів, вимоги до побудови конструкційної сітки та основні реквізити.

Реквізити – це сукупність обов’язкових відомостей в документі, без яких він не може бути підставою для обліку і не має юридичної сили.

Постійний реквізит – реквізит, який друкують під час виготовлення бланка.

Змінний ревізит – реквізит, який фіксують на бланку в процесі заповнення.

Найменування установи – найменування, зазначене у її установчих документах.

Довідкові відомості про установу – індекс підприємства зв'язку, поштова і телеграфна адреса, номер телефону, номер телетайпа (абонентського телеграфу), номер рахунку в банку, адресу електронної пошти.

Назва виду документа – назва уніфікованої форми документа згідно з ДК 010 або назва інших документів, що відповідають організаційно-правовому статусу установи.

Датування документа – зазначення дати проведення управлінських дій на документі.

Дата документа – дата підписання документа; дата прийняття документа, який приймає колегіальний орган, та дата затвердження документа, який підлягає затвердженню.

Індексування документа – присвоєння документу умовного позначення – індексу, який надають документу під час реєстрації і вказує на місце складання, виконання та зберігання документа.

Індекс вхідного документа – умовне позначення, яке складається з індексу кореспондента, індексу структурного підрозділу та порядкового реєстраційного номера надходження документа за картотекою певної групи кореспондентів.

Індекс вихідного документа – умовне позначення, яке складається з індексу кореспондента, індексу структурного підрозділу, порядкового номера за картотекою ініціативної кореспонденції.

Індекс справи – умовне позначення, яке складається з індексу структурного підрозділу і номера справи за номенклатурою.

Адресат документа – установи, їх структурні підрозділи, конкретні посадові особи, громадяни, до яких скеровано документ.

Резолюція – напис на документі, зроблений керівником установи, що містить вказівки щодо виконання документа.

Заголовок до тексту документа – короткий зміст основного смислового аспекту документа.

Відмітка про взяття документа на контроль – позначка словом або шампом „Контроль” або літерою „К”.

Текст документа – інформація, заради фіксування якої було створено документ.

Суцільний складний текст документа – граматично і логічно узгоджена інформація про управлінські дії, яку викладають під час складання правил, положень, листів, розпорядчих документів.

Текст у формі анкети – текст, який складають для викладення цифрової або словесної інформації про один об’єкт за певним обсягом ознак.

Текст у формі таблиці – текст, який складають для викладення цифрової або словесної інформації про кілька об’єктів за рядом ознак.

Додатки – матеріали, які доповнюють, пояснюють окремі питання документа або документ загалом.

Підписання документа – форма засвідчення документа, який підписують посадові особи установи відповідно до їх компетенції, що встановлено чинними нормативно-правовими актами.

Погодження документа – офіційна оцінка, зафіксована на документі посадовими особами, щодо доцільності документа, його обгрунтованості та відповідності чинному законодавству.

Внутрішнє погодження (візування) – погодження, яке здійснюють в апараті установи (зі структурними підрозділами, посадовими особами, які відповідно до їх компетенції займаються питаннями, порушеними в проекті).

Зовнішнє погодження документа – погодження, яке здійснюють поза межами установи.

Затвердження – спосіб засвідчення документа після його підписання, який санкціонує поширення дії документа на визначене коло структурних підрозділів, організацій чи службових осіб.

Завірення підпису на документі – прикладання печатки до документа, що вимагає особливого засвідчення.

Гербова печатка – печатка із зображенням герба, якою завіряють підписи відповідальних осіб на документах, які засвідчують юридичні або фізичні права осіб; а також фіксують витрати грошових коштів і матеріальних цінностей.

Проста печатка – печатка із найменуванням міністерства (установи), яку прикладають до документів, що виходять за межі установи.

Відомості про виконавця документа – відмітка, що складається з прізвища виконавця і номера його службового телефону.

Відомості про виконання документа – відмітка, що складається з посилання на дату і номер документа, коротку довідку про виконання, слова „До справи” і номер справи, в якій документ буде зберігатися; дату направлення документа до справи; найменування посади і підпис виконавця.

Відомості про наявність документа в електронній формі – відмітка, що мыстить ім’я файла і його місце зберігання, код оператора та інші пошукова відомості.

Відомості про надходження документа – відмітка, що містить скорочене найменування установи, дату (за потреби – годину і хвилину) надходження документа, реєстраційний індекс документа.

Відомості про державну реєстрацію – запис про державну реєстрацію нормативно-правових актів органів державної влади.

Бланк документа – це стандартний аркуш паперу з відтвореною на ньому постійною інформацією і місцем, відведеним для змінної інформації.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)