АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Об’єкти і суб’єкти комерційної діяльності, їх характеристика

Читайте также:
  1. A. Характеристика нагрузки на организм при работе, которая требует мышечных усилий и энергетического обеспечения
  2. I. Краткая характеристика группы занимающихся
  3. I. Общая характеристика договора продажи недвижимости
  4. II. Загальна характеристика ХНАДУ
  5. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  6. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  7. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  8. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  9. III.3.1. Общая характеристика и тенденция развития Правительства Российской Федерации
  10. III.4.1. Общая характеристика и тенденции развития федеральных органов исполнительной власти
  11. III.5.1.Становление судебной власти в России. Общая характеристика судебной системы
  12. III.6.1.Общая характеристика государственного устройства России

Об’єктом к\д виступає товар – продукт виробничр-економічної діяльності, або природне багатство, яке має вартість і обмінюється на ринку у грошовій формі.

Характеристика: До основних об’єктів к\д належать ті,які мають особливу специфіку і не можуть бути об’єднані за загальними рисами і ознаками. Таких об’єктів небагато але вони вагомі на ринку товарів та послуг і тому вимагають вивчення.

Правомірно почати розглядати таких об’єктів з нерухомості: 1)Нерухомість 2)Оренда 3)Результати інтелектуальної праці 3)Товарний знак

Суб’єктами к\д відповідно до чинного законодавства України можуть Фізичні та юридичні особи

Фізичні особи — суб'єкти підприємницької діяльності (громадяни — підприємці) Найпростішою формою здійснення підприємницької діяльності є форма приватного підприємництва фізичними особами, тобто без створення підприємств чи інших юридичних осіб.

Юриди́чна осо́ба — суб'єкт права, здатний від власного імені набувати права і обов'язки, за умови реєстрації у встановленому законом порядку. Організація (організаційна форма), що має відокремлене майно, здатна від свого імені набувати майнових і особистих немайнових прав і нести обов'язки, бути позивачем та відповідачем в суді, арбітражному (господарському) або третейському суді.

9. Особливі види об’єктів к\д, їх характеристика

Об'єктом комерційної діяльності виступає товар - продукт виробничо-економічної діяльності, або природне багатство, яке має вартість і обмінюється на ринку у грошовій формі. До особливих об'єктів комерційної діяльності належать ті, які мають особливу специфіку і не можуть бути об'єднані за загальними рисами і ознаками. Таких об'єктів небагато, але вони вагомі на ринку товарів та послуг і тому вимагають вивчення.

Характеристика особливих видів об'єктів комерційної діяльності

До особливих об'єктів комерційної діяльності належать ті, які мають особливу специфіку і не можуть бути об'єднані за загальними рисами і ознаками. Таких об'єктів небагато, але вони вагомі на ринку товарів та послуг і тому вимагають вивчення

Всі види об'єктів цього класу поділяються на таки групи: група А - цілісні майнові комплекси, окремі будинки, споруди, приміщення, загальна вартість яких не перевищує 1250 мінімальних заробітних плат; група В - майнові комплекси, або окремі будинки, споруди, приміщення, вартість яких перевищує 1250 мінімальних заробітних плат група Г - об'єкти, що займають монопольне становище; група Д - об'єкти незавершеного будівництва або законсервовані об'єкти; група Ж - об'єкти соціально-культурного призначення (охорони здоров'я, освіти, науки, фізкультури і спорту, відпочинку та інші).

10. Основні вимоги до об’єктів к\д

Вимоги до товарів – об’єктів комерційної діяльності детально описуються в таких документах -Стандартами: міжнародними, державними;-Технічними умовами які розробляються під-ств товаровиробниками і мають тимчасовий характер;-Угодами, контрактами між суб’єктами ринку-Натуральними еталонами, товарними зразками

Вимоги, які висуваються до товарів у сфері к\д, надзвичайно різноманітні і різнопланові.

На першому плані чітко закріпилися вимоги до якості товару.

Друга категорія фізичні властивості

Якість – властивість і ознаки які характерезують здатність товару задовольняти потреби відповідати призначенню і вимогам, які становляться до товару.

Гарантія якості підтверджується спеціальними сертифікатам

Під конкурентно спроможністю товару слід зрозуміти спроиожність товару реально або потенційно задовольнити конкурентні потреби краще ніж аналогічний товар, представлений на цьому ринку.

Серйозні вимоги висуває ринок до гарантій термінів експлуатації, строків придатності товарів В остані роки комерційна практика висуває більш жорсткі умови до до кодування товарів, послуг, робіт.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)