АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Обґрунтування виробу постачальників товарів

Читайте также:
  1. А)3 год після прибуття товарів у пункт призначення та може корегуватися на підставі законодавчих актів
  2. Аналіз і компонування інформації для проекту в різному форматі. Презентації майбутнього виробу.
  3. Аналіз постачальників
  4. АНАЛІЗ РЕНТАБЕЛЬНОСТІ ОДИНИЦІ ВИРОБУ
  5. Асортимент товарів. Основні показники асортименту продукції.
  6. Бухгалтерський облік закупівель імпортних товарів
  7. В яких межах може бути віднесена на валові витрати вартість розданих зразків товарів, безплатно наданих послуг (при відрядженні за кордон)?
  8. В) надання вироблюваній підприємством продукції специфічних особливостей, відмінних від особливостей товарів конкурентів
  9. Вибір між знижкою i кредитом для сплати рахунків постачальників.
  10. Вивчення і пошук комерційних партнерів по закупівлі товарів. Класифікація постачальників
  11. Вивчення ринку сировини та матеріалів. Вибір постачальників та організація комерційних зв’язків.
  12. Визначення й обґрунтування вибору проблеми мешканців Харківської області, для вирішення якої слід розробити пропозиції до регіональної політики

В організації господарських зв’язків велике значення має правильний вибір постачальників товарів. Вибір постачальників покупцями здійснюється в тому випадку, коли немає монополії серед постачальниками.

Вибір постачальників здійснюється після складання плану надходження товарів на під-ств. З цієї метою складається список можливих постачальників кожного видів товарів. Кількість постачальників які будуть брати участь у поставках кожного виду товарів, залежить від необхідності кількості товарів та конюктури ринку. Ці питання повинні вирішуватись комерційною службою підприємств. Джерелами інформації для складання списку постачальників є вивчення ринку товарів. Більш детальний вибір постачальників може бути зроблений підчас його відвідування. При цьому особливу увагу слід надати виясненню таких питань: Якість товару? Можливі фінансові пільги? Можливості централізованої доставки товарів?

Закупки товарів на основі прямих зв’язків

Під прямими договірними зв'язками розуміють безпосередні комерційні відносини між підприємствами-виробниками товарів та послуг і їх споживачами (роздрібними торговельними підприємствами, підприємствами громадського харчування тощо).

Дана форма оптових закупівель має низку переваг над іншими формами оптових закупівель:— підприємства роздрібної торгівлі мають можливість отримувати більше доходів за рахунок закупівлі товарів у виробників за більш низькими цінами, оскільки кожний посередник на покриття своїх витрат і отримання прибутку на закупівельну ціну робить свою надбавку;— збільшується кількість джерел закупівель товарів і з'являється можливість їх вибору;— скорочуються шляхи і терміни доставки товарів, прискорюється товарообіг;— з'являється можливість оперативного впливу на виробника з метою розширення й оновлення асортименту і підвищення якості товарів;— знижується ступінь комерційного ризику;— зберігається стабільний рівень цін на реалізовану продукцію.

Слід зауважити, що виробникам товарів значно вигідніше встановлювати господарські зв'язки з оптовими підприємствами. Оптові підприємства характеризуються значними обсягами товарообігу і, маючи у своєму розпорядженні необхідні складські площі для приймання і зберігання товарів, закуповують великі партії товарів. Це дозволяє товаровиробникам зосереджувати свою увагу на виробництві товарів, а не на організації їх збуту.

Прямі договірні зв'язки підприємств торгівлі з виробничими підприємствами є найбільш раціональними (а інколи і єдино можливими щодо швидкопсувних товарів) при поставках більшості продовольчих товарів, які не потребують відповідного підсортування на складах оптових баз. За певних умов прямі зв'язки ефективні і при поставках деяких непродовольчих товарів простого асортименту.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)