АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Збирання сечі за методом Зимницького

Читайте также:
  1. Азотной кислоты методом прямого синтеза
  2. Алгоритм пошуку визначеного інтеграла методом Сімпсона
  3. Анализ цен на рынке методом трендов
  4. Аналіз ризику підприємства методом «краватка-метелик»
  5. Б) Решим ту же систему уравнений методом Гаусса.
  6. Б. Методом выливания
  7. Белков методом коагуляции»
  8. В зразку кухонної солі за методом Мора
  9. В) Решим данную систему методом обратной матрицы.
  10. ВИГОТОВЛЕННЯ ВКЛАДОК З АТТАЧМЕНАМИ НЕПРЯМИМ МЕТОДОМ
  11. Визначення похибок обробки методом математичної статистики
  12. Визначення стадії життєвого циклу товару методом Поллі-Кука.

 

Послідовність Зміст Примітка
Мета:     Показання:   Протипоказання:   Підготувати необхідне:     Алгоритм виконання:     Заповнити документацію. Визначення концентраційної та видільної функції нирок.   Призначення лікаря.   Немає.   Урометр, циліндр, 8 сухих чистих флаконів ємкістю 250-400 мл з кришками, етикетки.   Психологічно підготуйте пацієнта до виконання маніпуляції, отримайте згоду на проведення дослідження. Попередьте пацієнта, щоб о 6 год. ранку він звільнив сечовий міхур. Поясніть пацієнту, що до 6 год ранку наступного дня він збирає сечу послідовно у 8 слоїків. Кожні 3 год. він мочиться у відповідні ємкості один або декілька разів. Вночі медична сестра повинна будити пацієнта кожні 3 години. Якщо не вистачає об'єму одного флакона, видайте додатковий із зазначенням номера порції. Вранці наступного дня всі слоїки відправте в лабораторію, також треба відправити ті флакони, що не були заповнені.   Оформіть направлення. Зробіть відмітку про виконання процедури.       За добу до обстеження лікар відміняє сечогінні препарати.     Денні порції збирають з 6 до 18.00 години.    

 

 

Додаток № 1

 

 

  Оцінка результатів дослідження.   - В нормі денний діурез становить 2/3 або 3/4 від добового. - Питома вага різних порцій сечі коливається в значних діапазонах (1003 – 1030), коливання між порціями не менше 4-х одиниць. - Добовий діурез в нормі складає приблизно 1,5 л, що становить 70 – 75% від кількості випитої пацієнтом рідини.    

 

 

Підмивання лежачого пацієнта

 

 

Послідовність Зміст Примітка
Мета:   Показання:     Місце виконання:   Підготувати необхідне:   Алгоритм виконання:   Заповнити документацію. Дотримання особистої гігієни пацієнта.   Тяжкий стан пацієнта, суворий ліжковий або ліжковий режим рухової активності.   Лікувальний заклад, домашні умови.   Стерильні: лоток, гумові рукавички, маска, марлеві серветки, корнцанг, пінцет. Ємкість з теплою (35-37°С) водою, ширма, судно, пелюшка, клейона, фартух, глечик, ємкості з дезрозчином.   Психологічно підготуйте пацієнта до виконання маніпуляції, отримайте згоду на її проведення. Відгородіть пацієнта ширмою. Вимийте руки, одягніть маску, рукавички, фартух. Покладіть пацієнта на спину, ноги злегка зігніть в колінах і розведіть. Підстеліть під сідниці хворого клейонку, пелюшку і підставте судно. Протріть руки спиртом. Станьте праворуч від хворого. Лівою рукою тримайте глечик з теплою водою або теплим асептичним розчином і лийте розчин на серветку. Корнцангом з марлевою серветкою у правій руці здійснюйте рухи зверху вниз тільки в одному напрямі, після чого візьміть нову серветку. Промивайте послідовно, часто змінюючи серветки, лобок, пахові складки, великі та малі срамні губи. Окремо промийте анальний отвір. За допомогою сухих серветок висушіть шкіру промежини у тій же послідовності зверху вниз. Приберіть судно, клейонку, пелюшку. Продезінфікуйте оснащення.   Зробіть запис про проведення процедури.    

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)