АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Види господарських договорів

Читайте также:
  1. III етап. Перевірка господарських операцій по суті
  2. Бази оподаткування ПДВ окремих господарських операцій
  3. Вексель як форма міжгосподарських розрахунків. Банківські операції з векселями
  4. Види господарських зобов’язань.
  5. Види договорів ренти
  6. Види договорів, що укладаються на аграрних біржах
  7. ГЛАВА 10. ЗАСТОСУВАННЯ МІЖНАРОДНИХ ДОГОВОРІВ ТА ПОГАШЕННЯ ПОДАТКОВОГО БОРГУ ЗА ЗАПИТАМИ КОМПЕТЕНТНИХ ОРГАНІВ ІНОЗЕМНИХ ДЕРЖАВ
  8. Грошові відносини, що вкладаються на основі інтернаціоналізації господарських зв’язків, історично організовувалися у формі валютних систем.
  9. Державна реєстрація правочинів (договорів) із житлом.
  10. Договорів, які стосуються права автора на твір
  11. Документування господарських операцій з обліку основних засобів

Господарський договір - це зафіксовані в спеціальному правовому документі на підставі угоди зобов'язання учасників господарських відносин (сторін), спрямовані на обслуговування (забезпечення) їх господарської діяльності (господарських потреб), що грунтуються на оптимальному врахуванні інтересів сторін і загальногосподарського інтересу.

Види договорів:

-Договір купілі-подажу- відповідно до цього договору продавець зобов’язується передати товар у власність покупцеві, а покупець повине прийняти товар і заплатить;-Договір поставки – згідно з ним під-ства постачальники зобов’язуються в певний строк передати товар у власність покупця-Договір міни (Бартер) – за цим договором кожна із сторін зобов’язується передати іншій стороні товар в обмін на інший-Договір контрактації – укладається на основі державних замовлень на постачання сільгосппродукції -Договір комісії-Договір консигнації -Договір доручення

Зміст договору поставки товарів і обґрунтування його умов(структура і зміст)

У зміст договору поставки товарів повинні входити такі основні розділи:— преамбула;— предмет договору;— ціни на товари і загальна сума договору;— загальний строк дії договору і строки поставки товарів;— вимоги до тари й упаковки;— порядок відвантаження, доставки і здавання товарів;— порядок розрахунків;— санкції за невиконання сторонами своїх зобов'язань;

Преамбула — це вступна частина договору, в якій вказується номер, місце і дата підписання договору, визначаються сторони (підприємства, фірми), від імені яких укладається договір.

Предмет договору визначає назву, кількість і розгорнутий асортимент належних поставці товарів, якість і комплектність товарів, що є істотними умовами договору.

Ціни на товари і загальна сума договору належать до істотних умов договору. Ціни визначаються угодою партнерів і вказуються в договорі або в специфікації; можливе узгодження цін у протоколі, який с частиною договору.

Загальний строк дії договору встановлюється договором. Договір поставки може бути укладений на один рік, на строк більше від одного року (довгостроковий договір) або на інший строк, установлений договором. Якщо договором поставки не встановлено його строк, договір уважається укладеним на один рік.

Вимоги до тари й упаковки можуть викладатись у тексті договору або посиланням на відповідні стандарти чи ТУ, а порядок повернення тари зазначається в договорі.

Порядок відвантаження, доставки і здавання товарів також повинні бути передбачені під час укладення договору. Доставка товарів здійснюється, як правило, постачальником через відвантаження їх транспортом і на умовах, установлених договором.

Договір виконує такі функції: закріплює юридичні відносини між партнерами;установлює порядок і способи виконання зобов'язань;

передбачає способи захисту забезпечення зобов'язань.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)