АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практична робота № 8. Тема:Вимірювання опору заземлення електроустановки і опору петлі «фаза-нуль»

Читайте также:
  1. Cамостійна робота студентів
  2. Cамостійна та індивідуальна робота
  3. Cамостійна та індивідуальна робота
  4. Cамостійна та індивідуальна робота
  5. Cамостійна та індивідуальна робота
  6. Cамостійна та індивідуальна робота
  7. Cамостійна та індивідуальна робота
  8. Cамостійна та індивідуальна робота
  9. Cамостійна та індивідуальна робота
  10. II. Індивідуальна робота студентів.
  11. II. Індивідуальна робота студентів.
  12. II.Практична частина

Тема: Вимірювання опору заземлення електроустановки і опору петлі «фаза-нуль».

Мета: Спрощене визначення струмів і перевірка умови спрацьовування захисних апаратів при однофазних замиканнях у мережі напругою до 1000 В з глухозаземленою нейтраллю.

Зміст роботи

В електричних мережах напругою до 1000 В з глухозаземленою нейтраллю повинне бути забезпечене надійне відключення захисним апаратом однофазного короткого замикання. Це диктується вимогами техніки безпеки, тому що однофазне замикання (замикання на корпус) для таких мереж зв'язано з появою напруги в нульовому проводі, потенціал якого повинен бути близький до нуля чи дорівнювати нулю.

Розрахунковими точками для визначення струму короткого замикання є найбільш електрично віддалені точки мережі.

Найменша величина однофазного струму короткого замикання може бути визначена за наближеною формулою

, (2.1.)

де - фазна напруга мережі, В; - повний опір понижуючого трансформатора струму замикання на корпус, Ом; - повний опір ланцюга фазний провідник – нульовий провідник (захисний чи робочий), Ом,

, (2.2)

де - активний опір фазного () і нульового () провідників, Ом

, (2.3)

де - індуктивний опір ланцюга фаза – нуль, Ом.

Надійне відключення захисним апаратом однофазного короткого замикання буде забезпечено за умови виконання співвідношення

, (2.4)

де - припустима стислість мінімального струму короткого замикання () стосовно номінального струму плавкої вставки чи запобіжника струму спрацьовування роз’єднувача автомата .

Правила побудови електроустановок [1, § 1.7.79] регламентують такі коефіцієнти, що забезпечують швидке спрацьовування захисту при однофазних коротких замиканнях, що захищає лінію наприкінці ділянки:

- - при захисті запобіжниками або автоматичними вимикачами з обернено залежною від струму характеристикою;

- при захисті автоматичними вимикачами, що мають тільки електромагнітний роз’єднувач (відсічення), , де - коефіцієнт розкиду (за заводськими даними). При відсутності заводських даних дозволяється приймати для автоматичних вимикачів з номінальним струмом до 100 А, для інших автоматичних вимикачів .

У процесі експлуатації мережі часто виникає необхідність в уточненні опору ланцюга фазний провідник – нульовий провідник для діючої установки. Це завдання може бути оперативно вирішено за допомогою приладу типу М-417 без зняття напруги з досліджуваної ділянки мережі.

 

Опис і інструкція з експлуатації приладу для виміру

опору кола фаза-нуль М-417

Прилад М-417 призначений для виміру опору ланцюга фаза-нуль в діапазоні від 0.1 до 1.6 Ом без відключення живильного джерела струму. Він забезпечує перевірку умов електробезпечності роботи на електроустаткуванні, що живиться від мережі змінного струму з лінійною напругою 380 В частотою 50 Гц із глухозаземленою нейтраллю живлячого трансформатора.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)